Bardzo dziwna transakcja + 400k na wolumenie 100k

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Mafiamike
Uczestnik
Uczestnik

Bardzo dziwna transakcja + 400k na wolumenie 100k

Nieprzeczytany post autor: Mafiamike »

Witam,

Pogrywam czasami na koncie demo, ucząc się już od kilku miesięcy. Dotychczas udało mi się zrobić 70%, jednak ostatnia transakcja przyprawiła mnie o osłupienie. Na EUR/CHF na którym (wydaje mi się) nie składałem żadnej pozycji, wskoczyła mi transakcja kupna po 0.00015. Nie wiem jak to się stało i nie wiem o co chodzi, wiem że od przybytku głowa nie boli, niemniej jednak wolałbym wiedzieć co się stało ;) Moja platforma to TMS PRO.
forex 1.png
forex 2.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

overall

Re: Bardzo dziwna transakcja + 400k na wolumenie 100k

Nieprzeczytany post autor: overall »

Szkoda, że na realu sie nie zdarzają takie ;)

Mafiamike
Uczestnik
Uczestnik

Overall, czyli to musi być jakiś błąd? Ja nawet nie składałem zlecenia ;) Gdyby na realu się zdarzyło coś takiego to pewnie po 30 min pukałoby do mnie ABW ;]

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Gdybyś wypłacił to pewnie i cała armia zbawienia ale broker niestety trzyma swoje łapska na przelewach więc nici z tego przebiegłego planu :P

Swoją drogą pierwszy raz cos takiego widze, błąd i to spory chociaz sam kiedys gdy jeszcze mialem konto w admiral markets w czasie otwarcia rynku w niedziele miałem na jakiejs tam parze cene niższą o około 50 pipsów w porównaniu z tym co bylo w rzeczywistości u innych brokerów czy tez na portalach finansowych, zastanawialem sie o co kaman i zamiast w to wejsc i ugrac gratisowe 50 pip to poczekałem niestety ''az sie naprawi''. ciekawe czy by mi to wtedy uznali gdybym jednak wszedl ;)

noo ale to bylo tylko 50 pipsow, tobie wpadlo 12 tysięcy :)

Mafiamike
Uczestnik
Uczestnik

Eh, 12 tysięcy pipsów w tą czy w tamtą ;) Rozmawiam ze znajomym który kiedyś pracował w TMS'ie i powiedział że taka transakcja ma mikroskopijne szanse, zeby zaistniec na real kontach i zaraz byloby to skorygowane. Więc nici ze snu o bogactwie ;) Dzięki za odp.!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zwykły bad-tick. Zdarza się. Błędy na platformie, u dostawcy kwotowań jeszcze gdzieś po drodze, potem niewyfiltrowanie tej ceny i ciach, dzieją się takie cuda. To cena, która nie wystąpiła na rynku więc gdyby pozycja nie była korygowana to broker musiałby dać Ci te środki z własnej kieszeni, co oczywiście nie wchodzi w grę ;). Mi kiedyś przez taki błąd zdarzył się debet na pareset tysięcy USD. W pierwszym momencie moja mina nie była za ciekawa :D.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

To był test wsparcia :d :twisted:
Piękne momentum z szybkim BE

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Prędzej dowód na złą pracę przeszkadzaczy. Virtual dealer się zepsuł. :)
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ