Ten tydzien pokazał, że BE ewidentnie nie służy. Stąd też od przyszłego tygodnia gram bez BE a jeżeli już z BE to po określeniu konkretnego poziomu. Czasem Fx potrafi zdenerwować
Wiesz co przeważnie przestawiam po 15-20 pipsach. Tutaj przestawiłem dlatego bo praktycznie wybili 30 a to dla mnie było sygnałem ze idą down o czym pisałem z samego rana. Jeżeli przebili 30 to zawrotka była dość niebezpieczna i pomyślalem ze warto przestawic na BE bo mogą odwrócic daily... Tylko jeden problem i tutaj posłuże sie screenem ..MaciejK pisze:Harvey, swoją drogą jaki miałeś do tej pory poziom, po którym SL wskakiwał Ci na BE?
Dzisiaj też wyleciałem z porannych pozycji przez BE ale na razie na tyle błędnie oceniam kierunek, że raczej się go nie pozbędę.
Midas pisze:Ja z racji, że miałem za dużo uznaniowości z BE, to wprowadziłem coś takiego, że powiedzmy tak:
1. Wchodzę w pozycje
2. Cena spada 15p (robi się dołek - rysuje linię)
3. Cena korekci
4. Przebija linię, w momencie zamknięcia świeczki m1 poniżej linii ustawiam BE.
Czyli w tym wypadku na zamknięciu świeczki z 8.34 czasu platformy.
Swoją drogą to mógłbyś wrzucić ten wskaźnik (zapewne po raz 2-3 się ktoś pyta, ale nie chce mi się przegrzebywać całego tematu) co rysuje to daily open?
Pozdro