No coz , jest duzo prawdy w tym co piszesz. Dlatego napisalem ze warto mu poswiecic czas a nie ze zostanie dobrym traderem. Mowic mozna tylko do czlowieka ktory chce slu chac i chce sie czegos dowiedziec. Reszta zalezy tylko od niego. Ja na forum zapisalem sie ok pol roku po pierwszek real wplacie. Ale mialem kolege ktory mnie wprowadzil w podstawy I korzystalem z forexfactory oraz babypips. Nie wiemy co kolega robil w tamtym czasie. Studiowal, pracowal czy chodzil do liceum. Niewazne. Mnie forex kosztowal nie tyllo pieniadze, a stal sie czescia mojego zycia I mojego umyslu. Kto nie potrafi poswiecic sie na drodze do profewjonalozmu, te jej po prostu nie przebedzie.. co nie znaczy ze nie powinien sprobowac I ze ie nalezy mu pomoc, poprowadzic, uswiadamiac. Tyle moge zrobic...
Przepraszam za pisownie. Pisze z telefonu.
Nie umiem grac na fx...
Re: Nie umiem grac na fx...
Witam. Ja tez powoli wracam do gry. Bede mial mniej czasu wiec tylko na jednej parze. Obserwuje od dluzszego czasu USDJPY. Nie wiem jeszcze czemu ale wydaje mi sie bardziej przewidywalna. Pozdrawiam
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
siema siema bfx
umieszczam kilka obserwowanych walut , tym razem mam nadzieje ze wejscia beda z trendem:)
umieszczam kilka obserwowanych walut , tym razem mam nadzieje ze wejscia beda z trendem:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Od razu lepiej to wygląda jak nie szukasz pod prąd

Ja zająłem pozycje na USDJPY, nie wiem nie za wcześnie.
Chyba urlop zrobił swoje. To był mój najlepszy tydzień. Nie jakiś super zyskowy ale wszystko szło po mojej myśli. Mam nadzieję że nie dopisało mi szczęście i kolejny tydzień będzie lepszy.
Tak jak pisałem wcześniej, gram tylko na USDJPY. Ale całkowicie zmieniłem zasady swojej gry. Po roku na FX odnoszę wrażenie że granie tak jak przeczytałem w książkach nie jest dobre.
Mam takie pytanie, bo nie wiem czy mi się tylko tak wydaje: czy cena leci tam gdzie wiekszośc myśli że ona nie poleci?
Tak jak pisałem wcześniej, gram tylko na USDJPY. Ale całkowicie zmieniłem zasady swojej gry. Po roku na FX odnoszę wrażenie że granie tak jak przeczytałem w książkach nie jest dobre.
Mam takie pytanie, bo nie wiem czy mi się tylko tak wydaje: czy cena leci tam gdzie wiekszośc myśli że ona nie poleci?

wklejam kilka analiz z trendem
jesli chodzi o eurjpy to nie jest to w 100% wejscie wedlug zasad systemu poniewaz rsi nie spelnilo moich zalozen
ogulnie to szukam takich wejsc gdzie rsi jest na poziomach 30 lub 70 , no ale mamy ladny trend wiec postanowilem sprobowac
jesli chodzi o cad jpy to takich wlasnie wejsc teraz szukam
jesli chodzi o eurjpy to nie jest to w 100% wejscie wedlug zasad systemu poniewaz rsi nie spelnilo moich zalozen
ogulnie to szukam takich wejsc gdzie rsi jest na poziomach 30 lub 70 , no ale mamy ladny trend wiec postanowilem sprobowac

a tu jedno zagranie ct i zastanawiam sie czy nie prowadzic dwoch kont na jednym tylko zagrania konserwatywne a na drogim bardziej agresywne ct
Widać poprawę w Twoim rozumowaniu.
Jeśli chodzi o dwa konta, to proponuję grać to samo na obu, ale... widzę, że ustawiasz buy stopy powyżej świecy. Na forex zlecenia stop są bardzo ryzykowne... sugeruję zatem używać na jednym koncie zleceń limit, a na drugim stop... i po jakimś czasie porównać wyniki.
Popatrz Jeśli uważasz, że spadnie, to odwrotnie i strefy trochę niżej. Oczywiście nie robisz gołego buy jeśli trend jest spadkowy. Najwyżej odkupujesz ekspozycję sell.
Jeśli chodzi o dwa konta, to proponuję grać to samo na obu, ale... widzę, że ustawiasz buy stopy powyżej świecy. Na forex zlecenia stop są bardzo ryzykowne... sugeruję zatem używać na jednym koncie zleceń limit, a na drugim stop... i po jakimś czasie porównać wyniki.
Popatrz Jeśli uważasz, że spadnie, to odwrotnie i strefy trochę niżej. Oczywiście nie robisz gołego buy jeśli trend jest spadkowy. Najwyżej odkupujesz ekspozycję sell.
Ładnie wyglądają pary z JPY, aż za ładniedjdampca pisze:wklejam kilka analiz z trendem

Dodam tylko że wszystkie pary z JPY poruszają się zazwyczaj w tym samym kierunku. Jeśli zainwestujesz na AUDJPY EURJPY i CADJPY to tak jakbyś grał 3 razy większą stawką bo prawdopodobnie wynik z trzech transakcji będzie taki sam..
Ja się chyba na scalping przerzucam. Trejdy nie wyglądają za ciekawie ale od tygodnia wszystkie na plus