Nowe Stanowisko Pracy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Nowe Stanowisko Pracy

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Wypowiem się co do obudowy, bo mam identyczną. Generalnie dość fajna sprawa, dołóż sobie dodatkowe wentylatory w razie jakby Ci się sprzęt grzał. Ja wychodzę z założenia że czym zimniej tym lepiej. Masz tam 3 suwaki odpowiedzialne za regulacje tych wentylatorów. Jest tam opcja Low - OFF - High, więc gdy nie będziesz potrzebował możesz taki wiatrak wyłączyć.
Jedyne zastrzeżenie mam do wyjścia audio na panelu przednim - raz już mi się połamało. Natomiast support bez problemu dosłał nowy panel, bez jakichkolwiek opłat.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Wuza, pomyślałbym o mocniejszym zasilaczu. Mam 650 W i jest w sam raz z zapasem ale mam słabszą kartę graficzną, przymierzam się do modernizacji kompa i na pewno będę zmieniał zasilacz na mocniejszy.

Awatar użytkownika
Wel3s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wel3s »

Wuza dobrze dobrany procesor w stosunku wydajność/cena i pobór energii po podkręcaniu, rozważ jednak zmianę płyty głównej na np. Asus Gryphon Z87, z kartą graficzną bym się wstrzymał miesiąc, maksymalnie dwa, bo nvidia wypuściła nowe układy i stare modele pójdą, a niektóre już poszły dużo w dół.

Co do ramu, osobiście wrzuciłbym tam jakieś 2x8gb, a nie 2x4gb, ale te łączne 8gb również wystarczy.

Co do monitora to szukaj już czegoś w większej rozdzielczości niż 1920x1080, zawsze to więcej miejsca na wykresy na ekranie, a i gra o wiele przyjemniejsza D:

Zasilacz powinien to wszystko dźwignąć nawet w stanie napięcia, gorzej z podkręcaniem, ale mały zapas powinien pozostać. Rozważ też zmianę chłodzenia, bo standardowe intela, to taka ozdoba raczej jest :D

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Młodzież :lol: , powiedzcie please, jak podłączyć do 4 letniego Vaio TT mońka 2560x1440 mając tylko HDMI i o zgrozo VGA! Wiem, że 3ba użyć Dual link DVI. Ale jak to ze sobą połączyć? Chyba nie jest to możliwe, prawda?

THX.

EDIT: Czy przejściówka DVI-D => HDMI zda egzamin? U mnie jest pierwsza rewizja HDMI no i karta Intel 4500MHD... :shock: :? :P

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

a karta graficzna obsłuży w ogole taką rozdzielczość ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

No właśnie tu mam największy problem. Chyba nie pozostaje nic innego jak iść z małym do sklepu i podłączyć się na miejscu. :roll: :564:

Awatar użytkownika
Wel3s
Stały bywalec
Stały bywalec

Ral1n jak masz tam 4500MHD to nawet po VGA powinien puścić 2560x1440, mimo że to stary interfejs to ma większą przepustowość niż DVI więc o to się nie trzeba martwić :D, jednak wydajność i jakość obrazu może być daleka od oczekiwanych, internet może będzie dało się przeglądać, ale do tradingu, filmów czy też nawet prostych gier, to może być dla tego laptopa za dużo :P

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

W sumie racja - z obrazem po VGA mam słabe doświadczenia. :564:

Będę w przyszłym roku zmieniał sprzęt - żeby podłączyć 2x 4K! :mrgreen:

P.S. Posiadam Vaio 11.1" 1366x768... poszedłem w piątek do salonu Apple'a - poprzyglądać się 27" Thunderboltowi - akurat udało mi się odpalić screen 2560x1600 z MT4 -.................... ja pier....................... MEGA!

Dlatego szykuje się na dual 28.3" 4K!

Awatar użytkownika
Wel3s
Stały bywalec
Stały bywalec

Też się przymierzam do monitorów 4k, ale biorę pod uwagę już tylko panoramy w takiej rozdzielczości, czyli nie format 16:9 tylko 21:9, wtedy to dopiero jest radość jak się zasiada przed taki monitor :P, albo najlepiej przed trzy D:

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Fajna sprawa o ile da się w pełni programować.

http://www.access-is.com/dealing_room_k ... keypad.php

szczególnie to: :D http://www.access-is.com/enlarge_48_key ... yboard.php

-- czw 12-12-2013, 19:47 --
Wel3s pisze:Też się przymierzam do monitorów 4k, ale biorę pod uwagę już tylko panoramy w takiej rozdzielczości, czyli nie format 16:9 tylko 21:9, wtedy to dopiero jest radość jak się zasiada przed taki monitor :P, albo najlepiej przed trzy D:

Czyli rozmawiamy o czymś takim?

http://news.softpedia.com/news/32-Inch- ... 6149.shtml

ODPOWIEDZ