DayTrading: Piątek 31.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 maja 2013, 23:13

Wzrost
19
43%
Bez zmian
2
5%
Spadek
23
52%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
kelvin
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 31.05.2013

Nieprzeczytany post autor: kelvin »

Eur/Usd m15

Para walutowa doszła do bardzo ważnego miejsca , istnieją szanse na odreagowanie kursu potencjał podaży kończy się , a narasta presja kupujących. Linia trendu na tym interwale będzie kluczowym miejscem do zawarcia pozycji długiej z krótkim zabezpieczeniem i dobrym "rr".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.

dywergent
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dywergent »

znalazłem plotke na tym forum może dlatego dzisiaj jest inaczej :mrgreen:

brother pisze:odnośnie charakterystyki ostatniego dnia na EG od mojego anonimowego informatora :D

chodzi o comiesięczny haracz Wielkiej Brytanii na konto Unii Europejskiej. Bank Anglii zleca Bundesbankowi zamienienie odpowiedniej ilości funtów na jakieś 3 czy 5 (nie pamiętam dokładnie) miliardów Euro. Czego nie da się zrealizować w trzy minuty. W efekcie Buba kupuje EURGBP od ok. 9-10 do ok. 14-15 niezależnie od tego co się dzieje na rynku co ma duży też wpływ na kabelek i inne krosy funta (bo jest on dużo mniej płynny niż Euro, USD czy JPY).
To zlecenie idzie każdego ostatniego pracującego dnia miesiąca (licząc przy tym święta z kalendarza i Angielskiego i Niemieckiego).
Tego dnia "technika" często zawodzi, logika też (zakładając że ta logika wie wszystko oprócz tego jednego faktu) i to przynajmniej dwukrotnie: gdy Buba włącza sikawkę i gdy zakręca kurek.
Poza tym to jest doskonale znane wszystkim innym uczestnikom gry którzy grzecznie usuwają się ze ścieżki żeby zrobić drogę słoniowi. A jak szanowny słoń skończy, natychmast wracają do przerwanej wcześniej gry - kompletny brak kontynuacji, coś jak wznowienie filmu po reklamie.
Najlepiej więc dostosować się i zrobić to samo. Inaczej może być masakra

http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p589032
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, 12:03 przez dywergent, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

boczek ładnie pokazał trójkąty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

DYWERGRENT,
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

no widzę że nici z umocnienia złotego, jak widać NBP pasuje taki trend, nie podają żadnych informacji które zatrzymały by odpływ od złotówki

znowu zarobią eksporterzy i odłożą na kontach w banku, niż konsumenci i kredytobiorcy w Eur

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

EUR USD moze dadza na 12951 :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:EUR USD moze dadza na 12951 :)
znowu mnie wywieźli na ujku, miałem trzecie najgorsze wejście z rzędu haha, na skarpie wchodzę omyłkowo

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

jaki masz system na skalpa, ja miałem ze rzucałem kostką bez sl za to ze stalym tp +7
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Witam Panowie, jak tam mija dzień? Powiem szczerze że to wybicie po SLe na edziu było wyjątkowo dla mnie szokujące i nie spodziewane, jak mnie kiedyś uczył pewien broker stało się to co zawsze mówił "dlaczego nie?", bo nic na to nie wskazywało, natomiast dzięki temu wybiciu mam piękne 5 lotów szort na 1.3060 zabezpieczone na 1.3000 z TP na 1.2770, była by całkiem pokaźna sumka jak by weszło :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

BOCZEK pisze:DYWERGRENT,
Boczek jak już wyjaśniasz wszystko na priv to napisz żeby nie kablowali, bo są mało domyślni...w tej kwesti będziemy zgodni, ja priv nie pisze na ciebie
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Zablokowany