Nowe Stanowisko Pracy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Nowe Stanowisko Pracy

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Darkey pisze:Jak inwestowałem w monitor :D nie wiedziałem jak do końca jeszcze z tym będzie to kupiłem 25" http://www.euro.com.pl/monitory-led-i-l ... om=skapiec TV na pocieszenie by było.
Też będę sobie rozbudowywał stanowisko ale raczej o 4 x 27" http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... zarny.html
powinien wystarczyć, słyszałem dobre opinie na temat tych monitorów. A komputer wydaje mi się że najlepiej złożyć w jakimś sklepie z dobrych podzespołów 2 porządne karty graficzne to chyba minimum.
Ja jestem bardzo zadowolony z tych monitorów (mam 24 cale). Też osobiście na początku zachłysnąłem się możliwością posiadania biurka pięknie zastawionego monitorami, ale teraz w zupełności wystarczą mi dwa. Oczy mnie bolały od większej ilości. Oczywiście jeśli ktoś gra uznaniowo, w trakcie świecy etc to może potrzebować dużej ilości. Grając na H4 spokojnie da się ogarnąć 2-3 systemy i 50instrumentow w 30minut max przed i chwilę po zamknięciu świecy H4.

Swoją drogą jeden z byłych forumowiczów ma 12 monitorów i to ogarnia. Szacunek ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Akhh pisze:
Ja jestem bardzo zadowolony z tych monitorów (mam 24 cale). Też osobiście na początku zachłysnąłem się możliwością posiadania biurka pięknie zastawionego monitorami, ale teraz w zupełności wystarczą mi dwa. Oczy mnie bolały od większej ilości. Oczywiście jeśli ktoś gra uznaniowo, w trakcie świecy etc to może potrzebować dużej ilości. Grając na H4 spokojnie da się ogarnąć 2-3 systemy i 50instrumentow w 30minut max przed i chwilę po zamknięciu świecy H4.

Swoją drogą jeden z byłych forumowiczów ma 12 monitorów i to ogarnia. Szacunek ;)
... :roll:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Nie piję do Ciebie jeśli chodzi o zachłyśnięcie się dużą ilością monitorów tylko do osób, które również tak postąpiły jak ja i później zrezygnowały.
Wiadomo, że mogą być style gry, systemy do których większa ilość monitorów ułatwi życie.

Pozdrowienia
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Ogarnijcie się, musi tyle posiadac i proste nie wiem po co tłumaczyć komuś ( wmawiać ) że ilość monitorów nie ma znaczenia bądź też przeszkadza. Andy analizue fundamenty do samego tego ( rzetelnego ) potrzebna 2 monitorów. A tłumaczycie mu to jakbym naprawdę chłopak zaczynał zabawę..

btw. polecam Samsungi w każdym wydaniu mam 2 i robią robote konkretnie. !
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

ilość monitorów to rozumiem, ale przesadzacie tutaj z moca komputera z dobrymi kartami graficznymi, jakością tych że monitorów, heh no wywołuje to uśmiech na twarzy.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

kolbi123 pisze:ilość monitorów to rozumiem, ale przesadzacie tutaj z moca komputera z dobrymi kartami graficznymi, jakością tych że monitorów, heh no wywołuje to uśmiech na twarzy.
a dlaczego sadzisz ze moc kompa nie jest potrzebna...? ze dobra karta graficzna nie jest potrzebna..? ze jakos monitorow nie ma znaczenia / nie jest potrzebna....

moglbys podac jakies argumenty na te swoje stwierdzenia...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

andy11 pisze:
kolbi123 pisze:ilość monitorów to rozumiem, ale przesadzacie tutaj z moca komputera z dobrymi kartami graficznymi, jakością tych że monitorów, heh no wywołuje to uśmiech na twarzy.
a dlaczego sadzisz ze moc kompa nie jest potrzebna...? ze dobra karta graficzna nie jest potrzebna..? ze jakos monitorow nie ma znaczenia / nie jest potrzebna....

Moim zdaniem najważniejsze są backup-y dysku systemowego na zewnętrzny dysk. Dodatkowy dysk na system. Praca na lapku z dobrą baterią + UPS (jakby elektrownia miała dłuższą przerwę).
Dodatkowe monitory jeśli komuś pomagają w zarabianiu to spoko. Jeśli ktoś ich nie potrzebuje to też dobrze. Wszystko zależy od stylu gry.
Idealnie byłby posiadać dodatkowy sprzęt (np jeszcze jeden lapek) aby zminimalizować ryzyko braku dostępu do platformy oraz posiadanie minimum dwóch niezależnych źródeł dostępu do internetu. Pod ręką nr telefonów do swoich brokerów. Fajnie jakby się testowo zweryfikowało proces otwierania/zamykania pozycji kanałem telefonicznym.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

fotel (lepszego nie znajdziesz)
http://ergohuman.com/

co dobebechów kompa to wedle uznania, ale
procek i7 (płyta główna pod to do wyboru)
dysk systemowy SSD min 64 GB - koniecznie :!:
można dodatkowy wrzucić, 500 GB lub 1 TB (na różne bzdety)

monitory (polecam, stosunek ceny do jakości :!: )
DELL 23(U2312HM) lub 24(U2412M :idea: ), ogólnie z monitorami to podstawa aby była matryca IPS

karta graficzna
MATROX - robi profesjonalne do takiej roboty
propozycja:

ogólnie co do kosztów całości, to w 15k zł powinieneś się wyrobić :wink: :564:

aha, stojak

wpiszesz w google symbol i znajdziesz ofertę :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

andy11 pisze:

no mógł bym z tym że jak ja widze co tu wypisujecie, to wiem że obojętne co nie napisze to wywoła bunt, ale ok jeeli chodzi o jakość monitorów nic z tego nie rozumiem gdyby mowa była o tworzeniu grafiki, nie ma znaczenia ani jakosć kolorów ani kąty nie są zbyt istotne, zwykły najtańszy na rynku monitor wystarcza z nawiązką, karta graficzna wystarczy nawet taka wbudowana w procesor, chyba że ktoś mówiąc mt4 ma na myśli battlefield 4, no i moc czyli daj my na to procek mam u siebie w tej chwili G2020 najtańszy procek na rynku z serii ivy i nie wiem ile bym musiał właczyć tych aplikacji żeby zaczęło mulić 50 ?, ogólnie jeżeli ktoś chce to niech se bierze to I7, gtx690, 16gb ramu też sie może przydać, dysk 1TB no nie wiem czy nie mało, jakieś obliczenia w exelu, moze lepiej dać 2-3TB, dysk ssd no podstawa bez tego to nie wiem czy w ogóle jest sens zaczynać inwestowanie, jak ktoś wie jak zarabiać to starczy mu laptop 15 calowy, a jak sie nie ma pomysłu na inwestowanie to trzeba sie bawić w budowanie sprzętu.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

kolbi123 pisze:no mógł bym z tym że jak ja widze co tu wypisujecie...
no to sobie pogadaliśmy :wink: :roll:

można i na telefonie klikać albo nie patrząc na wykresy przez telefon składać zlecenia, też da radę zarabiać, ale chyba autorowi wątku nie o to chodziło :think:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ODPOWIEDZ