DayTrading: Czwartek 13.06.2013
Re: DayTrading: Czwartek 13.06.2013
dobra bujamy na 95 na U J 

Adam pisze:Nie tylko Twoje gorsze ja działa to jest normalne zachowanie u wszystkich traderów (prawie wszystkich) a oznacza tylko to, że trzeba pracować nad pokonaniem najgroźniejszego przeciwnika na foreksie którym jest Twoja psyche. Ja przestałem używać demo tylko real od małych pozycji do coraz większych i dużo pracy nad psyche alej jest ciężko o wiele łatwiej było nauczyć się techniki i fundamentów.fromagboy pisze:Eska trzymana od od 101.56 na UJku dalej pracuje, ponad 730 pipsów. Demo. A na realu gruz. Coś mi się chyba w głowę stało, swędzące rączki kur.wa. Albo rozdwojenie jaźni, że wbrew WŁASNYM analizom gram, to musi być moje gorsze ja, szkoda że lepsze na demie gra.
u mnie na szczęście odwrotnie,
ten tydzień tylko 1% na plus, ale niestety inne sprawy jeszcze załatwiam więc trading poszedł na bok.
A na demo kiszę ogóry, wykres wygląda ładnie, bo zamykam tylko zyskowne pozycje. Oczywiście tutaj nie mam żadnego SL. Konsekwencje tego widoczne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Eur/Usd M30
Para walutowa podąża kanałem trendowym z możliwością jego przetestowania wraz ze wsparciem w ok. 1.3316 . Wyłamanie go da sygnał do korekty z najbliższym celem w ok. 1.3260 opór wciąż pozostaje szczyt w ok. 1.3390.owo
Usd/Chf H4
Para walutowa znajduje się w kanale trendowym z możliwością zakończenia fali 5 . Opór wciąż pozostaje kanał trendowy wybicie go umożliwi retest na falę 4 . Jeśliby taki scenariusz miał miejsce to mielibyśmy umocnienie dolara w stosunku do euro.
Para walutowa podąża kanałem trendowym z możliwością jego przetestowania wraz ze wsparciem w ok. 1.3316 . Wyłamanie go da sygnał do korekty z najbliższym celem w ok. 1.3260 opór wciąż pozostaje szczyt w ok. 1.3390.owo
Usd/Chf H4
Para walutowa znajduje się w kanale trendowym z możliwością zakończenia fali 5 . Opór wciąż pozostaje kanał trendowy wybicie go umożliwi retest na falę 4 . Jeśliby taki scenariusz miał miejsce to mielibyśmy umocnienie dolara w stosunku do euro.
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.
- ForexTig3r
- Maniak
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 12:07 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
ciezko im t oidzie na UJ
Jasna rzecz że fx to walka przede wszystkim przeciwko sobie przy użyciu odpowiednich narzędzi, tylko kiedy wiesz że już panujesz nad własnym ja, ego itd... Tłukę na rynku fxa już ze 4 lata, toż to prawi jak studia z równoległą prakryką w zawodzieBemowo1 pisze:Adam pisze:Nie tylko Twoje gorsze ja działa to jest normalne zachowanie u wszystkich traderów (prawie wszystkich) a oznacza tylko to, że trzeba pracować nad pokonaniem najgroźniejszego przeciwnika na foreksie którym jest Twoja psyche. Ja przestałem używać demo tylko real od małych pozycji do coraz większych i dużo pracy nad psyche alej jest ciężko o wiele łatwiej było nauczyć się techniki i fundamentów.fromagboy pisze:Eska trzymana od od 101.56 na UJku dalej pracuje, ponad 730 pipsów. Demo. A na realu gruz. Coś mi się chyba w głowę stało, swędzące rączki kur.wa. Albo rozdwojenie jaźni, że wbrew WŁASNYM analizom gram, to musi być moje gorsze ja, szkoda że lepsze na demie gra.
u mnie na szczęście odwrotnie,
ten tydzień tylko 1% na plus, ale niestety inne sprawy jeszcze załatwiam więc trading poszedł na bok.
A na demo kiszę ogóry, wykres wygląda ładnie, bo zamykam tylko zyskowne pozycje. Oczywiście tutaj nie mam żadnego SL. Konsekwencje tego widoczne

2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.
masakraNowy123 pisze:ciezko im t oidzie na UJ

Przedstawione w powyższym opracowaniu treści sporządzone z najwyższą starannością i według najlepszej wiedzy autora. Prezentowane w celach informacyjnym i edukacyjnym i nie powinny być wyłączną podstawą podejmowania decyzji. Nie stanowią rekomendacji
- atlanticos
- Maniak
Witam...
Chyba ciekawa sytuacja jest na AUDNZD - wybiliśmy z trójkąta i wróciliśmy na retest (H4, H1) więc może dalej urwać ale ostrożnie bo ten wczorajszy cień na H4 nieprzyjemnie wygląda
Chyba ciekawa sytuacja jest na AUDNZD - wybiliśmy z trójkąta i wróciliśmy na retest (H4, H1) więc może dalej urwać ale ostrożnie bo ten wczorajszy cień na H4 nieprzyjemnie wygląda

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
spekulanci dają radewojtusnik pisze:masakraNowy123 pisze:ciezko im t oidzie na UJJPY się umocnił do wszystkich par
tryliony jenów pracują na rynkach
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 12:05 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
moze teraz rusz mocniej
na U J