Harvey Jurnal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Re: Harvey Jurnal

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Obrazek

Ten tydzien pokazał, że BE ewidentnie nie służy. Stąd też od przyszłego tygodnia gram bez BE a jeżeli już z BE to po określeniu konkretnego poziomu. Czasem Fx potrafi zdenerwować
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Harvey, faktycznie miałeś niefart najwyższych lotów. Miewałem takie sytuacje bardzo często.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

no powiem Ci ze strasznie sfrustrowany jestem, dawno mnie tak w ciula nie robili. Najgorsze jest to że praktycznie cały tydzień dzień w dzień dobrze przewidzywalem main move dla sesji europejskiej, ale tak mixowali ze zarobilem praktycznie 1/3 z tego co powinienem. Od przyszłego tygodnia będę grał bez BE
"trading is waiting"

Follow The Momo

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MaciejK »

Harvey, swoją drogą jaki miałeś do tej pory poziom, po którym SL wskakiwał Ci na BE?
Dzisiaj też wyleciałem z porannych pozycji przez BE ale na razie na tyle błędnie oceniam kierunek, że raczej się go nie pozbędę.

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

MaciejK pisze:Harvey, swoją drogą jaki miałeś do tej pory poziom, po którym SL wskakiwał Ci na BE?
Dzisiaj też wyleciałem z porannych pozycji przez BE ale na razie na tyle błędnie oceniam kierunek, że raczej się go nie pozbędę.
Wiesz co przeważnie przestawiam po 15-20 pipsach. Tutaj przestawiłem dlatego bo praktycznie wybili 30 a to dla mnie było sygnałem ze idą down o czym pisałem z samego rana. Jeżeli przebili 30 to zawrotka była dość niebezpieczna i pomyślalem ze warto przestawic na BE bo mogą odwrócic daily... Tylko jeden problem i tutaj posłuże sie screenem ..

Obrazek

Tak naprawde zatrzymali sie w powietrzu, tam nie bylo zadnego poziomu i nie bylo nic za tym aby przestawiać na BE. Jedyne co moglo nipokoic to wygląd świecy h1 na zamknieciu o 10. wtedy mozna bylo przestawic na BE - ale jak juz co to na BE 2pipsy powyżej open daily.. OPEN daily to poziomy które robią taką robote że niesłychane, praktycznie codziennie przed main movem następuje powrót do open i albo BO albo FBO idealnie to widac na moich screenach z poprzednich dni.

O to dlaczego dzisiaj gralem shorty :

Obrazek
"trading is waiting"

Follow The Momo

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Ja z racji, że miałem za dużo uznaniowości z BE, to wprowadziłem coś takiego, że powiedzmy tak:
1. Wchodzę w pozycje
2. Cena spada 15p (robi się dołek - rysuje linię)
3. Cena korekci
4. Przebija linię, w momencie zamknięcia świeczki m1 poniżej linii ustawiam BE.

Czyli w tym wypadku na zamknięciu świeczki z 8.34 czasu platformy.

Swoją drogą to mógłbyś wrzucić ten wskaźnik (zapewne po raz 2-3 się ktoś pyta, ale nie chce mi się przegrzebywać całego tematu) co rysuje to daily open?

Pozdro

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Ja z racji, że miałem za dużo uznaniowości z BE, to wprowadziłem coś takiego, że powiedzmy tak:
1. Wchodzę w pozycje
2. Cena spada 15p (robi się dołek - rysuje linię)
3. Cena korekci
4. Przebija linię, w momencie zamknięcia świeczki m1 poniżej linii ustawiam BE.

Czyli w tym wypadku na zamknięciu świeczki z 8.34 czasu platformy.

Swoją drogą to mógłbyś wrzucić ten wskaźnik (zapewne po raz 2-3 się ktoś pyta, ale nie chce mi się przegrzebywać całego tematu) co rysuje to daily open?

Pozdro

Przeanalizuje to zabezpiczenia pozycji aczkolwiek wydaje mi sie ze na m1 to za duzo szumów zeby sie kierować, no ale jak Tobie sie sprawdza to mysle ze temat warty poświecenia czasu.

http://www.sendspace.com/file/ubcpg3 - a tutaj wskaźnik
"trading is waiting"

Follow The Momo

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Łonczem się w bule w tym większym że mnie trafiło idealnie otwarcie 041 i cena cofnęła dokładnie 20 pip Dn up do tego poziomu.
Powiem tak ,Panowie pozbądźcie się złudzeń , trzeba grać TECHNICZNIE .Wchodzimy nie przed ruchem tylko na korekcie ,czyli jak cena cofnie , wtedy dopiero wchodzimy w S .W tym momencie okazuje się oczywiście że jest L i zamiast BE mamy techniczny SL :lol: .
Oj tam .
A tak z psychologicznego punktu ,to nie ma metody , przycisnąć posladki i liczyć że będzie dopsze.
Nasza dłubanina 5 pip w dół 5 pip w górę M1 , może świeca taka , może sraka , a jakby była zielona ,a może zmienić sobie
kolor wykresu jest śmieszna .

'NIe bujta się ' z drugiej strony są cwane uje które wiedzą jak ci zabrać pieniądze ,ta zagrywka była dokładnie skorelowana
z oczekiwanymi danymi , a moje myśli bładziły w podobnym kierunku , 'kuźwa - co jest ? Przecież to się z powietrza odbiło . I manewr pod L , wzrost ryzyka tutaj na 100%,ogólnie takie sytuacje czasami wychodzą na L , bo na danych mogło wywalić szpilę do góry i panowie z drugiej strony monitora dobrze o tym wiedzą że będziesz siedział robiąc w gacie.

Jeśli ktoś myśli że jest inaczej to powiadam mu - Przebudźcie się tu chodzi tylko o to że właśnie WY ciułacze finansujecie wszystkie luksusy w które opływają pijawki z Wall Street i Citi , muszą zadbać aby było na dziwki i koks - Alleluja !!
Pomagają nam aby oddać wszystko , pójść za głosem Pana i dostąpić Królestwa Niebieskiego !
(tu by pasowało coś zaśpiewać ) .
http://www.youtube.com/watch?v=JCCd5Qh3OtQ

To jest FOREX , nienawidzę go za to :evil: .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

dulf piekielnie jasno i uczciwie to przedstawiłeś. Jednak wiesz jak działa ludzka psychika, trzeba nad tym pracować 8)
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

To zależy jak kto traktuje dane. Dla mnie one tylko i wyłącznie przyszybcaja to co ma zrobić cena. Tutaj wina jest tylko i wyłącznie moja ponieważ można było postawić Sl powyżej open daily ( istotne ograniczenie) i wtedy na luzaku można było profitowac. To co zrobili to było poprostu wycięcie leszczy przed konkretnym ruchem takie cos dzieje sie cały czas i na każdym z Tf. Więc tak naprawdę nie Przemyslalem poziomu SL
"trading is waiting"

Follow The Momo

ODPOWIEDZ