ZielonaMgielka pisze:atlanticos pisze:roberttheus pisze:to co zaba myslisz ze beda umacniac aud?
na d1 masz spadającą gwiazdę i silną świecę podażowa... dla mnie dość mocny sygnał... H4 pokazuje mi wprawdzie że jeszcze wzrosty delikatne są możliwe, ale d1 ewidentnie spadkowy jak dla mnie wiec może być kilka dni bujania jeszcze i zjazd albo... zjazd bez bujania

no nie wiem moje nastawienie do tej pary zmienilo sie biorac pod uwage czynniki makroekonomiczne beda robic wszystko by przebic 1.31 i skorygowac spadek z 2.0 stopy procentowe australii beda dalej obnizane chinska gospodarka przegrzana zloto tanieje urealniajac wartosc... no nie wiem
Spadki nadal nie wygladaja atrakcyjnie. Co najwyzej obstawialbym konsolidacje po takim rajdzie. 1.3050 jest bardzo istotnym poziomem. Bardzo prawdopodobne ze jego przebicie doprowadzi do ponownego testu 1.31 takze mialbym go na oku
Takie wzrosty rzadko sie koncza silna interwencja niedzwiedzi i w wiekszosci przypadkow gorki lubia byc testowane ponownie.
http://screencast.com/t/IDGWz0Uozhs[/quote]
Ja z kolei uważam, że nie zobaczymy juz na EUR/AUD 1,31. Osobiście jedno SELL dziś zamknałem odrabiając część ostatnich strat na tej parze, ale dalej trzymam 1,3077 na BE i myślę, że jest nie do ruszenia

Faktycznie okolice 1,3050 będą istotne dla dalszego rozwoju sytuacji, ale prawdę powie
W1 CLOSE.
Oprócz tego AUD/USD dziś zahaczyło o strefę popytu na W1... Czy będzie penetrować głębiej? Nie wiem.