Witam.
Grałem dwa tygodnie ale tak raczej dla rozrywki. Chce nadgonic trochę zaległości w wiedzy fundamentalnej i dużo więcej się uczę niż inwestuje. Mimo tego wpadłem na fajny pomysł. Staram się określic która waluta jest poleciała za wysoko a która spadła za nisko. Następnie na tej parze szukam silnego poziomu do odbicia i całkiem fajnie się to sprawdza jak na razie. Myślę że jak dorzucę do tego analizę fundamentalną to będzie ciekawie.
W screenie przykład.
Nie umiem grac na fx...
Re: Nie umiem grac na fx...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Piękny trejd, gratulacje ! 

Stąd już tylko krok do gry na wielu instrumentach. http://forex-nawigator.biz/forum/slope- ... es#p551699bfx pisze:Witam.
Grałem dwa tygodnie ale tak raczej dla rozrywki. Chce nadgonic trochę zaległości w wiedzy fundamentalnej i dużo więcej się uczę niż inwestuje. Mimo tego wpadłem na fajny pomysł. Staram się określic która waluta jest poleciała za wysoko a która spadła za nisko. Następnie na tej parze szukam silnego poziomu do odbicia i całkiem fajnie się to sprawdza jak na razie. Myślę że jak dorzucę do tego analizę fundamentalną to będzie ciekawie.
W screenie przykład.
Ale nie jest tak różowo jak mi się wydawało na początku.

Dzięki MidasMidas pisze:Piękny trejd, gratulacje !

JAREK67
Dzięki za wskazówkę. Zarejestrowałem się na tamtej stronie żeby pobrac wskaźnik slope values ale nie chcą mi przysłac linka do aktywacji konta

EDIT: Pobrałem SlopeValues i CurrencySlopeStrength. Nie zamulają tak jak moje wiec będę korzystał. Dzięki

Ja do tego mojego EA wykorzystuję tylko SlopeValues. Po kilku miesiącach testów life mogę stwierdzić, że trendy mogą być jednak czasem mordercze dla takiej gry. Dlatego podstawa to zachowawcze MM bo inaczej Marigin Call tylko czeka.bfx pisze:Dzięki MidasMidas pisze:Piękny trejd, gratulacje !![]()
JAREK67
Dzięki za wskazówkę. Zarejestrowałem się na tamtej stronie żeby pobrac wskaźnik slope values ale nie chcą mi przysłac linka do aktywacji kontaSpróbuje jutro na inny adres email. Ale z tego co napisałeś to mam podobne narzędzia które pozwalają mi określic aktualnie najsłabsze i najsilniejsze pary. Poza tym napisałem podobne EA. Robot wyłapuje pary które gwałtownie przyspieszyły i gra w przeciwną stronę jak sytuacja się uspokaja.. Na razie to odstawiłem, chce się dowiedziec dokładnie o co chodzi z tym forexem..
A potem się będę bawił w roboty..
EDIT: Pobrałem SlopeValues i CurrencySlopeStrength. Nie zamulają tak jak moje wiec będę korzystał. Dzięki

Witam jeszcze raz 
zaczynam kolejny raz prowadzenie dziennika
niestety albo i stety znowu zmienilem system i moj taki pierwszy cel to pograc tym systemem pol roku i trzymac sie twardo zasad
zalozenia systemu
- robie sobie analizy linia trendu
- szukam wsparcia oporu
- czekam na pinbara na D1
- w pozycje long wchodze jak rsi jest nisko, blisko poziomu 30 ale wczesniej musialo go przekroczyc , pozycje krotkie gram jak rsi jest blisko 70
i to by bylo na tyle z zalozen
co do sl to ustawiam pod nad pinem a tp nie ustawiam, chce wychodzic na pivocie lub jak zobacze ze jest dobry moment do wyjscia:)
nie ukrywam ze najwiekszy problem sprawia mi szukanie odpowiednich poziomow S/R
tak na chlopski rozum to wyglada mi na szukanie gor i dolkow ale zobaczymy czy wogule uda mi sie grac tym systemem

zaczynam kolejny raz prowadzenie dziennika
niestety albo i stety znowu zmienilem system i moj taki pierwszy cel to pograc tym systemem pol roku i trzymac sie twardo zasad
zalozenia systemu
- robie sobie analizy linia trendu
- szukam wsparcia oporu
- czekam na pinbara na D1
- w pozycje long wchodze jak rsi jest nisko, blisko poziomu 30 ale wczesniej musialo go przekroczyc , pozycje krotkie gram jak rsi jest blisko 70
i to by bylo na tyle z zalozen
co do sl to ustawiam pod nad pinem a tp nie ustawiam, chce wychodzic na pivocie lub jak zobacze ze jest dobry moment do wyjscia:)
nie ukrywam ze najwiekszy problem sprawia mi szukanie odpowiednich poziomow S/R
tak na chlopski rozum to wyglada mi na szukanie gor i dolkow ale zobaczymy czy wogule uda mi sie grac tym systemem
Witam 
Fajnie że wracasz, trzymam kciuki. Tylko chyba znowu pod prąd grasz
Ja mam 2 tygodnie przerwy, kupiłem chatę i mam trochę roboty. Od przyszłego poniedziałku będę coś grał. Pozdrawiam

Fajnie że wracasz, trzymam kciuki. Tylko chyba znowu pod prąd grasz

Ja mam 2 tygodnie przerwy, kupiłem chatę i mam trochę roboty. Od przyszłego poniedziałku będę coś grał. Pozdrawiam
pewniei pod prad z czasem moze wyeliminuje takie zagrania ale obecnie to wchodze pod prad z dwoch powodowbfx pisze:Witam
Fajnie że wracasz, trzymam kciuki. Tylko chyba znowu pod prąd grasz![]()
- slabo rozpoznaje trend
- strategia ktora sobie opracowalem ma mnie nauczyc troche cierpliwosci ( od dwoch tyg weszlem tylko w audnzd{pod prad} ) , jak bym teraz mial eliminowac zagrania CT to mysle ze moja cierpliwosc mogla by tego nie wytrzymac:)
ale wszystko z czasem
-
- Pasjonat
Trend pokazuje Ci przecież ta linia którą wyrysowałeś. Jakbyś dodał do tych nowych zasad grę z trendem myślę, że zwiększyłoby to szanse na sukces.djdampca pisze:- slabo rozpoznaje trendbfx pisze:Witam
Fajnie że wracasz, trzymam kciuki. Tylko chyba znowu pod prąd grasz![]()
A co To jest trend kolego? A czy w ruch bocznym nie mozna grac? Moze lepiej pracuj nad swoim tradingiem, zamiast komplikowac trading innym
Djdampca: uwazam, ze dobrze kombinujesz z tym RSI na daily i PA. Mysle tez, zenie jest niczym zlym mylic sie i dazyc do poprawy.
Przeto jesli tracisz wiare w plan, to odzyskaj ja albo go zmien. Inaczej sie zdemoralizujesz
Powodzenia i pozdrawiam.

Djdampca: uwazam, ze dobrze kombinujesz z tym RSI na daily i PA. Mysle tez, zenie jest niczym zlym mylic sie i dazyc do poprawy.
Przeto jesli tracisz wiare w plan, to odzyskaj ja albo go zmien. Inaczej sie zdemoralizujesz

Powodzenia i pozdrawiam.