Dadas DayTrading Strategy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Dadas

Re: Dadas DayTrading Strategy

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

JAREK67 pisze: Ja się za sępa nie uważam. Więcej, skoro był taki trejd niebanalny to jest teraz wspaniała okazja żeby jak chłop krowie.... wytłumaczyć na konkretnym przykładzie jak należało to rozegrać wg twojego systemu i ustawień wskaźnika. Inaczej same lakoniczne stwierdzenia ile dało się wyciągnąć z trejdu raczej nikomu po za tobą satysfakcji nie przyniosą. :wink:
Nie bierz osobiście.
Ja wiem którzy mnie śledzą i tylko czekają, żeby młotkiem dołożyć.
Niektórzy z nich mają przynajmniej tyle szacunku, żeby na moim journalu mi nie srać.
Ale, gdy tylko na innym wątku coś napiszę, momentalnie odzywają się.
Jeden to i tutaj i na FF mnie śledzi.
Ale z mojego wątku go wywaliłem na FF.

Ten trejd to nie dokładnie według tego co głoszę, ale z wykorzystaniem PTECZy,
mojego indyka, który jest moją platformą handlową, oraz znajomości zachowań rynku i złota.
W końcu na złocie siedzę od początku.

Wiedziałem, że cena musi zjeść, to co dała wcześniej, zawsze musi.
Były dwa sufity PTECZ. Grubasy odbijały od pierwszego, żółtego, sugerując od wczoraj Shorta.
Dodatkowo wzmocnieniem tego Shorta było wcześniejsze wczorajsze pompowanie w dół.

Dzisiaj pod żółtym sufitem dali sygnał do Shorta i wywalili pod drugi sufit - Niebieska PTECZ.
TP miałem tuż nad podłogą, niebieska PTECZ na dole.
Cena teraz tam idzie, ale mnie się nie chciało czekać kilka godzin, to zamknąłem.

I ja to widzę od wczoraj, więc nawet wejście zbyt wczesne w Short, pomimo że cena uciekła,
nie było warte straty SL, jeżeli można zaliczyć zysk ryzykując więcej.

To jest różnica pomiędzy nieświadomą grą z sztywnym R/R, a świadomą grą wiedząc co ryzykujemy!

I cena dzisiaj jest w PTECZ D1, więc to był taki FBO, ponad PTECZ D1.
Ale, to trzeba wiedzieć, widzieć, że to nie jest BO, tylko FBO.
Gdy mam sufity i podłogi, widzę o wiele więcej.
Pomimo pstrokacizny!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 20:09 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Dadas

paparapa pisze: Nie może bo to było wejście wymagające gry bez SL-a przecież system PTECZ nie generuje złych wejść, tylko trzeba grać czasem bez SL-a, a po dłuższej lub krótszej chwili zgarniamy setki pipsów. Na tym polega genialność tego zagrania. Bez SL-a gramy wtedy kiedy nasz SL, mentalny czy rzeczywisty zostanie przekroczony.
Oto mądra opinia kogoś, kto prawdopodobnie nie przeczytał ani jednego z moich postów na FF,
nie mówiąc o tym, że nie ma bladego pojęcia o mojej metodzie, ale jest najmądrzejszy!
I wszystko wie!

Dadas

Przy okazji, obserwujcie, że cena jest już w wyznaczonej podłodze.

Dadas

Dzisiaj dostałem bardzo serdeczne i bardzo miłe,
wzruszające wręcz podziękowania od kogoś, kto
trejduje 13 lat i gdy poznał moją metodę, bardzo mu to pomogło.

Żadna opinia żadnego sępa, albo innego mądrzalskiego nie jest w stanie mnie już ruszyć
w związku z tym, co otrzymuję od ludzi z całego świata!

Dadas

JAREK67 pisze: jest teraz wspaniała okazja żeby jak chłop krowie.... wytłumaczyć
Ani ze mnie żaden chłop, ani z ciebie krowa.

Zresztę, choćby nie wiem jak długo chłop krowie tłumaczył, krowa i tak zrobi swoje! :wink:

Awatar użytkownika
paparapa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paparapa »

Dadas pisze:
paparapa pisze: Nie może bo to było wejście wymagające gry bez SL-a przecież system PTECZ nie generuje złych wejść, tylko trzeba grać czasem bez SL-a, a po dłuższej lub krótszej chwili zgarniamy setki pipsów. Na tym polega genialność tego zagrania. Bez SL-a gramy wtedy kiedy nasz SL, mentalny czy rzeczywisty zostanie przekroczony.
Oto mądra opinia kogoś, kto prawdopodobnie nie przeczytał ani jednego z moich postów na FF,
nie mówiąc o tym, że nie ma bladego pojęcia o mojej metodzie, ale jest najmądrzejszy!
I wszystko wie!

Przeczytałem jakieś 20%, więcej nie byłem wstanie. Tyle chwalenia swojego systemu i walki z wrogami dawno nie widziałem. Bardzo mało treści i prawie brak jakiegokolwiek wytłumaczenia systemu.Poza tym, że system jest trudny i tylko guru go rozumie,kilka wejśc bez żadnych objaśnień.
A zrobiłeś dokładnie tak jak napisałem. Zagrałeś bez SL-a, bo cena zawsze wraca, to tylko FBO.Na tym polegała genialność tego zagrania. Chociaż nie jestem tego pewien bo na wykresie nie ma żadnego trajda.Gdyby Bernanke powiedział nie to co powiedział byłbyś w ciemnej pupie.Twoje szczęście.Nie twierdzę, że PTECZ to zły system i że nim nie zarabiasz, ale talentu dydaktycznego ci brakuje i ego masz nie małe . Zobaczymy jak złoto przestanie tak ładnie chodzić że zwykłym PA da się na nim zarabiać bez żadnych super PTECZów. Życzę powodzenia i więcej nie będę przeszkadzał w samouwielbieniu.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 20:40 przez paparapa, łącznie zmieniany 1 raz.

Dadas

paparapa pisze:
Dadas pisze:
I wszystko wie!

Przeczytałem jakieś 20%, więcej nie byłem wstanie. Tyle chwalenia swojego systemu i walki z wrogami dawno nie widziałem. Bardzo mało treści i prawie brak jakiegokolwiek wytłumaczenia systemu, dawno nie widziałem. Oprócz tego, że system jest trudny i tylko guru go rozumie. Kilka wejśc bez żadnego wytłumaczenia.
A zrobiłeś dokładnie tak jak napisałem. Zagrałeś bez SL-a i na tym polegała genialność tego zagrania. Chociaż nie jestem tego pewien bo na wykresie nie ma żadnego trajda.Gdyby Bernanke powiedział nie to co powiedział byłbyś w ciemnej pupie.Twoje szczęście.Nie twierdzę, że PTECZ to zły system i że nim nie zarabiasz, ale talentu dydaktycznego ci brakuje i ego też nie małe masz. Zobaczymy jak złoto przestanie tak ładnie chodzić że zwykłym PA da się na nim zarabiać bez żadnych super PTECZów. Życzę powodzenia i więcej nie będę przeszkadał w samouwielbieniu.
Powtórka z rozrywki.
Przerabiałem to nie raz.
Na FF byś za to już wyleciał, takie mam reguły.

I kolejna twoja osobista opinia.

Od dziesiątków ludzi słyszę codziennie coś zupełnie przeciwnego.

Jestem asertywny, to co ty nazywasz Ego, to jest asertywność.

Mylisz pojęcia.

I nie mam nic naprzeciw, możesz pisać tu co chcesz.

Kultura by się, jednak przydała.

I, jedyny skutek jaki mają tego typu wypowiedzi, to raz, że przyciągają publikę, dwa, wzmacniają mój charakter!

Dziękuję tobie za to!

Dadas

paparapa pisze:przecież system PTECZ nie generuje złych wejść, tylko trzeba grać czasem bez SL-a, a po dłuższej lub krótszej chwili zgarniamy setki pipsów.
System PTECZ niczego nie generuje, ponieważ nie jest żadnym automatem.
PTECZ jest rodzajem konsolidacji, a dokładnie "Potential Trend Ending Consolidation Zone".
Każda PTECZ, gdy się pojawi, jest sygnałem Potencjalnego Końca Trendu.
Cena, natomiast ma 3 możliwości:
1. Konsolidować,
2. Kontynuować Trend,
3. Utworzyć nowy Trend przeciwny.

Zadaniem trejdera jest obserwacja PA w PTECZ i jej okolicy.
Zadaniem trejdera jest okreslenie Potencjalnych S/R, inaczej Przystanków,
na podstawie historycznych PTECZ odpowiadających obecnym poziomom ceny,
oraz na podstawie statystyk Daily Range.
Zadaniem Trejdera jest określenie Supply lub Demand według PA w stosunku do PTECZ.
Zadaniem trejdera jest orientowanie się w globalnym i lokalnym położeniu ceny.

System nie generuje żadnych wejść ani wyjść.
Generują je trejderzy i oni się "mylą", szczególnie gdy nie zachowują procedury
i nie chcą wykonywać oraz aktualizować dziennej analizy!

System się nie myli, ponieważ oparty jest na rzeczywistych poziomach ceny.
Trejder także się nie myli, ponieważ nie wie co zrobi cena!
Pomylić się można, gdy się coś zrobi źle.
Trejder nie może zrobić nic ani dobrze, ani źle, ponieważ nie wie co cena zrobi.
Cena, natomiast wie, bo ona to robi.

Trejder może jedynie skasować Zysk, BE, albo Stratę.

System oparty jest na zaleceniach Sama Seidena, o których mówi w swoich webinarach!

Moja jest jedynie metoda wizualnego przedstawienia PA i S/D na wykresie.
Metoda, która otwiera oczy wielu ludziom i pomaga w stworzeniu własnego, unikalnego systemu Trejdowania!

Jest to platforma handlowa wewnątrz MT4.

System nie ma na celu uczenia trejdera zasad R/R & MM.
Zasady te powinien każdy znać i stosować według własnego uznania.

Dadas

paparapa pisze:
Przeczytałem jakieś 20%, więcej nie byłem wstanie. Tyle chwalenia swojego systemu i walki z wrogami dawno nie widziałem. Bardzo mało treści i prawie brak jakiegokolwiek wytłumaczenia systemu, dawno nie widziałem. Oprócz tego, że system jest trudny i tylko guru go rozumie. Kilka wejśc bez żadnego wytłumaczenia.
Po pierwsze, bardzo interesujące wnioski!
Ty nie byłeś w stanie, więc ja się mylę???

Po drugie, ja nigdzie swojego systemu nie chwalę. Ja go prezentuję.
Chwalą go inni ludzie, forumowicze oraz w emailach i SKYPE.

Po trzecie, system jest prosty. Wiele osób go rozumie.
Są tacy, którym trudno to przychodzi.
Ja mogę jedynie pomóc.

Po czwarte, za szybko zrezygnowałeś, bo wszystko jest pokazane.
Są setki przykładów dobrych wejść i wyjść, moich i nie tylko moich.
Są przyklady złych trejdów, także.
Dokładnie, jest 1415 załączników, głównie wykresów, analiz i trejdów.

O ile ktoś chce mieć własną opinię i coś krytykować, to powinien
najpierw to poznać, wypróbować, a potem ewentualnie wypowiedzieć
swoją opinię popartą faktami, a nie dywagacjami sobie, a muzom!

Dadas

Dziś wstałem wcześnie jak na mnie.
Zrobiłem dwa trejdy:
Obrazek
+61.2 Pipsy
Na dobrą sprawę mogę mieć resztę dnia wolne.
Ale, znając siebie, będę szukał wejść.

ODPOWIEDZ