DayTrading: Środa 15.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 maja 2013, 23:54

Wzrost
22
44%
Bez zmian
4
8%
Spadek
24
48%

Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 15.05.2013

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

psxor pisze:
roberttheus pisze:ktos moze celuje na indeksach mozna tam chyba fortune zbic bez korki jada nieustannie tylko czy nie jest juz za pozno wsiadac do tego pociagu?
Ja osobiscie z chęcią bym też wszedł, ale się boje, bo jak nagle pęknie ta bańka, to w 1 dzien będzie -20%, teraz jest euforia, ale jak pęknie to będzie Panika, a wtedy to już piekło.
To jeszce nie jest euforia. Poczekaj jak bedziemy bic 1700 :)
Ten pociag dopiero sie rozpedza.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

ZielonaMgielka pisze:
atlanticos pisze:
roberttheus pisze:to co zaba myslisz ze beda umacniac aud?
na d1 masz spadającą gwiazdę i silną świecę podażowa... dla mnie dość mocny sygnał... H4 pokazuje mi wprawdzie że jeszcze wzrosty delikatne są możliwe, ale d1 ewidentnie spadkowy jak dla mnie wiec może być kilka dni bujania jeszcze i zjazd albo... zjazd bez bujania :)
no nie wiem moje nastawienie do tej pary zmienilo sie biorac pod uwage czynniki makroekonomiczne beda robic wszystko by przebic 1.31 i skorygowac spadek z 2.0 stopy procentowe australii beda dalej obnizane chinska gospodarka przegrzana zloto tanieje urealniajac wartosc... no nie wiem
Spadki nadal nie wygladaja atrakcyjnie. Co najwyzej obstawialbym konsolidacje po takim rajdzie. 1.3050 jest bardzo istotnym poziomem. Bardzo prawdopodobne ze jego przebicie doprowadzi do ponownego testu 1.31 takze mialbym go na oku :)

Takie wzrosty rzadko sie koncza silna interwencja niedzwiedzi i w wiekszosci przypadkow gorki lubia byc testowane ponownie.
http://screencast.com/t/IDGWz0Uozhs[/quote]

Ja z kolei uważam, że nie zobaczymy juz na EUR/AUD 1,31. Osobiście jedno SELL dziś zamknałem odrabiając część ostatnich strat na tej parze, ale dalej trzymam 1,3077 na BE i myślę, że jest nie do ruszenia :) Faktycznie okolice 1,3050 będą istotne dla dalszego rozwoju sytuacji, ale prawdę powie W1 CLOSE.

Oprócz tego AUD/USD dziś zahaczyło o strefę popytu na W1... Czy będzie penetrować głębiej? Nie wiem. 8)

wirtp
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wirtp »

roberttheus pisze:jak myslicie wsparcie 1.3 na eur/aud wytrzyma czy zmiana trendu??
na w1 pokazuje zeby brac dlugoterminowo S, ale radze bez pozycji bo na h1 mozliwe L

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

sp 500 dwa dla mnie istotne poziomy - drugi dla wariantu wydłużonej fali 5.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

nie mozesz mówić nic o w1 skoro do zamniecia tygodnia zostały 2 dni zamknie sie to dopiero ocenimy
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

MasterFx pisze: Ja z kolei uważam, że nie zobaczymy juz na EUR/AUD 1,31. Osobiście jedno SELL dziś zamknałem odrabiając część ostatnich strat na tej parze, ale dalej trzymam 1,3077 na BE i myślę, że jest nie do ruszenia :) Faktycznie okolice 1,3050 będą istotne dla dalszego rozwoju sytuacji, ale prawdę powie W1 CLOSE.

Oprócz tego AUD/USD dziś zahaczyło o strefę popytu na W1... Czy będzie penetrować głębiej? Nie wiem. 8)
Tez mam na oku te strefe jednak aktualne momentum cos mi mowi ze warto sie wstrzymac jeszcze z kupowaniem. Moim zdaniem 0.97 / 0.96 przed nami. Jesli ten obszar peknie to mozemy zmierzac duzo nizej ale to juz odlegle spekulacje :)

Ciezko sie oprzec wrazeniu ze aktualna sila USD jest wynikiem przebakiwania FED o powolnym wycofywaniu sie z QE i spekulacji pod nadchodzacy cykl zaciesniania polityki monetarnej (troche odlegla kwestia imo). Obnizka stop w AUS tylko napedza ten orderflow a w kontekscie macro kurs AU nadal jest atrakcyjny z perspektywy sprzedajacych. Bez turbulencji pewnie sie nie obejdzie ale kolejny test popytu w obszarze 96/97 moze skonczyc sie silnym przebiciem.

Soros juz jest na pokladzie. Ciekawe gdzie ma stopa :P lol :)

http://screencast.com/t/q3VJOjy5CDC
Ostatnio zmieniony 15 maja 2013, 19:20 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

mozesz za to cos powiedziec o M1 + sytuacja makro i jak myslisz nadal wierzysz w spadki ja juz wystarczajaco kasy przepuscilem ludzac sie
windsurfing na falach trendu

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

kangur

tu dolecimy

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

jeszcze coś dla tych którzy uważają że kangur ma tylko jeden kierunek... można się wkrótce zdziwić... :d

-- Dodano: 15 maja 2013, 18:24 --
Bemowo pisze:kangur

tu dolecimy
czytasz mi w myślach :) :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

miskof7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miskof7 »

nie moge narysowac bo mi się ręce trzęsą ale na audusd na d1 widze klina albo rybka albo pipka. :d

-- Dodano: 15 maja 2013, 18:25 --

o to wy tez widzicie?

Zablokowany