DayTrading: Piątek 31.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 maja 2013, 23:13

Wzrost
19
43%
Bez zmian
2
5%
Spadek
23
52%

Liczba głosów: 44

fxjake
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 31.05.2013

Post autor: fxjake »

Moja prognoza edka, czyli lekkie bujanie przez najbliższe 2 dni ;). Chyba, że zaczną od razu ostro w górę, to mogą wyfrunąć ponad ten zielony pitchfork.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

tiaa, żarty, z początku myślałem z perspektywy planetoidy oddalonej o 30 dni świetlnych hahaa

to nie zmienia faktu iż najbliższy miesiąc będzie bogaty w wydarzenia, trzeba podszkolić procesy systemowe hehe
ja na swoim najbliższy tydzień zakładam wzrost 50-100%, niby agresywny ale zabezpiecza kapitał na level Advanced

karnak
Maniak
Maniak

Post autor: karnak »

cugan pisze::wink:
Ochotę może i ma, ale na obecną chwilę moim zdaniem tam nie dojdą.
Najpierw niech spadnie do okolic 1600, a później się zobaczy.
Wydaje mi się, że ignorujesz zupełnie siłę Jankeskiego trendu wzrostowego.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Post autor: cugan »

karnak pisze:
Biorę po uwagę fakt ,ze na sztucznym oddychaniu nawet zdrowy zdechnie :lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

karnak
Maniak
Maniak

Nowy123 pisze:
karnak pisze:Na S&P jesteśmy po wybiciu górą dużej flagi i trójkąta rozszerzającego się w kanale o ustabilizowanej zmienności, co sprzyja akceptacji coraz wyższych poziomów:

-- Dodano: 02 cze 2013, 13:21 --

Wykres obecny S&P przypomina sytuację z początku 1995 roku.
Ta hossa może naprawdę zaprowadzić na poziomy, o których nikomu się nie śniło - tam gdzie jest rzeczywista wycena indeksu.
Niektórzy szacują, że jesteśmy dopiero w 1/4 zasięgu.
Pod takie scenario wypadałoby dobierać pozycje na korektach, bo zysk może być sowity.[/quote

trzeba przynac ze masz fantazje by porownywac 1995
rok :) gdy gospodarka w USA w lesie dalej tworzenie sztucznego bogactwa przez BENA i FED przed zacienianie polityki monetarne podnoszenie stop % ryzka pekniecia banien na obligacjach :) a najwiekszym zagrozeniem bedzie JAPAN ktora ukreci sobie bata sama na siebie :) widze bardziej powrót do realiow i dlugi boczniak przy nadchodzących wydazeniach i zagrozeniach niz jakies prognozowanie z fantazja flagi i trojkta każda banka ma to do tego ze kiedys peka :) wlasnie ja mamy :) wiec takie prognozowanie mija sie z celem jak i pisanie o podbieraniu tylko L gdy mozna zarobic tez na S a jak wiemy spada sie szybciej i mocniej niz rosnie ;)
Taaak?
To ładuj worami S pod tą pękającą bańkę.
Może jakieś kreski pokazujące, że bańka pęka?
Bo ta twoja argumentacja to masło maślane.
Mam nadzieję, że gdy będą sygnały zmiany trendu długoterminowego (średnioterminowego) to zdążę w porę je zauważyć, ale by wyprzedzać to i po co?
A może ta pękająca bańka to fantazja?

-- Dodano: 02 cze 2013, 17:22 --
cugan pisze:
karnak pisze:
Biorę po uwagę fakt ,ze na sztucznym oddychaniu nawet zdrowy zdechnie :lol:
Kiedyś pewnie tak i to pod warunkiem, że wiesz, iż to sztuczne oddychanie.
Jak na razie nawet poważniejszej korekty nie zrobili, a gdzie do zmiany trendu.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

karnak pisze: Jak na razie nawet poważniejszej korekty nie zrobili, a gdzie do zmiany trendu.
Za prawdę powiadam Wam święte słowa :!: :wink:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

karnak
Maniak
Maniak

cugan pisze:
karnak pisze: Jak na razie nawet poważniejszej korekty nie zrobili, a gdzie do zmiany trendu.
Za prawdę powiadam Wam święte słowa :!: :wink:

Obrazek
Podziwiam umiejętność wyłapywania korekt i wiedzy dokąd one dojdą.
A może byś tak jeszcze podał kiedy należy brać eS lub wyjść z eL pod tą korektę co narysowałeś?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

karnak pisze: Podziwiam umiejętność wyłapywania korekt i wiedzy dokąd one dojdą.
A może byś tak jeszcze podał kiedy należy brać eS lub wyjść z eL pod tą korektę co narysowałeś?
Ja pokazałem ,ze jest zmiana kierunku w trendzie a nie trendu, a tu proszę obraza MAJESTATU.
Kto gra na tym instrumencie to z łatwością wyznaczy sobie poziomy wsparcia i oporu z
użyciem dowolnej metody AT :lol:

karnak
Maniak
Maniak

cugan pisze:
karnak pisze: Podziwiam umiejętność wyłapywania korekt i wiedzy dokąd one dojdą.
Ja pokazałem ,ze jest zmiana kierunku w trendzie a nie trendu, a tu proszę obraza MAJESTATU.
Kto gra na tym instrumencie to z łatwością wyznaczy sobie poziomy wsparcia i oporu z
użyciem dowolnej metody AT :lol:
Wcale nie napisałem, że Ty pokazałeś zmianę trendu tylko korektę = zmiana kierunku w trendzie, więc gdzie ta obraza?
I rozumiem teraz Twoje fantazje z pozycji obserwatora do tego rzeczywiście nie potrzeba podawać konkretów - wystarczy parę strzałek co jest niewątpliwie trudniejsze niż skuteczne poziomy wsparcia i oporu, bo to potrafi byle kto i zupełnie dowolną metodą AT.
Dzięki MAJESTACIE.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: FxTag »

Nikkei w ciągu paru miesięcy zyskał około 70% ( niektóre firmy notowane na tym indeksie nawet 150%)S&P500 bania, Dax bania. Rośnie i rosnąć będzie dopóki będzie pompowana.
A więc po co grać pod prąd? Jak trzaśnie będzie widać i napewno w jeden dzień się nie zatrzyma.

Zablokowany