Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Witamy
Faktycznie wystąpiła przerwa w łączności z PrimeXM. Oczekujemy na oficjalne informacje co było powodem błędu. Natomiast nie jest tak że w przypadku awarii, twierdzimy że jej nie ma. Proszę pamiętać że w momencie przywrócenia połączenia, u nas widać że wszystko jest już ok, a u klienta terminal jeszcze mógł się nie połączyć. Tak więc może wystąpić sytuacja, że awarii już nie ma i klient dostanie właśnie taką informację.
Co do przerwy o godzinie 21.05 czasu serwera - jest ona każdego dnia. Zgodnie z informacjami na stronie http://www.armadamarkets.pl/dostepne-instrumenty/
Rynek Forex: dostępny 24 godziny na dobę, 5 dni w tygodniu. Rynek startuje w niedzielę o 21:05 czasu GMT a zamyka się w piątek o 21:00 czasu GMT. Każdego dnia pomiędzy 21:00 a 21:05 czasu GMT jest krótka przerwa. Swap naliczany jest o godzinie 21.00 czasu GMT.
Rynek metali szlachetnych: Rynek startuje w niedzielę o 22:05 czasu GMT a zamyka się w piątek o godzinie 20:55 czasu GMT. Każdego dnia pomiędzy 20:55 a 22:05 czasu GMT jest przerwa.
Faktycznie wystąpiła przerwa w łączności z PrimeXM. Oczekujemy na oficjalne informacje co było powodem błędu. Natomiast nie jest tak że w przypadku awarii, twierdzimy że jej nie ma. Proszę pamiętać że w momencie przywrócenia połączenia, u nas widać że wszystko jest już ok, a u klienta terminal jeszcze mógł się nie połączyć. Tak więc może wystąpić sytuacja, że awarii już nie ma i klient dostanie właśnie taką informację.
Co do przerwy o godzinie 21.05 czasu serwera - jest ona każdego dnia. Zgodnie z informacjami na stronie http://www.armadamarkets.pl/dostepne-instrumenty/
Rynek Forex: dostępny 24 godziny na dobę, 5 dni w tygodniu. Rynek startuje w niedzielę o 21:05 czasu GMT a zamyka się w piątek o 21:00 czasu GMT. Każdego dnia pomiędzy 21:00 a 21:05 czasu GMT jest krótka przerwa. Swap naliczany jest o godzinie 21.00 czasu GMT.
Rynek metali szlachetnych: Rynek startuje w niedzielę o 22:05 czasu GMT a zamyka się w piątek o godzinie 20:55 czasu GMT. Każdego dnia pomiędzy 20:55 a 22:05 czasu GMT jest przerwa.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Tak, pisałem o tym kilka postów wyżej...Microbi pisze:uciekł mi setup, ech ! Mandrejk miałeś na BE?
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Witamy ponownie,
W związku z awarią jednego z głównych ISP, wystąpiły trudności z połączeniem do serwerów PrimeXM. Nie była to awaria naszych serwerów ( w przypadku awarii serwera wystąpiły by luki na wykresie ), jednak natychmiastowo uruchomiono łączność na serwery awaryjne. W zależności od dostawcy internetowego, część klientów miała łączność cały czas, część nie posiadała połączenia w ogóle lub w ograniczonym zakresie.
W załączniku screen z naszych terminali. W jednej z lokalizacji problem praktycznie nie występował, gdy druga lokalizacja została całkowicie odcięta.
Niestety nie mamy wpływu na łącza internetowe na całym świecie i przy tego typu awariach jedyne co możemy zrobić to udostępniać zapasowe serwery.
Poniżej również informacja z PrimeXM :
"Further to our previous email we would like to inform you that connectivity should now be fully restored. The issue was related to our primary ISP having a major connectivity issue.
We are continuing our investigation in cooperation with our engineers and ISP and will provide you with an update as soon as our investigation is completed."
W związku z awarią jednego z głównych ISP, wystąpiły trudności z połączeniem do serwerów PrimeXM. Nie była to awaria naszych serwerów ( w przypadku awarii serwera wystąpiły by luki na wykresie ), jednak natychmiastowo uruchomiono łączność na serwery awaryjne. W zależności od dostawcy internetowego, część klientów miała łączność cały czas, część nie posiadała połączenia w ogóle lub w ograniczonym zakresie.
W załączniku screen z naszych terminali. W jednej z lokalizacji problem praktycznie nie występował, gdy druga lokalizacja została całkowicie odcięta.
Niestety nie mamy wpływu na łącza internetowe na całym świecie i przy tego typu awariach jedyne co możemy zrobić to udostępniać zapasowe serwery.
Poniżej również informacja z PrimeXM :
"Further to our previous email we would like to inform you that connectivity should now be fully restored. The issue was related to our primary ISP having a major connectivity issue.
We are continuing our investigation in cooperation with our engineers and ISP and will provide you with an update as soon as our investigation is completed."
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
jak miałeś na BE i zamknęło ci na minusie to reklamuj.mandrejk pisze:Tak, pisałem o tym kilka postów wyżej...Microbi pisze:uciekł mi setup, ech ! Mandrejk miałeś na BE?
Przepraszam- nie doczytałem tej informacjiArmadaMarkets pisze:Co do przerwy o godzinie 21.05 czasu serwera - jest ona każdego dnia. Zgodnie z informacjami na stronie http://www.armadamarkets.pl/dostepne-instrumenty/
Znowu coś nie działa - ceny są, brak egzekucji.
Ani stop nie działa, ani nie można go przesuwać, ani otwierać nowych pozycji...
Ani stop nie działa, ani nie można go przesuwać, ani otwierać nowych pozycji...
Ostatnio zmieniony 04 cze 2013, 17:41 przez abgarman, łącznie zmieniany 1 raz.
Sygnały daytrading + daily webinar + trade copy zobacz http://abgarfx.com | Twitter: @abgarman - można pytać o opinie o mnie | MyFXBook - konto sygnałowe: http://www.myfxbook.com/members/fxsigna ... nce/634307
-
- Bywalec
swieci mi zlecenie na TP a nie jestem w stanie go zamknac - cena jest nawet ponizej i NIC nie moge zrobic - na skype suport nie odpowiada 

nie można zamknąć zleceń !!!!!!!!!!!!!
i zjada swieczki przy okazji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
heh - zmienili historie tak aby po restarcie nie widac bylo ze cena tam byla - jednak mam logi ....
tak czy siak za taki numer ja serdecznie dziekuje
byly klient
tak czy siak za taki numer ja serdecznie dziekuje
byly klient