Podoba mi się też nawiązanie Grega do rodzaju traderów, bardzo fajna sprawa z takim podziałem, można zrobić psychotesty i będzie wiedziało jakie się ma predyspozycje traderskie

Tadzio pisze:Fajnie Greg, iż odzywasz się w temacie.![]()
W trzecim wyjaśniającym obrazku, w przypadku pierwszego wyjścia z chmury ( później cena zawraca) napisałeś iż tenkan i kijun nas ostrzegły. Mógłbyś to wytłumaczyć... z góry dziękuje
He he he baaardzo delikatnie powiedziane, z ta “wylewnoscia” ubawilem sie niesamowicie, masz w 10000% racje, niestety nie znalazlem jeszcze nikogo kto pomoglby mi ustawic strone w ten sposob bym mogl ja tylko uzupelniac o filmy obrazki i ichitipsy. Chcialem zrobic cos w rodzaju zbioru najlepszych wejsc, by oko przyzwyczailo sie do poprawnego odczytywania sygnalow, jesli zobaczysz 1000 naprawde dobrych wejsc, gdy to samo zobaczysz potem na zywo nie mozesz sie pomylic. Czasami tez ktos pisze ze ichimoku juz nie dziala, nie daje poprawnych sygnalow, jesli bedziecie widziec uzupelniana regularnie strone o nowe i dochodowe wejscia ten problem zniknie.marcin.in00 pisze:Trochę mało wylewny jesteś na swojej stronie.A le faktycznie zmieniłem zdanie co do ichimoku trochę nim się sugeruję chodź gram swoim systemem. Pseudonim samczyk co nieco pokazał w swoich filmikach. Na samym początku starałeś się znaleźć wejście zgodne ze wszystkimi składnikami ich. przemawiającymi za wejściem ale to nie realne. No chyba że na H4 i grubo w połowie trendu. Wyniki masz naprawdę dobre a co najważniejsze że SL jest gdzie postawić na podstawie jednej ze składni.