mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

nortonx pisze:ok ale pytanie brzmi jak szerokich widełek można sie u was spodziewać ??? nieukrywam że trochę to jest niepokojące patrząc na screeny powyżej
z twoich screenów średni spread dla edka:
bre: 0.2 pips
self: 1.7 pips
coś : 1.0 pips

więc o co chodzi ?

Awatar użytkownika
nortonx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nortonx »

dominik88 pisze:
nortonx pisze:ok ale pytanie brzmi jak szerokich widełek można sie u was spodziewać ??? nieukrywam że trochę to jest niepokojące patrząc na screeny powyżej

więc o co chodzi ?
chodzi o maxymalne rozszerzenie które wychwyciłem na ich platformie stąd moje pytanie, natomiast tłumaczenie że jest to sytuacja rynkowa itp nie przejdzie z racji porównania tej samej sytuacji rynkowej z innymi brokerami a to cos to fx salt. Dlatego zapytałem jakie są u nich maxymalne rozszerzenia
„Biedni wolą wynagrodzenie za czas pracy, Bogaci wolą wynagrodzenie za wyniki pracy”

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

nortonx pisze:
dominik88 pisze:

więc o co chodzi ?
chodzi o maxymalne rozszerzenie które wychwyciłem na ich platformie stąd moje pytanie, natomiast tłumaczenie że jest to sytuacja rynkowa itp nie przejdzie z racji porównania tej samej sytuacji rynkowej z innymi brokerami a to cos to fx salt. Dlatego zapytałem jakie są u nich maxymalne rozszerzenia
pewnie nikt nie odpowie Ci na pytanie jakie maksymalne rozszerzenie, bo to MM ustalają widły na spreadzie. Trudno też powiedzieć jak dokładnie działa wskaźnik którym badasz spready ? Mi sięw wydaje, że to normalka że u ecna spready szybują w nocy , stąd i max spread relatywnie większy.
Co do fxsalt.. zapytałem ich niedawno kto im dostarcza płynność to mi powiedzieli : global liquidity providers, for example Hot Spot ... dzieki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dokładnie, u brokera ECN nie dostaniesz odpowiedzi z wyznaczonym przedziałem widełek spreadu. Spread regulowany jest przez rynek i jego aktualną płynność. Brokerzy mogą tylko pośrednio na niego wpływać poprzez ilość pozyskanych dostarczycieli płynności. Akurat w BRE pod tym względem wszystko na wysokim poziomie.

Broker MM może sobie takie widełki ustalić ponieważ jest drugą stroną transakcji i tylko "symuluje" rynek.

Sam musisz wybrać. Albo możliwe rozszerzenie spreadów po publikacji danych przy niższych kosztach transakcyjnych albo z góry znane widełki spreadów i wyższe koszty transakcyjne przy możliwym konflikcie interesów. Coś kosztem czegoś.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
nortonx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nortonx »

pewnie nikt nie odpowie Ci na pytanie jakie maksymalne rozszerzenie, bo to MM ustalają widły na spreadzie. Trudno też powiedzieć jak dokładnie działa wskaźnik którym badasz spready ? Mi sięw wydaje, że to normalka że u ecna spready szybują w nocy , stąd i max spread relatywnie większy.
Co do fxsalt.. zapytałem ich niedawno kto im dostarcza płynność to mi powiedzieli : global liquidity providers, for example Hot Spot ... dzieki[/quote]

wskźnik krórym to badam http://4xtrader.net/4xguardian/

dzięki za odpowiedźi
„Biedni wolą wynagrodzenie za czas pracy, Bogaci wolą wynagrodzenie za wyniki pracy”

rem
Gaduła
Gaduła

Dlaczego instalcja platformy MT4 BRE wymusza restart kompute

Nieprzeczytany post autor: rem »

Witam,

Czy ktoś wie dlaczego instalacja platformy MT4 BRE wymusza restart komputera ?
Instalowałem MT4 wielu brokerów i nigdy nie był wymagany restrt komputera .
Co BRE miesza (instaluje ?) przy okazji w systemie ?
Dobrze by było, gdyby użytkownik BRE FX ECN wypowiedział się w tej sprawie.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

jestem Ciekaw czy jest jakiś górny pułap powiększenia depozytu 500 PLN jeśli tak to chyba można wypłacić część pieniędzy lub wpłacić drobną kwotę czy tak ?

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Re: Dlaczego instalcja platformy MT4 BRE wymusza restart kom

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

rem pisze:Witam,

Czy ktoś wie dlaczego instalacja platformy MT4 BRE wymusza restart komputera ?
Instalowałem MT4 wielu brokerów i nigdy nie był wymagany restrt komputera .
Co BRE miesza (instaluje ?) przy okazji w systemie ?
Dobrze by było, gdyby użytkownik BRE FX ECN wypowiedział się w tej sprawie.
Instalacja zawierająca dodatek BRE Smart Orders wymaga Microsoft .NET Framework 4 Client Profile oraz Microsoft Visual C++ Redistributable Package (x86). Systemy operacyjne poniżej Windows 8 nie posiadają bazowo tego softu, zatem BRE Smart Orders instaluje je samodzielnie.

Klienci, którzy z jakiegoś powodu nie chcą mieć zainstalowanego powyższego softu na swoim komputerze, mogą wybrać platformę BReTRADER bez dodatku BRE Smart Orders: http://www.breforex.pl/Media/Default/In ... nstall.exe
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Przeczytałem wątek od pocZątku i widzę, że BRE idzie w dobrym kierunku. mam pytanie jestem na poważnie zainteresowany uruchomieniem konta. Skalpuję na parze AUD/USD. Jaki wychodzi realny spread od transakcji (czyli plus prowizja). Czy prowizja pobierana jest w dwóch kierunkach czy tylko raz? Z góry dziękuję za odpowiedź.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Adrianoforex pisze:Przeczytałem wątek od pocZątku i widzę, że BRE idzie w dobrym kierunku. mam pytanie jestem na poważnie zainteresowany uruchomieniem konta. Skalpuję na parze AUD/USD. Jaki wychodzi realny spread od transakcji (czyli plus prowizja). Czy prowizja pobierana jest w dwóch kierunkach czy tylko raz? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Realny spread najlepiej poobserwować sobie na demie - jest on praktycznie taki sam na realu więc tak będziesz miał podgląd jak się on kształtuje w godzinach w których planujesz grać.

Na tę chwilę to ok. 0.6 pipsa. Prowizja jest pobierana od obrotu, czyli otwarcie + zamknięcie więc jak u wszystkich ECN'ów jednak w BRE od razu odejmowana jest wartość za obie strony. Standardowa stawka wynosi 0,0045% ale można otrzymać rabat + trwa obecnie promocja w BRE ze zwrotem 5 zł za 1 lot, więc można z prowizją zejść sporo niżej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ