Za dużo rozkminiania prowadzi do załamania ? :)

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
szalonysawant
Bywalec
Bywalec

Za dużo rozkminiania prowadzi do załamania ? :)

Nieprzeczytany post autor: szalonysawant »

Wy to za dużo rozkminiacie, aż mi łeb wybucha !

Forexem zainteresowałem się jakis miesiąc temu czytam, ucze się, rozkminiam, robie bałagan w głowie

Linie wsparć, oporów, SL, TP - wyszystko spoko ok - jesli ma pomóc.

Aczkolwiek w miare czasu nasuwa mi się pewna konkluzja - mądre głowy trzymają EUR/USD mniej wiecej na tym samym poziomie, a więc kupować w dołkach, sprzedawać w górkach + managment kapitału i granie longów zamiast spalanie nerwów na shortach i bedą pieniążki 8)

No chyba, że nie mam racji, jako człowiek z otwartym łebkiem dopuszczam taką myśl :564:

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Re: Za dużo rozkminiania prowadzi do załamania ? :)

Nieprzeczytany post autor: personov »

A jak będzie trend spadkowy to też będziesz grał Longi ?
I łatwo powiedzieć : kupować w dołkach, a sprzedawać na szczytach. A skąd wiesz, czy dołek to już dołek, czy może poleci jeszcze niżej ?
Solą życia jest kasa.

szalonysawant
Bywalec
Bywalec

W takim razie mam pomysł - indykator który pilnuje trendu na 3-4 interwałach i gdy na wszystkich mamy up - robimy buy + stop loss na kilka pipsów poniżej wejscia.

ten indykator chyba jest zamieszczony tutaj - o ile dobrze rozkminiam + fioletowa linia to jak mniemam srednia z 50-70 swieczek wstecz...

Dobrze myśle ?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Muszę Cię zmartwić.
Jak poczekasz, aż na innych interwałach będzie odpowiedni sygnał to często okaże się, że wyjdziesz w BUY na szczycie i cena zawróci.
NIE MA OGÓLNIKÓW, dzięki którym będziesz statystycznie do przodu. Szukaj własnej strategii. To jest dobra droga.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

szalonysawant pisze:W takim razie mam pomysł - indykator który pilnuje trendu na 3-4 interwałach i gdy na wszystkich mamy up - robimy buy + stop loss na kilka pipsów poniżej wejscia.

ten indykator chyba jest zamieszczony tutaj - o ile dobrze rozkminiam + fioletowa linia to jak mniemam srednia z 50-70 swieczek wstecz...

Dobrze myśle ?
źle myślisz
jak na razie to toche chaotycznie podchodzisz do spray
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Scenariusz zawsze jest ten sam ;
Albo użyjesz szybkiego sygnału ( wskaźnika ), bez potwierdzenia i wejdziesz. A potem będziesz sobie pluł w brodę, że wszedłeś za szybko, a to był fałszywy sygnał i cena zaraz wróciła.
Albo będziesz miał sygnał i będziesz czekał na potwierdzenie. I wtedy będzie już za późno. Będziesz pluł sobie w brodę, że za późno wszedłeś , bo chciałeś potwierdzić sygnał.
To jest forex. Zawsze jesteś o jeden krok do tyłu.
Solą życia jest kasa.

szalonysawant
Bywalec
Bywalec

Czyli jedyną słuszną opcją wydaje sie zimna głowa logika i dobrze dobrana dzwignia do kapitału.

@ Jones nie tyle chaotycznie, co zapomniałem wkleić link :

allegro.pl/forex-fresh-fx-aukcja-dla-ludzi-z-zegarkami-i3274810785.html

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

zimna głowa logika i dobrze dobrana

Na poczatek. Otwarty lepek jest potrzebny, ale nim sie nie zarabia. Wskazniki tez nie zarabiaja. One tylko przetwarzaja informacje o cenie w okreslony sposob. Tegie glowy za tegie pieniadze pracuja nad drenowaniem rynku, a Ty myslisz, ze wystarcz jakistam wymyslny indyk? Do konsoli wystarcza proste wskazniki oparte na srednie
+ troche wprawy... tylko tyle i az tyle :mrgreen: . Zreszta sprawdzisz, dowiesz sie i zrozumiesz... moze :wink:

Powodzenia, pozdrawiam.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

szalonysawant pisze:Wy to za dużo rozkminiacie, aż mi łeb wybucha !
Masz rację;)

Z drugiej strony, jeżeli masz swój sposób na zarabianie ( w co akurat śmiem wątpić), to po co pisać takie posty?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

szalonysawant
Bywalec
Bywalec

Moze troche pro publico bono, bo generalnie na forexie mógłby zarabiac każdy z iq pow. 100 i "zimną krwią" gdyby nie branżowe slangi, które nawiasem mówiąc skutecznie zniechęcają laików.

Moze troche aby upewnić się, że w dobrą stronę myśle - wtedy jeszcze nie grałem dziś już gram na live...

Pzdr.

ODPOWIEDZ