mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
-
- Maniak
Re: BRE Forex ECN
Dzięki raposo za wyczerpującą informację. Jak już tylko się zorganizuję to pozwolę sobie skorzystać z waszej pomocy. Pzdr
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Platforma działa bez zarzutu , szybka realizacja zleceń ,pomocny dział techniczny ,bez kłopotu z wpłatami i wypłatami .
Jednakże jeżeli twój rachunek osobisty jest z poza grupy BRE opłata za przelew .
Jest to polski broker więc na początku kolejnego roku dostajesz pit i musisz zapłacić podatek (co wcale nie jest złe)
platworma nie stety i stety MT . Coś więcej pytaj
Mam rachunki w BRE i Alior poscy ECN i XEmarkets MM .
Jednakże jeżeli twój rachunek osobisty jest z poza grupy BRE opłata za przelew .
Jest to polski broker więc na początku kolejnego roku dostajesz pit i musisz zapłacić podatek (co wcale nie jest złe)
platworma nie stety i stety MT . Coś więcej pytaj
Mam rachunki w BRE i Alior poscy ECN i XEmarkets MM .
Głebokość rynku ?
W jakich jednostkach podawana jest Głębokość rynku w BRe Smart Orders ?
Jeśli jest np.: 1.5 po stronie Bid, to oznacza to łącznie :
- 1,5 lota ( = 150 tys. jednostek waluty)
- czy 1,5 miliona jednostek waluty czekających na tym poziomie ?
Jeśli jest np.: 1.5 po stronie Bid, to oznacza to łącznie :
- 1,5 lota ( = 150 tys. jednostek waluty)
- czy 1,5 miliona jednostek waluty czekających na tym poziomie ?
Patrząc na wartości liczbowe na głównych parach powiedziałbym, że to miliony waluty bazowej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wg funkcji BreGetDepthOfMarket() są to miliony, chociaż podczas rozmowy z supportem dowiedziałem się kiedyś, że to loty 

mowa jest milczeniem a srebro złotem 

To chyba znowu czekamy na oficjalne info od przedstawiciela BRE Forex ECN 

Witam,
Może mi ktoś powiedzieć jak wyliczyć prowizję w BRE Forex ECN, bo nie wiem jak to zrobić.
"0,0045% wartości transakcji"
To jaka jest prowizja w przypadku np otwarcia 0.1 lota na parze EUR/USD?
Mam już od jakiegoś czasu konto w BRE, ale mi się wydaję że dużo płacę
Ogólnie to jestem bardzo zadowolony z BRE Forex ECN, ale te opłaty czasami są za wysokie. Tak się przyglądam i chyba założe konto w Armada Markets, tylko jeszcze musze sprawdzić jak z wypłatami.
Może mi ktoś powiedzieć jak wyliczyć prowizję w BRE Forex ECN, bo nie wiem jak to zrobić.
"0,0045% wartości transakcji"
To jaka jest prowizja w przypadku np otwarcia 0.1 lota na parze EUR/USD?
Mam już od jakiegoś czasu konto w BRE, ale mi się wydaję że dużo płacę

Ogólnie to jestem bardzo zadowolony z BRE Forex ECN, ale te opłaty czasami są za wysokie. Tak się przyglądam i chyba założe konto w Armada Markets, tylko jeszcze musze sprawdzić jak z wypłatami.
Nie są aż takie wysokie. Wydaje Ci się to dużo, bo masz konto w złotówkach i kwota jest względnie duża natomiast jeśli przekalkulujesz prowizję na wartości bardziej uniwersalne to wyjdzie Ci średnio ok. 1.2 pips w najwyższym progu bez rabatów i promocji.
0,0045% od wartości transakcji oznacza, że tyle pobierane jest za otwarcie oraz drugie tyle za zamknięcie od wolumenu wyrażonego w walucie bazowej.
1.0 lot = 100 000 jednostek waluty bazowej. Walutą bazową jest pierwsza w parze, czyli na EUR/USD jest to EUR. To oznacza, że wartość transakcji wynosi 100 000 EUR.
100 000 EUR * 0,0045% = 4,5 EUR
4,5 EUR * 2 (otwarcie + zamknięcie) = 9 EUR
9 EUR * 1,33 (kurs EUR/USD) = 11,97 USD, czyli 1,2 pipsa. Tyle wynosi prowizja przy najwyższym progu prowizji. Jeśli generujesz duży obrót możesz wejść w niższy 0,0040%. Jeśli otwierasz konto przez IB możesz obniżyć ją o kolejne 11%. Jeśli trafisz na promocję BRE możesz zejść o następne 0,0005%, czyli nawet do 0,0030%. To sprawia, że prowizja może wynieść mniej niż 0,8 pips.
Przypominam, że jeszcze 1-2 lata temu standardem u brokerów były koszty transakcyjne na poziomie 2.0 pips na EUR/USD
.
0,0045% od wartości transakcji oznacza, że tyle pobierane jest za otwarcie oraz drugie tyle za zamknięcie od wolumenu wyrażonego w walucie bazowej.
1.0 lot = 100 000 jednostek waluty bazowej. Walutą bazową jest pierwsza w parze, czyli na EUR/USD jest to EUR. To oznacza, że wartość transakcji wynosi 100 000 EUR.
100 000 EUR * 0,0045% = 4,5 EUR
4,5 EUR * 2 (otwarcie + zamknięcie) = 9 EUR
9 EUR * 1,33 (kurs EUR/USD) = 11,97 USD, czyli 1,2 pipsa. Tyle wynosi prowizja przy najwyższym progu prowizji. Jeśli generujesz duży obrót możesz wejść w niższy 0,0040%. Jeśli otwierasz konto przez IB możesz obniżyć ją o kolejne 11%. Jeśli trafisz na promocję BRE możesz zejść o następne 0,0005%, czyli nawet do 0,0030%. To sprawia, że prowizja może wynieść mniej niż 0,8 pips.
Przypominam, że jeszcze 1-2 lata temu standardem u brokerów były koszty transakcyjne na poziomie 2.0 pips na EUR/USD

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dukascopy Bank max. 0,0024%
Dukascopy Europe min. 0,0007%
żródło ForexClub
Dukascopy Europe min. 0,0007%
żródło ForexClub
W porównaniu do przeszłości, to rzeczywiście jest postęp, aczkolwiek nie zapominajmy, że poza prowizją jest jeszcze koszt spreadu. Czyli razem dla EUR/USD koszt w BRE ECN wyniesie średnio ok 1,5-1,6 pipsa. Zawsze to lepiej niż 2 pipsy, ale daleko jeszcze do peanów zachwyturaposo pisze: 9 EUR * 1,33 (kurs EUR/USD) = 11,97 USD, czyli 1,2 pipsa. Tyle wynosi prowizja przy najwyższym progu prowizji. Jeśli generujesz duży obrót możesz wejść w niższy 0,0040%. Jeśli otwierasz konto przez IB możesz obniżyć ją o kolejne 11%. Jeśli trafisz na promocję BRE możesz zejść o następne 0,0005%, czyli nawet do 0,0030%. To sprawia, że prowizja może wynieść mniej niż 0,8 pips.
Przypominam, że jeszcze 1-2 lata temu standardem u brokerów były koszty transakcyjne na poziomie 2.0 pips na EUR/USD.