Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
anonim09383

Re: Ichimoku

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

ja gram na m15 od niedawna 3 wejścia i wszystkie zyskowne ale szukam przecięć linii na kupno pod chmurą i nad chmurą na sprzedaż i tyle więcej sygnałów nie rozpatruję, zobaczymy jak to będzie ,potrzebował bym alert ale chyba nikt takiego nie ma

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: phungus »

zuikaku pisze:Przy okazji: ma ktoś może wskaźnik Ichimoku w pliku mq4, ale w wersji z pełnokolorową chmurą?
Pełnokolorowa chmura, to po prostu odpowiednia grubość linii w ustawieniach parametrów.

Pozdro,
ph.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zuikaku
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zuikaku »

Nie mam takich ustawień w swoim wskaźniku, dlatego pytałem czy ktoś ma plik zawierający je.
Pzdr.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

greg jest słabiutki oglądałem jego filmik i miał mizerne zagrania na nim i się tłumaczył że sytuacja się zmieni to mógł zawrzeć transakcję po zmianie sytuacji

goro81
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: goro81 »

Witam.
Mam pytanie do Grega. Dlaczego ustawienia 7,28,119 Czesto mozna spotkac wytłumaczenie ustawiń 9,26,52 odnoszacych sie do 6 dniowego tygodnia pracy w Japoni ale te drugie to skąd ?

Łukasz

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

marcin.in00 pisze:greg jest słabiutki oglądałem jego filmik i miał mizerne zagrania na nim i się tłumaczył że sytuacja się zmieni to mógł zawrzeć transakcję po zmianie sytuacji
i po jednym filmiku kogos oceniłes :-) gratulacje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

goro81 pisze:Witam.
Mam pytanie do Grega. Dlaczego ustawienia 7,28,119 Czesto mozna spotkac wytłumaczenie ustawiń 9,26,52 odnoszacych sie do 6 dniowego tygodnia pracy w Japoni ale te drugie to skąd ?

Łukasz
Bardzo dlugo szukalem optymalnych ustawien. Ustawienia 7,28,119 znalazlem przy optymalizacji i testowaniu automatu opartego o ichimoku. Mniejszy TF wiekszy szum, mniej sygnalow ale za to sygnaly pewniejsze. Przy silnym trendzie zarabia sie na wszystkich ustawieniach, nawet dziwacznych, ale gdy zaczyna sie trend boczny dobre ustawienia pomagaja unikac strat.

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

@Greg68E a tak naprawdę standardowe ustawienia daja rade.... ogarniać od m1 do MN i śmiga bardzo dobrze.
Ale tak naprawdę powinno tu paść inne pytanie. Zarabiasz na swoich ustawieniach ? Jeśli tak to tak trzymaj i nie patrz na innych...

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

https://www.youtube.com/watch?v=R0zofJ69kuU
dwa slowa na temat money management w ichimoku.
Pozdrwiam dubeltowo Greg

pstaniszewski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pstaniszewski »

Fajnie, że znowu się pojawia coś na temat Ichimoku :) Mam cały czas jedną wątpliwość, jak grać z ustawionym SL na MT4 aby nie wywalało mnie przy naruszenie tylko danego poziomu (gdy cena w świeczce narusza poziom SL ale wraca na zamknięcie do "bezpiecznej wartości")?

ODPOWIEDZ