Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Re: Never Lose Again by DRAGON33

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

leszczu pisze:
zuikaku pisze:W takim razie wypadałoby jeszcze uzasadnić swoje stwierdzenie, panie Leszczu.

Można to zrobić w bardzo prosty sposób - zautomatyzować NLA. Nie powinno być z tym żadnego problemu ponieważ system jest w pełni mechaniczny i nie zawiera w sobie żadnych elementów uznaniowych.
Jestem przekonany na 99% nie będzie zarabiał.
nie do konca
kiedys usilnie szkałem programisty
który dobrze by zaprograował "pochylenie kanału"
bezskutecznie
czynnik ludzki ma duze znaczenie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

wejście z nocy jedno z wielu nie kontrolowane trochę za wcześnie wykonane ale nie chciało mi się czekać na h1 czerwone jak bym przypilnował to były by 2 wejścia na tej parze ale spałem i jest jedno :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

SELL na USDJPY (wejście i wyjście zaznaczone strzałkami) 19:00 100.967 , zamknięcie 19:30 100.877 (czas wg platformy)
Zysk +9 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

zuikaku
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zuikaku »

Nie chciałbym przypadkiem zasiać zamętu, ale to chyba nie jest w pełni z zasadami, bo klasyka NLA jest taka, że cena z nową linią oporu w momencie rozpoczęcia sprzedaży ma być lekko pod kanałem, a nie w nim. Tam nieco wcześniej byłyby też dobre wejścia, pod warunkiem, że ignoruje się świece godzinne, co też jest herezją od NLA. Proponuję na razie machnąć ręką na świece H1, a zamiast tego uzupełnić sobie system linią kijun ze wskaźnika Ichimoku.

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Jak popatrzysz na M5, to tam cena porusza się głównie w ten sposób, tzn. bardzo często jest w kanale i to z niego następuje wybicie

Awatar użytkownika
BratBot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BratBot »

Moi Drodzy,

dzisiaj siedziałem kilka godzin, i na parach usdjpy oraz eurusd (tylko 15m świeczki). I nie udało mi się znaleźć ANI jednego momentu w którym mógłbym otworzyć pozycję, która przyniosła by zysk.

Czy jest ktoś, komu udało się wyrwać parę pispsów dzisiejszego dnia?
Kanapka

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Na M15 szczerze mówiąc było wczoraj bardzo mało okazji, spójrz na M5, tam jest ich zdecydowanie więcej. Jeżeli jakieś znajdziesz to wrzucaj ;)

A tak nawiasem to czemu obserwujesz tylko te dwie pary? Par z małym spreadem i dobrą płynnością jest więcej 8)

Awatar użytkownika
BratBot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BratBot »

Tak szczerze mówiąc to mam jeszcze ojro/jen, ojro/funt i funt/usd - to dobry pomysł mieć tyle par?
Kanapka

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

BratBot pisze:Tak szczerze mówiąc to mam jeszcze ojro/jen, ojro/funt i funt/usd - to dobry pomysł mieć tyle par?
Tak szczerze mówiąc to zależy od Ciebie czy to dobry pomysł, jak dla mnie obserwacja wielu par to niedobry pomysł
ponieważ niektóre pary są przeciwnie skorelowane do siebie i kapitał wypływając z jednych wpływa na drugą parę
przykład ?

eur/usd - wzrost
usd/jpy - spadek
usd/pln - spadek
fw20 - wzrost

zakładając że kupujesz eur/usd, i kupujesz też usd/jpy to Twój zysk będzie oscylował wokół zera.
tak więc nie widzę sensu obserwacji kilku par i zawierania transakcji na kilku naraz.

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

movinghead pisze:
Tak szczerze mówiąc to zależy od Ciebie czy to dobry pomysł, jak dla mnie obserwacja wielu par to niedobry pomysł
ponieważ niektóre pary są przeciwnie skorelowane do siebie i kapitał wypływając z jednych wpływa na drugą parę
przykład ?

eur/usd - wzrost
usd/jpy - spadek
usd/pln - spadek
fw20 - wzrost

zakładając że kupujesz eur/usd, i kupujesz też usd/jpy to Twój zysk będzie oscylował wokół zera.
tak więc nie widzę sensu obserwacji kilku par i zawierania transakcji na kilku naraz.
Masz rację, ale jeżeli obserwujesz dwie pary to czasem jest ciężko o jakikolwiek set up. Obserwując przez jakiś czas wiele par, nie jest problemem zauważyć zależność , o której mówisz. Kwestia obycia się z rynkiem.

BratBot, dużo masz set upów na tych parach?

ODPOWIEDZ