Powiedział co wiedział, najpierw trzeba znać tło potem interpretować do tego wyniki danych.kashper pisze:
Jeśli chodzi o reakcje rynków na dane, to nigdy, ale to nigdy nie ma możliwości powiedzenia
jeśli a, to b
DayTrading: Środa 15.05.2013
Re: DayTrading: Środa 15.05.2013
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Nie zgodzę się. Jeśli byłyby takie pewne momenty w 100%, to rynek pozostałby w konsolidacji. Bez reakcji. Nie mogą wszyscy iść w jednym kierunku.ZielonaMgielka pisze:...poza nielicznymi wyjatkami.kashper pisze: Jeśli chodzi o reakcje rynków na dane, to nigdy, ale to nigdy nie ma możliwości powiedzenia
jeśli a, to b
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika
-
- Gaduła
Dopiero teraz to zauważyłem - na edku na H4 jest flaga z zasięgiem podobnym do tego co sugeruje cugan czyli okolice 1.2800
powinniśmy do tych poziomów dociągnąć, na miesięcznym dojechaliśmy do ekspansji 88,6% fali 1 w fali (3)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oczywiście nigdy nic nie jest pewne. Przedstawiłem tylko swoje przemyślenia na tymkashper pisze:Jeśli chodzi o reakcje rynków na dane, to nigdy, ale to nigdy nie ma możliwości powiedzeniaTomson pisze:Kluczowe dane będą o 11:30 - raport dot. inflacji i przemówienie Kinga z BoE
Jeśli będą wzmianki o zmniejszeniu presji na inflację, otworzy to furtkę do możliwości zwiększenia QE w dalszych miesiącach
Przydałby się taki impuls do przebicia 1.52 (dodatkowo daily fibo 23.6). Jak to przejdziemy to 1.50 cel nr 1
jeśli a, to b
Zawsze natomiast wzrasta zmienność i w grę wchodzą struktury techniczne z wyższych interwałów. Tylko tyle. Dane mogą wyzwolić przebicie bądź odbicie od silnego poziomu technicznego. Niczego więcej nie można oczekiwać.

"Dane mogą wyzwolić przebicie bądź odbicie od silnego poziomu technicznego. Niczego więcej nie można oczekiwać"
Właśnie to miałem namyśli pisząc to:
"Przydałby się taki impuls do przebicia 1.52 (dodatkowo daily fibo 23.6). "
Równie dobrze może zdrowo odbić

- ZielonaMgielka
- Maniak
Nie to mialem na mysli. Stosunkowo rzadko pojawiaja sie okazje wynikajace z pewnych oczekiwan co do danych przed ich publikacja ...chociazby w przypadku ostatnich spadkow na AU. Rynek to nie tylko AT, informacje sa wszedzie jednak problemem jest interpretacja od ktorej zalezy powodzenie planukashper pisze:Nie zgodzę się. Jeśli byłyby takie pewne momenty w 100%, to rynek pozostałby w konsolidacji. Bez reakcji. Nie mogą wszyscy iść w jednym kierunku.ZielonaMgielka pisze:...poza nielicznymi wyjatkami.kashper pisze: Jeśli chodzi o reakcje rynków na dane, to nigdy, ale to nigdy nie ma możliwości powiedzenia
jeśli a, to b

Ostatnio zmieniony 15 maja 2013, 11:04 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
te spadki moim zdaniem to właśnie rekacja, na dobre dane z USA, obniżenie stóp procentowych, tylko wiadomo ze trend nie zmieni się w ciągu 4 godzin...
tymczasem jest potencjał, na spadki
tymczasem jest potencjał, na spadki

Ostatnio zmieniony 15 maja 2013, 11:04 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
tylko inna reakcja w różnych techicznie miejscach - przez automaty?????ZielonaMgielka pisze:
Rynek to nie tylko AT
W którą więc stronę pójdzie rynek o 11:30 i o ile pipsów?brother pisze:Powiedział co wiedział, najpierw trzeba znać tło potem interpretować do tego wyniki danych.kashper pisze:
Jeśli chodzi o reakcje rynków na dane, to nigdy, ale to nigdy nie ma możliwości powiedzenia
jeśli a, to b
Mam na myśli Kabla i Edka.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
a co tejn KING może powiedzieć???
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!