DayTrading: Czwartek 30.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
marker74
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 30.05.2013

Nieprzeczytany post autor: marker74 »

aud/usd h1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

MasterFx pisze:EUR/AUD

Mam podobne view na EA. Po tym silnym rajdzie H4 zaczyna pokazywac oznaki slabosci . Wsparcia nadal nie zostaly przelamane ale ta falszywka w obrebie 1.35 jest klarownym efektem wejscia wiekszej podazy.

Widac wchodzacy popyt na AUD na calej tablicy.

http://screencast.com/t/WzMAMEHf9iB

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

hihi lizło 1,30 na edku

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

I jeszcze słów kilka na temat EUR/USD. Czytam i widzę, że niektórzy już napalają się na mega wzrosty liczone niemalże w tysiącach pips, na tej parze. Ze swojej strony zalecam przynajmniej rozsądek przy doborze wolumenu. Dalej uważam, że dopóki D1 nie zamnknie się powyżej +-1,3050 nie ma specjalnie powodu aby szukać BUY. Dodatkowo, moim zdaniem, każdy pips w strone 1,3 i wyżej aż do 1,3080 (ewentualnie) jest tylko naciąganiem procy i reakcja może być nagła...

Podsumowując dla mnie: nie ma zamknięcia D1 powyżej 1,3050-> SELL
8)
EUR AUD - chyba zakończyło 3 bardzo rozbudowaną i długą falę w fali (III) więc korekta wzrostów wskazana
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:ujek wreszcie drgnął do góry, potem ze względu na silnego edka mogą korekcić dolarem, na co liczę
teraz krecenie bedzie pod dane lepiej postac z boku ja zaraz S na EDKA zaczne lapac bo czuje ze robia teraz akcje SL :) przed danymi :) a potem w dol jazda :) jak beda lepsze :) a przypuszcza ze juz wiedza :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:ujek wreszcie drgnął do góry, potem ze względu na silnego edka mogą korekcić dolarem, na co liczę
teraz krecenie bedzie pod dane lepiej postac z boku ja zaraz S na EDKA zaczne lapac bo czuje ze robia teraz akcje SL :) przed danymi :) a potem w dol jazda :) jak beda lepsze :) a przypuszcza ze juz wiedza :)
odbilismy od krotkoterminowego kanalu na edku... skoro ujek stal w miejscu to widac ze kabel i edek sztuczny ruch robily i zaraz zwrot do punktu wyjscia...jak napisal antoni - skoczyli po stopy
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

crok. pisze:

I jeszcze słów kilka na temat EUR/USD. Czytam i widzę, że niektórzy już napalają się na mega wzrosty liczone niemalże w tysiącach pips, na tej parze. Ze swojej strony zalecam przynajmniej rozsądek przy doborze wolumenu. Dalej uważam, że dopóki D1 nie zamnknie się powyżej +-1,3050 nie ma specjalnie powodu aby szukać BUY. Dodatkowo, moim zdaniem, każdy pips w strone 1,3 i wyżej aż do 1,3080 (ewentualnie) jest tylko naciąganiem procy i reakcja może być nagła...

Podsumowując dla mnie: nie ma zamknięcia D1 powyżej 1,3050-> SELL
8)
ale nawet do tych twoich 1,3050 to zarobek 50 pipek :)

Zgadza się, zależy kto na co się nastawia i jak dozuje ryzykiem w danej chwili. Wg mnie prawdopodobieństwo udanego zagrania UP w tej chwili maleje z każdym pipsem. Umnie czeka "spory" SELL LIMIT na 1,3070 więc niechaj jadą chłopaki :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

wiec moze jakis skalpik sie uda przed danymi fajny a tak t oz boku pod dane stoje :) jeszcze niech U J ORGR wybija mi TP zrealizuja i starczy niech sie bawia poczekam po danych na decyzje :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:
Nowy grałeś w ostatnich dniach na usdjpy??
opisz grę jeśli tak ;p
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 12:08 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:
odbilismy od krotkoterminowego kanalu na edku... skoro ujek stal w miejscu to widac ze kabel i edek sztuczny ruch robily i zaraz zwrot do punktu wyjscia...jak napisal antoni - skoczyli po stopy

dokladnie bo U J nie spadal dziwnym trafen wiec to byla podpucha na EUR USD :) po SL podjazd tak by to wychodzilo

-- Dodano: czw 30-05-2013, 12:10 --
pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:
Nowy grałeś w ostatnich dniach na usdjpy??
opisz grę jeśli tak ;p

przeciez plan podawałem w Sobote a później pod SP500 z luka na szczycie po grawitacje i powrot do bazy na U J ;) co tu opisywac :) :D :D

Zablokowany