DayTrading: Czwartek 16.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 maja 2013, 00:06

Wzrost
15
37%
Bez zmian
5
12%
Spadek
21
51%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 16.05.2013

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

aktulanie idzie nius trejding, i jakoś te kanały i poziomy fibo można sobie wsadzić do zamrażlnika :mrgreen:

nowy, jak na moje i nawet 1,3 w optymistycznej wersji... nic nie pozostaje tylko oberwawszy wejście scian i swieczki m5
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

psxor pisze:
na h1 ten trójkąt na ujku z dolną bandą na 102.15 ?
ten mam na myśli... jak go wybijemy to wchodzę w pierwszą pozycje i na reteście w kolejną... sądzę że pójdziemy dołem ale... na tych chorych jenach nigdy nic nie wiadomo... dlatego cierpliwie trzeba poczekać... :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Nowy123 pisze:EUR USD 12930 -40 jest szansa ?? :)
Po indeksie z Filadelfii.
The only way is up

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

spekulacja
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

IMF URGES POLAND'S CENTRAL BANK TO CONTINUE POLICY EASING WITHOUT DELAY - STATEMENT
holly shit

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

pr7emo pisze:
IMF URGES POLAND'S CENTRAL BANK TO CONTINUE POLICY EASING WITHOUT DELAY - STATEMENT
holly shit
Spokojnie. Mareczek z NBP, były pracownik IMF, będzie grzecznie realizował politykę IMF :wink:
The only way is up

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

czyli co, QE1 in PL ??
Tak myślę!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

TsunamiPL pisze:
pr7emo pisze:
holly shit
Spokojnie. Mareczek z NBP, były pracownik IMF, będzie grzecznie realizował politykę IMF :wink:
wydaje mi się że tu chodzi o kontekst luzowania w gospodarkach światowych, tam robią to "bez zahamowań" i nie mając na uwadze konsekwencji, a w Polsce są jakieś obawy nawiązujące do inflacji z roku 89' hihi

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

pr7emo pisze:kufa jaki krótkowzroczny człowiek na tvncnbc, twierdzi że niskie wynagrodzenia dla pracodawcy to dobrze i naciska na tą kwestię, zupełnie pomijając wzrost konsumpcji, większą koniunkturę i większe przychody firm
jak konsumpcja jest problemem w PL to jak można naciskać na pozostawienie jej na niskim poziomie

-- Dodano: czw 16-05-2013, 14:44 --
PipsKong pisze:
pr7emo pisze:to przez wig20 bo odbił od 2400 hahahha
ciekawe czy poleci jeszcze wyżej ;/
dla mnie jest zagadką czy jak dax i s&p skorekci to wig20 pójdzie również na dno, czy raczej byki wejdą na zakupy do Polski?
Wig 20 może 2300 zahaczyć w korekcie i orgr utworzyć z linią szyi na 2390-2400. zostało by do zrobienia prawe ramię

-- Dodano: 16 maja 2013, 14:41 --

Inflacja w Polsce to jedna wielka ściema. Ubożejące społeczeństwo zaciąga kolejne kredyty, a to powoduje, że dokonuje zakupów 25-30% drożej ze względu na odsetki od kredytów. W ten sposób pieniądze zamiast trafiać do realnej gospodarki trafiają do jednej grupy czyli banksterów. Pół biedy, kiedy Kowalski kupuje na kredyt samochód, tv, etc. bo to można sprzedać i część kasy odzyskać. Jednak jeśli mamy do czynienia, tak jak teraz, z kupnem żarcia na kredyt to już jest tragedia, bo mało, że tych pieniędzy nie da się już odzyskać (bo zostały przeżarte) to jeszcze trzeba dopłacić za sprzątnięcie g.... po tym żarciu.

Jedynym rozwiązaniem poprawy sytuacji to jest wzrost płacy minimalnej połączony z reformą systemu podatkowego oraz reformą administracji publicznej. Pieniądze zaczną trafiać na rynek na czym skorzysta cała gospodarka oprócz złodziei budżetowych i banksterów.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Zablokowany