Wuza ~ 10k $ Real.
Re: Wuza ~ 10k $ Real.
Powiem tyle, warunki lipne.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu
Szału nie robią, stąd potrzebuję chwili na zastanowienie czy korzystanie z wygranego konta ma w ogole sens, tak duży obrót i to dodatkowo obostrzony 15 minutowym czasem trwania transakcji i dźwignia 1:20 to troche problematyczna sprawa. Założenia miały być takie żeby w ostatnim okresie grać agresywniej, ewentualnie podbijac obrót jakimiś krótkimi wejściami. 300 lotów to uśredniając 2x wejście za cały kapitał dziennie, każde przynajmniej na 2x spread i 15 minut. Doliczając święta, dni bez wejść itp może być ciężko.
- Kimkolwiek
- Pasjonat
Chyba nie masz nic do stracenia, wiec dlaczego sie zastanawiasz?Wuza pisze:Szału nie robią, stąd potrzebuję chwili na zastanowienie czy korzystanie z wygranego konta ma w ogole sens, tak duży obrót i to dodatkowo obostrzony 15 minutowym czasem trwania transakcji i dźwignia 1:20 to troche problematyczna sprawa. Założenia miały być takie żeby w ostatnim okresie grać agresywniej, ewentualnie podbijac obrót jakimiś krótkimi wejściami. 300 lotów to uśredniając 2x wejście za cały kapitał dziennie, każde przynajmniej na 2x spread i 15 minut. Doliczając święta, dni bez wejść itp może być ciężko.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Tak masz racje oczywiście )
Wystartuję jak tylko ruszą konta co przy tempie AM może potrwać pewnie kolejny tydzień
, założenia do gry podam dzisiaj/jutro
Wystartuję jak tylko ruszą konta co przy tempie AM może potrwać pewnie kolejny tydzień

czy jest możliwość udostępnienia hasła obserwatora do mt4 konkursowego, to każdy będzie sobie mógł na bieżąco podglądnąć...
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!
@Kimkolwiek
Chodzi głównie o to, że jeżeli uda się wypracować zysk to ciężko będzie zachować sensowne MM i nadal wyrobić wymagany obrót przy tych obostrzeniach. Ale mam nadzieje, że tym będę się mógł pomartwić za kilka miesięcy )
@Jak_zyc
Konto będzie podpięte pod Myfxbook, udostępnianie hasła obserwatora to troche zbyt wiele, plus mogłoby to łamać zapis o nie udostępnianiu konta osobom trzecim a taki jest w umowie.
Co ciekawe, jeden z warunków umowy to fakt, że wypłacić można 80% ewentualnego zysku, kolejny natomiast jest taki, że za opodatkowanie wygranej odpowiada grający
Chodzi głównie o to, że jeżeli uda się wypracować zysk to ciężko będzie zachować sensowne MM i nadal wyrobić wymagany obrót przy tych obostrzeniach. Ale mam nadzieje, że tym będę się mógł pomartwić za kilka miesięcy )
@Jak_zyc
Konto będzie podpięte pod Myfxbook, udostępnianie hasła obserwatora to troche zbyt wiele, plus mogłoby to łamać zapis o nie udostępnianiu konta osobom trzecim a taki jest w umowie.
Co ciekawe, jeden z warunków umowy to fakt, że wypłacić można 80% ewentualnego zysku, kolejny natomiast jest taki, że za opodatkowanie wygranej odpowiada grający

Jeszcze nie tak tragicznie z ta wyplata profitu. Ale dzwignia powinna byc 1:50 minimum. Przy 1:20 jaki jest potrzebny margin na otwarcie jednego lota? 2000 dolarow?
"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy
@Marol, to zależy od instrumentu, przykładowo dla Eur/Usd 1 lot to około 6500 $ marginu 

Oczywiscie chodzilo mi o edka. Chyba bedziesz musial grac 0.1, 0.2 przynajmniej na poczatku. Ta dzwignia to jakies nieporozumienie przy takim depo. Rownie dobrze mogliby dac 1000 na start I dzwignie1:200 Ale nie ma biadolic. Wkoncu masz szanse grac na demo z mozliwoscia wyplaty 

"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy
Hmm sprawa się skomplikowała..
Przesłana umowa jest całkowicie w języku angielskim.
Na tę chwilę poprosiłem o Polską wersję i szczegółowe wytłumaczenie jednego z punktów. W umowie występują 2 różne konta, konto konkursowe i konto na które zostaną przelane ewentualne zyski po 6 miesiącach. Po przeczytaniu jej kilka razy jednoznacznie wynika, że AM zastrzega sobie moją PEŁNĄ odpowiedzialność za konto konkursowe, wszelkie straty oraz "czynności" na koncie. Jeżeli warunek ten się potwierdzi zrezygnuję z jakiegokolwiek obrotu wygraną kwotą. Oznaczałoby to realne ryzykowanie 2000 $, z lewarem 1:20 do tego z wymogiem kolosalnego obrotu w ciągu 6 miesięcy i faktem że Broker potrąci sobie 20$ ewentualnego zysku. Korzystniejsza jest po prostu wpłata 2000$ dolarów na konto realne i gra bez wymaganego obrotu oraz oddawanie brokerowi 20% wypracowanego zyku...
Przesłana umowa jest całkowicie w języku angielskim.
Na tę chwilę poprosiłem o Polską wersję i szczegółowe wytłumaczenie jednego z punktów. W umowie występują 2 różne konta, konto konkursowe i konto na które zostaną przelane ewentualne zyski po 6 miesiącach. Po przeczytaniu jej kilka razy jednoznacznie wynika, że AM zastrzega sobie moją PEŁNĄ odpowiedzialność za konto konkursowe, wszelkie straty oraz "czynności" na koncie. Jeżeli warunek ten się potwierdzi zrezygnuję z jakiegokolwiek obrotu wygraną kwotą. Oznaczałoby to realne ryzykowanie 2000 $, z lewarem 1:20 do tego z wymogiem kolosalnego obrotu w ciągu 6 miesięcy i faktem że Broker potrąci sobie 20$ ewentualnego zysku. Korzystniejsza jest po prostu wpłata 2000$ dolarów na konto realne i gra bez wymaganego obrotu oraz oddawanie brokerowi 20% wypracowanego zyku...