DayTrading: Środa 15.05.2013
- kosmowariat
- Gaduła
Re: DayTrading: Środa 15.05.2013
Sądzę że zanim EBC obniży stopy, scenariusz powtórzymy jeszcze kilkukrotnieNowy123 pisze:tak bedzie jak EBC da ujemne stopy depozytowekosmowariat pisze:jakby nałożyć wszystkie kreski z waszych wykresów na jeden to by nie było jak grać![]()
![]()
Jedziemy w dół, tam leżą interesy bankstery (czytaj SLe). Jak puści 1,2885 to będzie jedno wielkie "ale urwał"
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
KABEL dane plus BANK ANGLI
nie pcha sie w L na EUR USD do poki USD JPY w sile

nie pcha sie w L na EUR USD do poki USD JPY w sile

Kluczowe dane będą o 11:30 - raport dot. inflacji i przemówienie Kinga z BoE
Jeśli będą wzmianki o zmniejszeniu presji na inflację, otworzy to furtkę do możliwości zwiększenia QE w dalszych miesiącach
Przydałby się taki impuls do przebicia 1.52 (dodatkowo daily fibo 23.6). Jak to przejdziemy to 1.50 cel nr 1
Jeśli będą wzmianki o zmniejszeniu presji na inflację, otworzy to furtkę do możliwości zwiększenia QE w dalszych miesiącach
Przydałby się taki impuls do przebicia 1.52 (dodatkowo daily fibo 23.6). Jak to przejdziemy to 1.50 cel nr 1
- atlanticos
- Maniak
edek m5 orgr i wracamy raczej do punktu wyjścia dzisiejszego dnia??
ktos potwierdzi czy mam przewidzenia ?:)
ktos potwierdzi czy mam przewidzenia ?:)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Może być niżej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Jeśli chodzi o reakcje rynków na dane, to nigdy, ale to nigdy nie ma możliwości powiedzeniaTomson pisze:Kluczowe dane będą o 11:30 - raport dot. inflacji i przemówienie Kinga z BoE
jeśli a, to b
Zawsze natomiast wzrasta zmienność i w grę wchodzą struktury techniczne z wyższych interwałów. Tylko tyle. Dane mogą wyzwolić przebicie bądź odbicie od silnego poziomu technicznego. Niczego więcej nie można oczekiwać.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika
eurusd jesli down to tp1 1,2879 tp2 1,2860 tp3 1,2828
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
a pamiętajo że wyszli z trójkąta a?
- ZielonaMgielka
- Maniak
...poza nielicznymi wyjatkami.kashper pisze: Jeśli chodzi o reakcje rynków na dane, to nigdy, ale to nigdy nie ma możliwości powiedzenia
jeśli a, to b