Poszukuję gotowego EA napisanego pod wykres RENKO z otwartym kodem tak abym mógł nauczyć się jak napisać własne EA.
Od kilku tygodni testuję strategię ręcznie na koncie demo, zasady bardzo proste i skuteczne, działają na większości par, średni profit miesięczny około +110-180pip, bloki renko dobrane przeze mnie doświadczalnie od 31 do 55 pipsów, niewiele wejśc ale za to duża skuteczność.
Przerobiłem ręcznie około 15 par wlautowych od grudnia do dziś, wszystkie wychodzą na + (oprócz GPUSD:-)
Sprawdzam wszystko w oparciu o renko generowane płatnym skryptem http://www.az-invest.eu/renko-tick-char ... etatrader4
Rzecz w tym że bez EA się nie obejdzie, bloczek 48 pipsówy dla pary EJ generuje się na tyle długo że nie wysiedzę tyle przy kompie

Nie chcę twierdzić że znalazłem Grala .. by się o tym przekonać potrzebuję EA które odpalę na danych historycznych zgodnie z 99% jakości modelowania by mieć jako taki pogląd czy faktycznie system działa w bardzo dłuuugim czasie...
W systemie do wejść i wyjść nie używam żadnych wskaźników, średnich itp, kompletnie nic... tylko goły wykres z bloczkami.
Chciałbym napisać samodzielnie EA ale wpierw muszę zobaczyć jak działa jakieś inne proste abym mógł się nauczyć.
Chyba że ktoś jest zainteresowany napisaniem zgodnie z moimi zasadami gotowego EA, w zamian mogę podzielić się swoją wiedzą.
Otwarcie pozycji nie wymaga wielu warunków - jest banalnie proste, potem utrzymanie zgodnie z 4 wytycznymi, w odpowiednim momencie przestawienie SL na 0 lub mały BE i kontynuacja zgodnie z 3 zasadami.
Ręcznie działa dobrze ale jest upierdliwe i zabiera za dużo czasu.
Sam jestem informatylkiem ale od sieci i baz danych... do programowania niewiele się przykładałem (a szkoda)
kontakt na pw