DayTrading: Środa 22.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 maja 2013, 00:18

Wzrost
23
62%
Bez zmian
2
5%
Spadek
12
32%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 22.05.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:

nie wiem czy zrealizuja ale drukowanie juz trwa chwile :) to i tylko potwierdzili ze nic nie zmieniaja :)
wlaśnie o tym pisze...wiec skoro nic nie zmieniaja to czemu edek miałby zrealizowac rgr'a z zasięgiem 1.20? jak zmienią i ogranicza QE to nie jeden rgr sii wyklaruje i wtedy polecimy... a na razie nie ma o tym mowy
nie taki zjazd to ja nie wierze jutro PMI i moze byc odwrotność dnia dzisiejszego :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

ten rgr to całkiem inna sytuacja wtedy było przebicie powrót by się upewnić i dopiero spadek a teraz tego nie ma proste no ale wiekszosc i tak gra s i o to chodzi przeciez wiekszosc musi bulić kasę by mniejszosc zarobila
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Witam,
Kurde, natłok różnych okoliczności sprawił, że w ostatnim czasie zaniedbałem Fx jak i forum... Przeczytałem 3 ostatnie strony dzisiejszego DT i widzę spór co do kwestii dalszego rozwoju sytuacji...

Wg mnie wygląda to tak:
W zeszłym tygodniu dojechaliśmy do strefy z której powinno nastąpić odbicie i w sumie nastąpiło co mogło napawać byków optymizmem w kontekście przynajmniej średnioterminowym. W sumie tak było do dziś. Jak dla mnie to odbicie było jednak zbyt słabe aby mogło być kontynuowane w najbliższych dniach. Ponowne podejście w strefe popytu/ wsparcie (ja kto woli) po takiej świecy jak dziś oznacza dla mnie słabość popytu. Dla tych którzy myślą o longach w tej chwili sugerowałbym aby mieli po swojej stronie również PA i to cn z D1, bo na chwilę obecną jak dla mnie prawdopodobieństwo obsuwy jest wieksze niż odbicia.

SEEYAA 8)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

maniek74 pisze:nie bierzecie pod uwage, ze ten RGR na edku jest, az nadto oczywisty? czyli co, ze niby wszyscy zarabiaja? wedlug mnie, tak jak wczesniej pisalem, dzisiejszy ruch jest z technicznego punktu formowaniem się ostatniem fali, 5. odbicia oczekuje miedzy 1,2770- 1,2795, gdyz przy tej dolnej wartosci znajduje sie linia szyji naszego RGRa. jesli nawet mialoby przebic linie szyji to dopiero po korekcie, ktora musialaby wyniesc mniej wiecej na 0.38 fibo czyli gdzies okolo 1,293-5. jesli przebiloby szyje, wowczas byloby to oznaka, ze cos sie dzieje nie tak w europie na co w obecnej chwili sie nie zanosi. tymbardziej dzisiejszy komunikat FEDu byl za podtrzymaniem obecnej polityki monetarnej co niewatpliwie przemawia za wzrostami edka (swiezo drukowana gotowka robi swoje). nie zdziwie sie jak jutrzejsza swieczka dzienna pokryje dzisiejsza. udanego trejdu
Poniekad masz tutaj racje ale patterny H&S dzialaja w wiekszosci przypadkow jesli cena formuje pewnego rodzaju baze w miejscu ewentualnego przebicia. Nie ma nic gorszego niz wchodzenie w H&S podczas gdy cena spada bez przystanku od prawego ramienia. Sposob w jaki traduje aktualnie EU duzo mowi o aktualnym rozkladzie sil na rynku i dobrze widac jak instytucjonalny interes wykorzystal skupowanie podczas zeznak Bernanke do zrealizowania zlecen sprzedazy. W takich przypadkach pod dolkami buduje sie kaskada zlecen sell stop. W nadchodzacych dniach powinnismy widziec tego dowod.... albo i nie :lol:

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

laktor pisze:Bemowo czyli jutro cały dzień euraud południe a kangur północ tak ? :mrgreen:
eur/aud zakończyło prawdopodobnie 3 falę - stąd korekta konsolidacja,
kangur - tu podobnnie zakończyliśmy falę 3,

stąd na jednej i drugiej można się spodziewać odreagowania,

pytanie tylko, która z trzech par:
edek, kangur, eur/aud będzie pełniła rolę pary krzyżowej?

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Jesli ryenk pikowal dzis mimo nie do konca jastrzebiego tonu konferencji to nie sadze by jutrzejsze dane PMI miale jakiekolwiek znaczenie... no chyba ze to bedzie mocne zaskoczenie.

Awatar użytkownika
TGV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TGV »

TARGET 1.2280____ MOTYL :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:kaktus mi wyrosnie na dloni jak zrealizujemy tego rgr'a na d1 przy drukowanym dolarze :d :d :d
Juz nie jeden przekladal terazniejsze fundamenty nad instytucjonalny orderflow i nie za dobrze na tym konczyl. :)

Wez chocby zloto badz kangura ... QE1/QE2/QE3 a gdzie jestesmy teraz. Rynek aktualnie dyskontuje dosyc odlegla przyszlosc jednak to dosyc oczywiste ze w tym momencie QE juz nie jest wabikiem na dolarowe niedziwadki.
Gra sie zmienia i w pewnym momencie waluta fundujaca jaka jest Dolar zostanie jedna z najbardziej atrakcyjnych walut.
To ze QE sie skonczy i stopy zaczna rosnac to fakt ktory moze zostac nieco przesuniety w czasie a teraz kazdy chce byc w grze jak najwczesniej i dlatego widzimy coraz wiecej moemntum na indeksie USD.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 22:26 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

cugan pisze:
"Beware of taking CCI setups when the CCI is flat and zigzagging back and forth" ( Steve Fitzsimmons )
("Strzeżcie się konfiguracji CCI, gdy CCI jest płaska i jest zygzakiem tam i z powrotem" (Steve Fitzsimmons))

Płaskie CCI to brak Momentum
http://forex-nawigator.biz/forum/woodie ... 5-290.html

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ZielonaMgielka pisze:Jesli ryenk pikowal dzis mimo nie do konca jastrzebiego tonu konferencji to nie sadze by jutrzejsze dane PMI miale jakiekolwiek znaczenie... no chyba ze to bedzie mocne zaskoczenie.
nie chodziło o to co powie Bernanke tylko o technikę... zakończyliśmy fale 4 na h4 wiec zjazd był naturalny... zakończymy 5 i jedziemy UP...albo i nie jak to napisałeś :564: :d
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany