Ichimoku
Re: Ichimoku
ja gram na m15 od niedawna 3 wejścia i wszystkie zyskowne ale szukam przecięć linii na kupno pod chmurą i nad chmurą na sprzedaż i tyle więcej sygnałów nie rozpatruję, zobaczymy jak to będzie ,potrzebował bym alert ale chyba nikt takiego nie ma
Pełnokolorowa chmura, to po prostu odpowiednia grubość linii w ustawieniach parametrów.zuikaku pisze:Przy okazji: ma ktoś może wskaźnik Ichimoku w pliku mq4, ale w wersji z pełnokolorową chmurą?
Pozdro,
ph.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam takich ustawień w swoim wskaźniku, dlatego pytałem czy ktoś ma plik zawierający je.
Pzdr.
Pzdr.
greg jest słabiutki oglądałem jego filmik i miał mizerne zagrania na nim i się tłumaczył że sytuacja się zmieni to mógł zawrzeć transakcję po zmianie sytuacji
Witam.
Mam pytanie do Grega. Dlaczego ustawienia 7,28,119 Czesto mozna spotkac wytłumaczenie ustawiń 9,26,52 odnoszacych sie do 6 dniowego tygodnia pracy w Japoni ale te drugie to skąd ?
Łukasz
Mam pytanie do Grega. Dlaczego ustawienia 7,28,119 Czesto mozna spotkac wytłumaczenie ustawiń 9,26,52 odnoszacych sie do 6 dniowego tygodnia pracy w Japoni ale te drugie to skąd ?
Łukasz
i po jednym filmiku kogos oceniłesmarcin.in00 pisze:greg jest słabiutki oglądałem jego filmik i miał mizerne zagrania na nim i się tłumaczył że sytuacja się zmieni to mógł zawrzeć transakcję po zmianie sytuacji

Bardzo dlugo szukalem optymalnych ustawien. Ustawienia 7,28,119 znalazlem przy optymalizacji i testowaniu automatu opartego o ichimoku. Mniejszy TF wiekszy szum, mniej sygnalow ale za to sygnaly pewniejsze. Przy silnym trendzie zarabia sie na wszystkich ustawieniach, nawet dziwacznych, ale gdy zaczyna sie trend boczny dobre ustawienia pomagaja unikac strat.goro81 pisze:Witam.
Łukasz
@Greg68E a tak naprawdę standardowe ustawienia daja rade.... ogarniać od m1 do MN i śmiga bardzo dobrze.
Ale tak naprawdę powinno tu paść inne pytanie. Zarabiasz na swoich ustawieniach ? Jeśli tak to tak trzymaj i nie patrz na innych...
Ale tak naprawdę powinno tu paść inne pytanie. Zarabiasz na swoich ustawieniach ? Jeśli tak to tak trzymaj i nie patrz na innych...
https://www.youtube.com/watch?v=R0zofJ69kuU
dwa slowa na temat money management w ichimoku.
Pozdrwiam dubeltowo Greg
dwa slowa na temat money management w ichimoku.
Pozdrwiam dubeltowo Greg
-
- Bywalec
Fajnie, że znowu się pojawia coś na temat Ichimoku
Mam cały czas jedną wątpliwość, jak grać z ustawionym SL na MT4 aby nie wywalało mnie przy naruszenie tylko danego poziomu (gdy cena w świeczce narusza poziom SL ale wraca na zamknięcie do "bezpiecznej wartości")?