DayTrading: Czwartek 16.05.2013
- kosmowariat
- Gaduła
Re: DayTrading: Czwartek 16.05.2013
Jakiś pajac z UE gadał że euro za mocne. Uznajmy to za przejażdżkę pod FED
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Bemowo siedzisz w eSce na kablu od 1.531?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
- roberttheus
- Maniak
jak tam myślicie że aud będzie się dalej osłabiać czy jednak jesteśmy w punkcie zwrotu?
windsurfing na falach trendu
- ForexTig3r
- Maniak
Coś to prawe skrzydełko marne, z kolei tu znów zbyt wielkie zdaje się:Nowy123 pisze:buterfly na 1 h EUR USD wykonany
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/pu ... 516,145300
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 19:33 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 3 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
roberttheus pisze:jak tam myślicie że aud będzie się dalej osłabiać czy jednak jesteśmy w punkcie zwrotu?
może to Cie pocieszy :]
https://www.tradingview.com/v/dJ1fwtl8/
według mnie dośc tej żenady... eSka ostatnia na 1.32 i zwrot akcji :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
A nie przyszło Ci do głowy że inwestycja nie polega na tym że przejadasz to co zarobisz,tylko reinwestujesz te środki ?BOCZEK pisze:I to jest właśnie to myślenie...kwaq pisze:Acha i po 5-10 lata rokzręcania firmy oddawaj jej zyski pracownikom.
co innego jak masz sklep, zatrudniasz dwie osoby a obroty to jakieś 20 tysięcy, wtedy nie wiele zostanie dla Ciebie i na pracowniów.
ale jeśli masz firmę która zatrudnia 300 osób, jej sprzedaż to 6 milionów miesięcznie, z czego na czysto wychodzi po opłaceniu wszyystkich opłat lesingów i innych ponad milion, no to sory... wiem ze te 2 złote podwyżki dla każdego na godzę, to w miesiącu wyjdzie jakieś 100 tysięcy, ale to jest 100 tysięcy przy dochodach firmy ponad milion miesięcznie??
Może Prezes ma plan który zakłada reinwestycje tych zarobionych pieniędzy w nową fabryke która zatrudni następne 300 osób , da im prace, zapłaci od nich złodziejski ZUS i podatki, PKB dzieki takim prezesom wzrośnie, a ty zarobisz kolejne $$$ na USD/PLN po ogłoszeniu dobrych danych na temat naszej gospodarki:D
Powiedz mi ile czasu prowadziłeś działalność gospodarczą ?
- ForexTig3r
- Maniak
Albo to już albo to zmyłka i fala 4 (często bywa przy spadkach).
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział:
http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p585817
1,2,3 i co koniec
Bardziej (I) = 3, (A) = 4, (B) = 5 i ABC
albo
(B) = 3, (II) = 4, potem 5 i teraz jesteśmy na C.
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział:
http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p585817
Muszę przyznać, że nie za bardzo qmam tych Twoich oznaczeń.Bemowo pisze:kabel zbliża się do kluczowego miejsca
mam nadzieję, że te oznaczenia będą błędne
1,2,3 i co koniec

Bardziej (I) = 3, (A) = 4, (B) = 5 i ABC
albo
(B) = 3, (II) = 4, potem 5 i teraz jesteśmy na C.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 19:36 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 3 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Zapowiada się ponowny wzrost EUR/USD ?
- ForexTig3r
- Maniak
Jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.pr7emo pisze:jak ktoś ma stabilne zyski co miesiąc i zostaje, a chce zwiększyć potencjał to warto zatrudnić nowegoalpha pisze:To, co piszesz jest nierealne w sytuacji kiedy zus bankrutuje, rośnie liczba emerytów, dziura budżetowa oraz deficyt.
Poza tym, kiedy będziesz miał pracowników i poznasz realne koszty utrzymywania pracownika, zrozumiesz zdanie "szczekaczy".
A jeśli chodzi o edka, to martwią mnie te knoty na 30m wykresie. Za długie są.
brak systemowego myślenia w gospodarce polskiej tylko jest od pracownika do wypuszczenia produktu
firmy które mają duże zyski powinny inicjować wzrost płac w gospodarce, to by pociągnęło za sobą wzrost w słabszych firmach na podstawie konsumpcji wewnętrznej
jak dla mnie na świętej trójcy uj ej eu są linie trendu krótkoterminowego
Pr3emo jest/był pracownikiem na etacie to mówi jak mówi, a jakby miał firmę to by qrwa wiedział co to znaczy.
Polska jest tanią siłą roboczą zachodu głównie, dlatego... (płać mniej i uj mobile).
firmy które mają duże zyski to głownie zagraniczne koncerty które JW wykorzystują Polskę jako tanią siłę roboczą i nie zamierzają płacić pracownikom więcej, a jak się nie podoba to pójdą na Ukrainę czy gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 19:30 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- roberttheus
- Maniak
szczera prawda o polaczkach parobkach przykra smutna historia a za wszystko jak zwykle odpowiedzialni wszyscy tylko nie oni jak pod zaborami byli to był dopiero porzadek albo za Piłsudzkiego .. potrzeba tu silnej reki najlepiej wojskowej inaczej warholstwo i pijaństwo się szerzy
windsurfing na falach trendu