Dla mnie też wydaję się trochę za kolorowo na początek i przez to mało czytelnie, ale pewnie można się z tym po jakimś czasie oswoić.JAREK67 pisze:Bardzo inspirujące podejście. Tylko jak dla mnie za dużo nakladających się kolorów i stref.
Dadas DayTrading Strategy
-
- Pasjonat
Re: Dadas DayTrading Strategy
A można różne rzeczy robić.JAREK67 pisze:Bardzo inspirujące podejście. Tylko jak dla mnie za dużo nakladających się kolorów i stref. Nie ogarniam tego tak na pierwszy rzut oka. Chyba, ze można to jakos poukładać żeby ilośc kolorowych pól ograniczyć. Ja stosuję podobną kocepcję. Najogólniej mówiąc konfluencja różnych elementów ze szczególnym naciskiem na jednoczesną obserwację stref S/D w trzech interwałach : H1, H4, D1
Mam inne prostsze narzędzia, na threadzie w http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=416131
A na PTECZ_Trader to jest tak:
Trading_Master_Tf - bieżące cienie określonego Tf pobrane z Master_CSCZ_Tf.
Czyli, np.
Trading_Master_Tf = 1440 znaczy bieżąca D1
Master_CSCZ_Tf = 15 czyli cienie świec z M15 o najwyższym H i L z dzisiejszego dnia (D1)..
To jest kontekst odniesienia, np. do DT.
Trading_Slave_Tf to są świece wewnętrzne, np. 240 (H4) tylko rysowane inaczej, jako strefy.
Wewnątrz tego jest wykres, oczywiście mniejszy Tf niż Slave_Tf.
Dodatkowo, indyk wskazuje i rysuje pudełkowo PTECZ, czyli Range Bary z wybranych Tf.
Lub wszystkich, można wybrać.
Zajebiście skuteczne, jak dla mnie, zobrazowanie PA i SD.
A kolory można zmieniać w parametrach.
Poza tym, indyk to tylko narzędzie.
Trzeba znać koncepcję za tym stojącą.
Dzisiaj trejdu chyba nie będzie, ponieważ zostałem zasypany mailami i SKYPE z całego świata!
Nie udało mi się skoncentrować na handlu, niestety!
Nie udało mi się skoncentrować na handlu, niestety!
Ogólnie to fajnie Dadas, że dzielisz się swoją koncepcją. Mam już Twój wątek z FF zapisany w ulubionych więc wezmę się wkrótce za lekturę - trochę pstrokato na wykresie, ale najważniejsza jest idea, która za tym stoi.
Na FF tak już jest. Daj tylko nadzieję, że masz coś łatwego i samo będzie zarabiać to cię obsiądą jak meszki w letnie popołudnie. Jeszcze najlepiej jakbyś EA tam wrzucił. Za free ofkorsDadas pisze:A można różne rzeczy robić.JAREK67 pisze:Bardzo inspirujące podejście. Tylko jak dla mnie za dużo nakladających się kolorów i stref. Nie ogarniam tego tak na pierwszy rzut oka. Chyba, ze można to jakos poukładać żeby ilośc kolorowych pól ograniczyć. Ja stosuję podobną kocepcję. Najogólniej mówiąc konfluencja różnych elementów ze szczególnym naciskiem na jednoczesną obserwację stref S/D w trzech interwałach : H1, H4, D1
Mam inne prostsze narzędzia, na threadzie w http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=416131
A na PTECZ_Trader to jest tak:
Trading_Master_Tf - bieżące cienie określonego Tf pobrane z Master_CSCZ_Tf.
Czyli, np.
Trading_Master_Tf = 1440 znaczy bieżąca D1
Master_CSCZ_Tf = 15 czyli cienie świec z M15 o najwyższym H i L z dzisiejszego dnia (D1)..
To jest kontekst odniesienia, np. do DT.
Trading_Slave_Tf to są świece wewnętrzne, np. 240 (H4) tylko rysowane inaczej, jako strefy.
Wewnątrz tego jest wykres, oczywiście mniejszy Tf niż Slave_Tf.
Dodatkowo, indyk wskazuje i rysuje pudełkowo PTECZ, czyli Range Bary z wybranych Tf.
Lub wszystkich, można wybrać.
Zajebiście skuteczne, jak dla mnie, zobrazowanie PA i SD.
A kolory można zmieniać w parametrach.
Poza tym, indyk to tylko narzędzie.
Trzeba znać koncepcję za tym stojącą.

Strasznie dużo świeżego leszcza tam żeruje.

Ogólnie masz racje, ale gdybyś uważnie czytał całość, byś zobaczyłJAREK67 pisze: Na FF tak już jest. Daj tylko nadzieję, że masz coś łatwego i samo będzie zarabiać to cię obsiądą jak meszki w letnie popołudnie. Jeszcze najlepiej jakbyś EA tam wrzucił. Za free ofkors
jak ja ich ustawiam i ziarno od plew przesiewam.
Ja im nie mówię, że to łatwe jest, ani że samo zarabia.
Ja im tłukę do tępych łbów, że trzeba pracować, PA i SD się uczyć, czytać wykresy, analizy robić,
systematycznie, codziennie sprawdzać, korygować, że nic samo nie przychodzi.
I piszę im wyraźnie i dosadnie, że jeżeli szukają prostej metody Click&Win, to niech sobie idą gdzie indziej.
Opierdalam ich z góry na dół i w poprzek!
Który wytrzyma, idzie do przodu, który fochy zaczyna pokazywać, wypada.
Krótko i na temat.
Żadnych skrótów!
Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, 18:03 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie do ciebie, Leszczu, ale ogólnie.leszczu pisze: trochę pstrokato na wykresie, ale najważniejsza jest idea, która za tym stoi.
Czego wy tak kolorów nie lubicie?
To jest Forex Art, a dokładnie "FX New Visual Art Trading Concept" FX-NVATC.
Przy okazji, co dzień mam nowy obrazek sztuki abstrakcyjno-kubistycznej!

-
- Pasjonat
DobreDadas pisze:
Czego wy tak kolorów nie lubicie?
To jest Forex Art, a dokładnie "FX New Visual Art Trading Concept" FX-NVATC.
Przy okazji, co dzień mam nowy obrazek sztuki abstrakcyjno-kubistycznej!

Nie śledzę twojego wątku zbyt uważnie. Koncepcja zbieżna z moją. Jednak ja muszę mieć na wykresie "posprzątane". Inaczej za każdym spojrzeniem analizę zaczynam od początku.Dadas pisze:Ogólnie masz racje, ale gdybyś uważnie czytał całość, byś zobaczyłJAREK67 pisze: Na FF tak już jest. Daj tylko nadzieję, że masz coś łatwego i samo będzie zarabiać to cię obsiądą jak meszki w letnie popołudnie. Jeszcze najlepiej jakbyś EA tam wrzucił. Za free ofkors
jak ja ich ustawiam i ziarno od plew przesiewam.
Ja im nie mówię, że to łatwe jest, ani że samo zarabia.
Ja im tłukę do tępych łbów, że trzeba pracować, PA i SD się uczyć, czytać wykresy, analizy robić,
systematycznie, codziennie sprawdzać, korygować, że nic samo nie przychodzi.
I piszę im wyraźnie i dosadnie, że jeżeli szukają prostej metody Click&Win, to niech sobie idą gdzie indziej.
Opierdalam ich z góry na dół i w poprzek!
Który wytrzyma, idzie do przodu, który fochy zaczyna pokazywać, wypada.
Krótko i na temat.
Żadnych skrótów!
Przy okazji mam Windows 7 i u mnie wskaźnik ruszył od razu. Chyba, że jest coś o czym nie wiem

Inni też mi piszą, że jest OK.JAREK67 pisze:
Przy okazji mam Windows 7 i u mnie wskaźnik ruszył od razu. Chyba, że jest coś o czym nie wiem
Mam drugi komp z Windows7 i wiem, że różne klocki się dzieją.
Być może przyzwyczjenia z XP nie są dobre w Win7.
Każdy ma jakiś zwyczajowy sposób zarządzania plikami i tu prawdopodobnie tkwi przyczyna klopotów.
Ale, miałem na razie 1 przypadek takich problemów.