DayTrading: Piątek 31.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 maja 2013, 23:13

Wzrost
19
43%
Bez zmian
2
5%
Spadek
23
52%

Liczba głosów: 44

Piotr33
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Piątek 31.05.2013

Nieprzeczytany post autor: Piotr33 »

Mam Ske na edku na 1.2929 myslicie ze lepiej ją zamknąc, czy jest jeszcze szansa ze zejdzie nizej i zamkne z mniejsza strata? Tak jakos glupio mi sie ja postawilo a jak zaczelo isc do gory to zrobilem Lke i myslalem ze do tej Ski kiedys wroce, ale jak mowicie ze na wiglie dopiero wykres pojdzie w te okolice :shock: :D to teraz sam nie wiem co z tym zrobic?

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

atlanticos pisze:moja projekcja dla edka w średnim terminie... rynek zweryfikuje

zielona TL to linia z wykresu dziennego
tak jest

trudno dwa trójkąty wybić jednego dnia, to nie zęby

Atlanticos i inni, zamiast jpeg wstawiajcie png please

-- Dodano: pt 31-05-2013, 18:11 --
Piotr33 pisze:Mam Ske na edku na 1.2929 myslicie ze lepiej ją zamknąc, czy jest jeszcze szansa ze zejdzie nizej i zamkne z mniejsza strata? Tak jakos glupio mi sie ja postawilo a jak zaczelo isc do gory to zrobilem Lke i myslalem ze do tej Ski kiedys wroce, ale jak mowicie ze na wiglie dopiero wykres pojdzie w te okolice :shock: :D to teraz sam nie wiem co z tym zrobic?

Ty rządzisz na swoim statku !!!!!

jeżeli ktoś Ci doradzi i się nie sprawdzi, do kogo będziesz miał pretensje?

Idzie weekend, więc lepiej nie kisić zbuka

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

atlanticos pisze:
emlem pisze:
Atlanticos, a na zakończenie tej sesji, Twoim zdaniem, jakiego poziomu możemy się spodziewać?
przyznam szczerze ze nie mam pojęcia bo dziś zamykają świecę miesięczna wiec mogą pokręcić... wiem jedno - wg mnie na 99,9% nie zejdziemy poniżej dzisiejszego minimum, raczej poziomy wyższe na koniec dnia od obecnego... przetestowaliśmy wybity trójkąt i skutecznie spadki się zatrzymały... Wg mnie cofnęliśmy się tylko żeby nabrać rozpędu na ponowny atak (tym razem skuteczny) oporu w przyszłym tygodniu... ale to tylko moje subiektywne założenia...
Pozamykałeś te S ,które miałeś przy 1.30.... ?

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

uff... udało się zarobić na AUDUSD 2% depo po wczorajszej eSce jednak spadło spowrotem do mojego poziomu z naddatkiem więc dobrze że nie posłuchałem Bemowo, jednak własne interpretacje i doświadczenie oraz trzymanie się swojej strategi pomimo szumów z zewnątrz prowadzi do sukcesu :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

magura2004 pisze:
atlanticos pisze:
emlem pisze:
Atlanticos, a na zakończenie tej sesji, Twoim zdaniem, jakiego poziomu możemy się spodziewać?
przyznam szczerze ze nie mam pojęcia bo dziś zamykają świecę miesięczna wiec mogą pokręcić... wiem jedno - wg mnie na 99,9% nie zejdziemy poniżej dzisiejszego minimum, raczej poziomy wyższe na koniec dnia od obecnego... przetestowaliśmy wybity trójkąt i skutecznie spadki się zatrzymały... Wg mnie cofnęliśmy się tylko żeby nabrać rozpędu na ponowny atak (tym razem skuteczny) oporu w przyszłym tygodniu... ale to tylko moje subiektywne założenia...
Pozamykałeś te S ,które miałeś przy 1.30.... ?
tak... na retescie trójkąta zamknąłem jedną, a drugą dużo wcześniej z mniejszym zyskiem niestety...

-- Dodano: 31 maja 2013, 18:27 --
szczudlo6 pisze:uff... udało się zarobić na AUDUSD 2% depo po wczorajszej eSce jednak spadło spowrotem do mojego poziomu z naddatkiem więc dobrze że nie posłuchałem Bemowo, jednak własne interpretacje i doświadczenie oraz trzymanie się swojej strategi pomimo szumów z zewnątrz prowadzi do sukcesu :]
przecież analizy i przemyślenia innych nie są po to żeby ich się ślepo trzymać tylko przełożyć na własne przemyślenia, zobaczyć inny punkt widzenia, a czasem taki sam :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

Atlanticos a kiedy widzisz czasowo to 1,34?

Jeżeli najlepszy polski analityk Marek Rogalski i najlepszy analityk forum Atlanticos widza wzrosty ,to na 99 procent tak bedzie
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, 19:40 przez nowy1234, łącznie zmieniany 1 raz.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

szczudlo6 pisze:uff... udało się zarobić na AUDUSD 2% depo po wczorajszej eSce jednak spadło spowrotem do mojego poziomu z naddatkiem więc dobrze że nie posłuchałem Bemowo, jednak własne interpretacje i doświadczenie oraz trzymanie się swojej strategi pomimo szumów z zewnątrz prowadzi do sukcesu :]
Dalej trzymam się tego, co napisałem wczoraj. Prawdopodobnie zakończyliśmy dużą pięciofalową strukturę

nie ustanowiliśmy nowych minimów!!!

Trudno, aby takie spadki spowodowały szybkie odbicie.

Obecnie na L jeszcze czekam,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

nowy1234 pisze:Atlanticos a kiedy widzisz czasowo to 1,34?
trudno powiedzieć... na pewno nie w ciągu tygodnia czy dwóch...koniec czerwca, lipiec... ale jak juz pisałem to moja subiektywna projekcja i zapewne gromadka misiów się z nią nie zgodzi... :D

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

wiem wiem tylko czasem człowiek idzie na skróty, bywa łatwowierny i wierzy w analizy także dobrych i doświadczonych graczy.... oczywiście każdy może się pomylić, ważne żeby pomyłek było mniej niż poprawnych analiz :]

apropo USDPLN , czy ktoś go analizuje bo mam troche dutków do wymiany i patrząc na niego widzi mi się w perspektywie tygodniowej może dojść do przedziału 3,45 - 3,50?? dobrze to widze?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

szczudlo6 pisze:wiem wiem tylko czasem człowiek idzie na skróty, bywa łatwowierny i wierzy w analizy także dobrych i doświadczonych graczy.... oczywiście każdy może się pomylić, ważne żeby pomyłek było mniej niż poprawnych analiz :]

apropo USDPLN , czy ktoś go analizuje bo mam troche dutków do wymiany i patrząc na niego widzi mi się w perspektywie tygodniowej może dojść do przedziału 3,45 - 3,50?? dobrze to widze?
ja widzę tam klina od którego górnej bandy cena odbija trzeci dzień jakby parzyło... mogę być nie obiektywny w tej kwestii ale zakładając wzrost edka niemalże równocześnie zakładam spadek usdpln, ale... 6 czerwca mogą (ale to nic pewnego) nam ponownie obniżyć stopy procentowe więc złotówka powinna się osłabiać i tu kolejne ale... ostatnim razem jak obniżyli stopy to się....umocniła :) jaki kraj takie zachowanie waluty :)

Zablokowany