Never Lose Again by DRAGON33
Re: Never Lose Again by DRAGON33
faktycznie osobno NLA i ichimoku dzięki za podsunięcie pomysłu, ale z tą chmurą to chyba dobrze bo w niej to się cyrk robi jak jest wykres a grać tylko nad lub pod nią i oczywiście korytarz taki sam jak z trendem pod i nad chmurą . ja grałem za długo wskaźnikami i czasem prosta linia trendu mówi wiele czy zwykłe rgr ale ja tego nie widzę i mam problem tak jak teraz na e/u
marcin.in00 pisze:faktycznie osobno NLA i ichimoku dzięki za podsunięcie pomysłu, ale z tą chmurą to chyba dobrze bo w niej to się cyrk robi jak jest wykres a grać tylko nad lub pod nią i oczywiście korytarz taki sam jak z trendem pod i nad chmurą . ja grałem za długo wskaźnikami i czasem prosta linia trendu mówi wiele czy zwykłe rgr ale ja tego nie widzę i mam problem tak jak teraz na e/u
Zgodnie z ichimoku w kumo nie grasz

Zgodnie z ichimoku w kumo nie grasz
[/quote]
tak masz rację z tym kumo, muszę trochę poćwiczyć i pewnie dziennik otworzyć aby inni wytchnęli moje błędy ale chyba się będę na tym skupiał i na niczym innym i sobie rysował kreski i szukał formacji świecowych bo to u mnie kuleje

tak masz rację z tym kumo, muszę trochę poćwiczyć i pewnie dziennik otworzyć aby inni wytchnęli moje błędy ale chyba się będę na tym skupiał i na niczym innym i sobie rysował kreski i szukał formacji świecowych bo to u mnie kuleje
- roberttheus
- Maniak
Ten system jest bardzo dobry ale potrzeba go stuningować. Przede wszystkim ja potwierdzenia sygnału wejścia szukam w stochu. Poza tym tylko identyfikacja czy jest to trend czy korekta i możemy zarabiać. Wchodząc w pozycję target na zdecydowanej większości par to 40pips nieliczne 80pips. Do każdego wejścia ustawiam trailing stop o takiej samej długości. Statystycznie moja inwestycja stała się dochodowa w dłużym terminie. Skuteczność wejść mam na poziomie ok. 75%. Możnaby zamiast trailing stopa ustawiać stop na poziomie 10/20 pips ale na to mój broker nie pozwala. Wtedy 1 zyskowne wejście pokrywałoby 4 stratne myślę że system byłby dochodowy. 

windsurfing na falach trendu
jak ty to robisz że masz stratne pozycję używając tego systemu za wcześnie wchodzisz pewnie nie czekając aż pokaże ci się odpowiedni kolor wskaźnika czerwony/zielony h1 i trend się zmienia na m15 a ty jesteś w grze innego wytłumaczenia nie ma jeśli myślę źle to mnie popraw :)roberttheus
-- Dodano: 03 cze 2013, 19:18 --
ale załapałem doła otworzyłem nie w tą zlecenie i mnie złapało na sl a już przestałem wierzyć w tą strategię chyba jeszcze muszę się pouczyć ją używać bo nie do pomyślenia jest to co zrobiłem na ichimoku też miałem 4 transakcję ze wszystkich wyszedłem na umownym sl-e oprócz 2-ch pozycji których nie kontrolowałem i też nie zarobiłem na nich to co zarobiłem przez weekend wszystko się prawie rozeszło ale z tym nla to sobie nie wybaczę taki błąd jeszcze mam dodatkowy wskaźnik dodany od niedawna może on mnie tak zdezorientował fakt trochę wchodzę później w transakcję dzięki niemu po zapaleniu się czerwony prostokąt punkt
-- Dodano: 03 cze 2013, 19:18 --
ale załapałem doła otworzyłem nie w tą zlecenie i mnie złapało na sl a już przestałem wierzyć w tą strategię chyba jeszcze muszę się pouczyć ją używać bo nie do pomyślenia jest to co zrobiłem na ichimoku też miałem 4 transakcję ze wszystkich wyszedłem na umownym sl-e oprócz 2-ch pozycji których nie kontrolowałem i też nie zarobiłem na nich to co zarobiłem przez weekend wszystko się prawie rozeszło ale z tym nla to sobie nie wybaczę taki błąd jeszcze mam dodatkowy wskaźnik dodany od niedawna może on mnie tak zdezorientował fakt trochę wchodzę później w transakcję dzięki niemu po zapaleniu się czerwony prostokąt punkt
a mam pytanie czy lepiej grać NLA czy może wodiego cci systemem się zapoznać co proponujecie ? zasady NLA znam gorzej z ich stosowaniem nom ale brak czasu zresztą na demo mi się nie chce grać a na real się boje wejść
Moim zdaniem ani jeden ani drugi nie będzie działał w długim terminie.
W takim razie wypadałoby jeszcze uzasadnić swoje stwierdzenie, panie Leszczu.
NLA jest o wiele prostsze, czyli przynajmniej szybciej da się to przetestować.czy lepiej grać NLA czy może wodiego cci systemem się zapoznać
mi się wydaje że w NLA można więcej jednorazowo pipsów złapać niż w cci tu dosyć szybko wychodzi się z rynku szybko pojawiają się momenty do zakończenia transakcji ale co do opinii leszcza to trochę jestem zdziwiony jak to nie zarabia to chyba nic nie może zarabiać tu gramy z trendem a chyba należy grać z trendem a nie przeciwko niemu moja z jednych transakcji z dzisiaj chodź mogłem trzymać to dłużej jak się później okazało ale opór kazał mi zamknąć pozycję od poniedziałku 28 zł przy 0.01 lota
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zuikaku pisze:W takim razie wypadałoby jeszcze uzasadnić swoje stwierdzenie, panie Leszczu.
Można to zrobić w bardzo prosty sposób - zautomatyzować NLA. Nie powinno być z tym żadnego problemu ponieważ system jest w pełni mechaniczny i nie zawiera w sobie żadnych elementów uznaniowych.
Jestem przekonany na 99% nie będzie zarabiał.