DayTrading: Czwartek 30.05.2013
Re: DayTrading: Czwartek 30.05.2013
aud/usd h1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
- ZielonaMgielka
- Maniak
MasterFx pisze:EUR/AUD
Mam podobne view na EA. Po tym silnym rajdzie H4 zaczyna pokazywac oznaki slabosci . Wsparcia nadal nie zostaly przelamane ale ta falszywka w obrebie 1.35 jest klarownym efektem wejscia wiekszej podazy.
Widac wchodzacy popyt na AUD na calej tablicy.
http://screencast.com/t/WzMAMEHf9iB
hihi lizło 1,30 na edku
EUR AUD - chyba zakończyło 3 bardzo rozbudowaną i długą falę w fali (III) więc korekta wzrostów wskazanaMasterFx pisze:EUR/AUD
I jeszcze słów kilka na temat EUR/USD. Czytam i widzę, że niektórzy już napalają się na mega wzrosty liczone niemalże w tysiącach pips, na tej parze. Ze swojej strony zalecam przynajmniej rozsądek przy doborze wolumenu. Dalej uważam, że dopóki D1 nie zamnknie się powyżej +-1,3050 nie ma specjalnie powodu aby szukać BUY. Dodatkowo, moim zdaniem, każdy pips w strone 1,3 i wyżej aż do 1,3080 (ewentualnie) jest tylko naciąganiem procy i reakcja może być nagła...
Podsumowując dla mnie: nie ma zamknięcia D1 powyżej 1,3050-> SELL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
teraz krecenie bedzie pod dane lepiej postac z boku ja zaraz S na EDKA zaczne lapac bo czuje ze robia teraz akcje SLpr7emo pisze:ujek wreszcie drgnął do góry, potem ze względu na silnego edka mogą korekcić dolarem, na co liczę

- atlanticos
- Maniak
odbilismy od krotkoterminowego kanalu na edku... skoro ujek stal w miejscu to widac ze kabel i edek sztuczny ruch robily i zaraz zwrot do punktu wyjscia...jak napisal antoni - skoczyli po stopyNowy123 pisze:teraz krecenie bedzie pod dane lepiej postac z boku ja zaraz S na EDKA zaczne lapac bo czuje ze robia teraz akcje SLpr7emo pisze:ujek wreszcie drgnął do góry, potem ze względu na silnego edka mogą korekcić dolarem, na co liczęprzed danymi
a potem w dol jazda
jak beda lepsze
a przypuszcza ze juz wiedza
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
crok. pisze:ale nawet do tych twoich 1,3050 to zarobek 50 pipekMasterFx pisze:EUR/AUD
I jeszcze słów kilka na temat EUR/USD. Czytam i widzę, że niektórzy już napalają się na mega wzrosty liczone niemalże w tysiącach pips, na tej parze. Ze swojej strony zalecam przynajmniej rozsądek przy doborze wolumenu. Dalej uważam, że dopóki D1 nie zamnknie się powyżej +-1,3050 nie ma specjalnie powodu aby szukać BUY. Dodatkowo, moim zdaniem, każdy pips w strone 1,3 i wyżej aż do 1,3080 (ewentualnie) jest tylko naciąganiem procy i reakcja może być nagła...
Podsumowując dla mnie: nie ma zamknięcia D1 powyżej 1,3050-> SELL
Zgadza się, zależy kto na co się nastawia i jak dozuje ryzykiem w danej chwili. Wg mnie prawdopodobieństwo udanego zagrania UP w tej chwili maleje z każdym pipsem. Umnie czeka "spory" SELL LIMIT na 1,3070 więc niechaj jadą chłopaki

wiec moze jakis skalpik sie uda przed danymi fajny a tak t oz boku pod dane stoje
jeszcze niech U J ORGR wybija mi TP zrealizuja i starczy niech sie bawia poczekam po danych na decyzje 

Nowy grałeś w ostatnich dniach na usdjpy??Nowy123 pisze:teraz krecenie bedzie pod dane lepiej postac z boku ja zaraz S na EDKA zaczne lapac bo czuje ze robia teraz akcje SLpr7emo pisze:ujek wreszcie drgnął do góry, potem ze względu na silnego edka mogą korekcić dolarem, na co liczęprzed danymi
a potem w dol jazda
jak beda lepsze
opisz grę jeśli tak ;p
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 12:08 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
atlanticos pisze:odbilismy od krotkoterminowego kanalu na edku... skoro ujek stal w miejscu to widac ze kabel i edek sztuczny ruch robily i zaraz zwrot do punktu wyjscia...jak napisal antoni - skoczyli po stopyNowy123 pisze:teraz krecenie bedzie pod dane lepiej postac z boku ja zaraz S na EDKA zaczne lapac bo czuje ze robia teraz akcje SLpr7emo pisze:ujek wreszcie drgnął do góry, potem ze względu na silnego edka mogą korekcić dolarem, na co liczęprzed danymi
a potem w dol jazda
jak beda lepsze
dokladnie bo U J nie spadal dziwnym trafen wiec to byla podpucha na EUR USD

-- Dodano: czw 30-05-2013, 12:10 --
pr7emo pisze:Nowy grałeś w ostatnich dniach na usdjpy??Nowy123 pisze:teraz krecenie bedzie pod dane lepiej postac z boku ja zaraz S na EDKA zaczne lapac bo czuje ze robia teraz akcje SLpr7emo pisze:ujek wreszcie drgnął do góry, potem ze względu na silnego edka mogą korekcić dolarem, na co liczęprzed danymi
a potem w dol jazda
jak beda lepsze
opisz grę jeśli tak ;p
przeciez plan podawałem w Sobote a później pod SP500 z luka na szczycie po grawitacje i powrot do bazy na U J