DayTrading: Środa 22.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 maja 2013, 00:18

Wzrost
23
62%
Bez zmian
2
5%
Spadek
12
32%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 22.05.2013

Nieprzeczytany post autor: cugan »

ZielonaMgielka pisze:Poltora roku temu mielismy bardzo podobny scenariusz na EU:

http://screencast.com/t/MZBgCqTJeg
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

nie bierzecie pod uwage, ze ten RGR na edku jest, az nadto oczywisty? czyli co, ze niby wszyscy zarabiaja? wedlug mnie, tak jak wczesniej pisalem, dzisiejszy ruch jest z technicznego punktu formowaniem się ostatniem fali, 5. odbicia oczekuje miedzy 1,2770- 1,2795, gdyz przy tej dolnej wartosci znajduje sie linia szyji naszego RGRa. jesli nawet mialoby przebic linie szyji to dopiero po korekcie, ktora musialaby wyniesc mniej wiecej na 0.38 fibo czyli gdzies okolo 1,293-5. jesli przebiloby szyje, wowczas byloby to oznaka, ze cos sie dzieje nie tak w europie na co w obecnej chwili sie nie zanosi. tymbardziej dzisiejszy komunikat FEDu byl za podtrzymaniem obecnej polityki monetarnej co niewatpliwie przemawia za wzrostami edka (swiezo drukowana gotowka robi swoje). nie zdziwie sie jak jutrzejsza swieczka dzienna pokryje dzisiejsza. udanego trejdu

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

jakieś dane sytuacja makro ze tak zjechało na sp500 i u/j??

na moje to by było już na tyle co do korekty i odbijamy się od dolnej bandy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 21:49 przez roberttheus, łącznie zmieniany 1 raz.
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

maniek74 pisze:nie bierzecie pod uwage, ze ten RGR na edku jest, az nadto oczywisty? czyli co, ze niby wszyscy zarabiaja? wedlug mnie, tak jak wczesniej pisalem, dzisiejszy ruch jest z technicznego punktu formowaniem się ostatniem fali, 5. odbicia oczekuje miedzy 1,2770- 1,2795, gdyz przy tej dolnej wartosci znajduje sie linia szyji naszego RGRa. jesli nawet mialoby przebic linie szyji to dopiero po korekcie, ktora musialaby wyniesc mniej wiecej na 0.38 fibo czyli gdzies okolo 1,293-5. jesli przebiloby szyje, wowczas byloby to oznaka, ze cos sie dzieje nie tak w europie na co w obecnej chwili sie nie zanosi. tymbardziej dzisiejszy komunikat FEDu byl za podtrzymaniem obecnej polityki monetarnej co niewatpliwie przemawia za wzrostami edka (swiezo drukowana gotowka robi swoje). nie zdziwie sie jak jutrzejsza swieczka dzienna pokryje dzisiejsza. udanego trejdu

jak jutro podadz lepsze PMI to zrobi podbitke na EUR USD

-- Dodano: śr 22-05-2013, 21:48 --

03:45 CNY Wskaźnik HSBC Manufacturing PMI w Chinach

-- Dodano: śr 22-05-2013, 21:54 --

Sp500 podbijanko na razie na zysk ustawione i niech sie dzieje co chce :)

-- Dodano: śr 22-05-2013, 21:58 --
roberttheus pisze:jakieś dane sytuacja makro ze tak zjechało na sp500 i u/j??

na moje to by było już na tyle co do korekty i odbijamy się od dolnej bandy
moze zamkne bo jutro pewnie podbija a zysku szkoda a jest wmiare ladny :) a i kiszenie na S mi starczy

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

maniek74 pisze:nie bierzecie pod uwage, ze ten RGR na edku jest, az nadto oczywisty? czyli co, ze niby wszyscy zarabiaja? wedlug mnie, tak jak wczesniej pisalem, dzisiejszy ruch jest z technicznego punktu formowaniem się ostatniem fali, 5. odbicia oczekuje miedzy 1,2770- 1,2795, gdyz przy tej dolnej wartosci znajduje sie linia szyji naszego RGRa. jesli nawet mialoby przebic linie szyji to dopiero po korekcie, ktora musialaby wyniesc mniej wiecej na 0.38 fibo czyli gdzies okolo 1,293-5. jesli przebiloby szyje, wowczas byloby to oznaka, ze cos sie dzieje nie tak w europie na co w obecnej chwili sie nie zanosi. tymbardziej dzisiejszy komunikat FEDu byl za podtrzymaniem obecnej polityki monetarnej co niewatpliwie przemawia za wzrostami edka (swiezo drukowana gotowka robi swoje). nie zdziwie sie jak jutrzejsza swieczka dzienna pokryje dzisiejsza. udanego trejdu
dodam jeszcze że jak zaj...ie do góry to odechce się łapać esek na wsparciu co niektórym... doświadczeni trejderzy wydawałoby się a nie czekają na przebicie i potwierdzenie tylko wróżą eski.... pęknie wsparcie - będą eski...polecimy daleko - każdy się nachapie... kaktus mi wyrosnie na dloni jak zrealizujemy tego rgr'a na d1 przy drukowanym dolarze :d :d :d
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Bemowo czyli jutro cały dzień euraud południe a kangur północ tak ? :mrgreen:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

atlanticos pisze:
dodam jeszcze że jak zaj...ie do góry to odechce się łapać esek na wsparciu co niektórym... doświadczeni trejderzy wydawałoby się a nie czekają na przebicie i potwierdzenie tylko wróżą eski.... pęknie wsparcie - będą eski...polecimy daleko - każdy się nachapie... kaktus mi wyrosnie na dloni jak zrealizujemy tego rgr'a na d1 przy drukowanym dolarze :d :d :d
popieram w 101% :wink:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

atlanticos pisze:

nie wiem czy zrealizuja ale drukowanie juz trwa chwile :) to i tylko potwierdzili ze nic nie zmieniaja :)

-- Dodano: śr 22-05-2013, 22:07 --

jutro pod dane PMI moze bujnac znowuwu na short sqeeza :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Nowy123 pisze:

nie wiem czy zrealizuja ale drukowanie juz trwa chwile :) to i tylko potwierdzili ze nic nie zmieniaja :)
wlaśnie o tym pisze...wiec skoro nic nie zmieniaja to czemu edek miałby zrealizowac rgr'a z zasięgiem 1.20? jak zmienią i ogranicza QE to nie jeden rgr sii wyklaruje i wtedy polecimy... a na razie nie ma o tym mowy
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany