Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
anonim09383

Re: Never Lose Again by DRAGON33

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

NLA a.u.jpg
-- Dodano: 21 maja 2013, 14:17 --

grałem z trendem lecz trochę za wcześnie wszedłem ale to tylko demo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

marcin.in00 pisze:
NLA a.u.jpg
-- Dodano: 21 maja 2013, 14:17 --

grałem z trendem lecz trochę za wcześnie wszedłem ale to tylko demo
kanał masz płaski aż w oko kole - wyczuj roznice pomiedzy kosolidacja a trendem
potem sie nauczysz ze jeden ruch ceny tez zmienia kształt kanału
filtracja sygnałów to podstawa
PS. jak sie masz TeXs ? widze ze czasy sie zmieniają a kase nadal robisz na starym systemie :D
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

anonim09383

trochę złamałem zasady bo sugerowałem się kanałem na h4 do poprawki faktycznie dziś zarobiłem 200 pipsów wszystkie zyskowne transakcje

anonim09383

1. trend spadkowy i mam pytanie jeśli h1 świeci się na czerwono oczywiste i gdy świeczki dochodzą do korytarza a h1 jest jesze zielone to wchodzimy już czy lepiej poczekać na h1 czerwone i wchodzimy trochę później po korekcie

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

marcin.in00 pisze:1. trend spadkowy i mam pytanie jeśli h1 świeci się na czerwono oczywiste i gdy świeczki dochodzą do korytarza a h1 jest jesze zielone to wchodzimy już czy lepiej poczekać na h1 czerwone i wchodzimy trochę później po korekcie
nie grasz samego odbicia od kanału
tylko podazanie za trendem
nie chodzi o łapanie punktów zwrotnych
ale jazde na fali
wiem że kusi szybsze załapanie sie na ruch
ale nie tendy droga
statystyke masz przeciwko sobie
masz lepszy R:R
ale wzrasta procent SL
w dluzszej perspektywie czasu
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

anonim09383

aha dobra nom faktycznie kusi i się przejechałem wczoraj niby trend spadkowy wyraźnie wiec wszedłem szybciej bliżej kanału na S wti a tu niespodzianka i odwrócenie trendu nie poczekałem na h1 czerwone ,też gram tym systemem ale trochę zmodyfikowanym i wszedłem w Longa na złocie 23.05 i spory profit wpadł ale trend był spadkowy jak będę grać na realu to podstawa obserwacja non stop wykresu no chyba że sl przestawię na be+1 w bre ecn naliczony zysk/ strata jest z PLN-ach i powoli się przyzwyczajam do tego szczerze to przy 1000zł 0.10 lota można bardzo szybko wyzerować konto na demo nie ma niższych wartości i chyba w realu też tak jest

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

1000 zł to średnio powiedzmy 300 pips, dużo i mało, jak grasz ze SL ok 5-10 pips to dużo, więc na 0,1 bez problemu, natomiast jak masz SL już większe to faktycznie mało. Wielkość lota dobierasz do depo jak i stylu handlu, DD itd. Samo stwierdzenie ze 1000 zł to mało na 0,1 to za mało. Otwórz konto z mikrolotami u innego broka jak ten nie ma.

zuikaku
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zuikaku »

A ja ostatnio wpadłem na pomysł aby NLA uzupełnić sobie - na razie eksperymentalnie - o linię kijun ze wskaźnika Ichimoku. Cena przetnie ją, to wchodzę. Taki dodatkowy filtr.

anonim09383

a wiesz że ja też wpadłem na dodanie tego japońskiego wskaźnika chodź przecięcie tych dwóch linii nie zawsze jest 100% pewne ale patrze na chmurę i to jest dobre, w chmurze trochę jest niepewna sytuacja a pod nią czy nad to fajna sprawa do tego jeszcze szukać momentum dragona 33 na h1 i nie zginiesz a co do stopa faktycznie muszę mieć mniejsze ,ale sądzę że jak będę grać na real to wejścia będę mieć przemyślane demo mnie rozleniwia . Na WTI wczoraj miałem stratną transakcję i faktycznie przecięcie linii czerwonej od dołu niebieską jak patrzeć powinienem wyjść z niewielką stratą tak więc ichimoku będę testować z NLA tylko trochę ciężko na wykres patrzeć z tyloma liniami ale to chyba do przyzwyczajenia ważne aby zarabiać

Brokera już wybrałem wole ECN-a chodź to będzie moje pierwsze konto real innych się boję typu MM

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

marcin.in00 pisze:a wiesz że ja też wpadłem na dodanie tego japońskiego wskaźnika chodź przecięcie tych dwóch linii nie zawsze jest 100% pewne ale patrze na chmurę i to jest dobre, w chmurze trochę jest niepewna sytuacja a pod nią czy nad to fajna sprawa do tego jeszcze szukać momentum dragona 33 na h1 i nie zginiesz a co do stopa faktycznie muszę mieć mniejsze ,ale sądzę że jak będę grać na real to wejścia będę mieć przemyślane demo mnie rozleniwia . Na WTI wczoraj miałem stratną transakcję i faktycznie przecięcie linii czerwonej od dołu niebieską jak patrzeć powinienem wyjść z niewielką stratą tak więc ichimoku będę testować z NLA tylko trochę ciężko na wykres patrzeć z tyloma liniami ale to chyba do przyzwyczajenia ważne aby zarabiać

Brokera już wybrałem wole ECN-a chodź to będzie moje pierwsze konto real innych się boję typu MM
Ofert jest tyle, że i dobry MM się znajdzie, zresztą masz do wyboru i ECN z mikrolotami jak i STP. Różnicy nie odczujesz :-).

Powodzenia.

PS

Zbyt choinkowo na wykresie to nie zauważysz najważniejszego. Może osobne okno z ichi i osobne z NLA :-)

ODPOWIEDZ