DayTrading: Poniedziałek 13.05.2013
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: DayTrading: Poniedziałek 13.05.2013
EURAUD
Do tej pory nie bylo zdecydowanego D1 close ponizej ktoregos z krotkoterminowych wsparc nie wspominajac o LT ktora jest nie naruszona. 1.31 - 1.315 jest aktualnie obszarem podazy powyzej ktorego rezyduje duza liczba buy stopow (prawdopodobna kaskada tego typu zlecen nad 1.32). Reakcja ceny w tym obszarze da duzo wskazowek co do prawdopodobnego kierunku.
http://screencast.com/t/VdVxvRj8Rb7
Do tej pory nie bylo zdecydowanego D1 close ponizej ktoregos z krotkoterminowych wsparc nie wspominajac o LT ktora jest nie naruszona. 1.31 - 1.315 jest aktualnie obszarem podazy powyzej ktorego rezyduje duza liczba buy stopow (prawdopodobna kaskada tego typu zlecen nad 1.32). Reakcja ceny w tym obszarze da duzo wskazowek co do prawdopodobnego kierunku.
http://screencast.com/t/VdVxvRj8Rb7
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 17:15 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.
dywersyfikacja, to raz, na brent, edek czyli mario i ben wpływu nie mają
czemu BRENT a nie WTi ... ponieważ jak się dowiadywałem o ropie większość ludzi przez ropę rozumie ropie BRENT, taki prozaiczny powód, ale coś trzeba było wybrać....
poztym jak edek czy jeny szarpią, to rzadko brent potrafi skoczyć 150 pipek w jedną stronę... takie złote, może bardziej czarne strzały się trafiają ....
czemu BRENT a nie WTi ... ponieważ jak się dowiadywałem o ropie większość ludzi przez ropę rozumie ropie BRENT, taki prozaiczny powód, ale coś trzeba było wybrać....
poztym jak edek czy jeny szarpią, to rzadko brent potrafi skoczyć 150 pipek w jedną stronę... takie złote, może bardziej czarne strzały się trafiają ....
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 17:15 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Dla mnie tak słabe wybicie to oznaka, że czeka nas niezłe tąpnięcie w dół. Może jeszcze dzisiaj pęknie 1.53ForexTig3r pisze:NA kablu gdyby nie ta świeca z Niedzieli byśmy byli nadal w kanale, ale jestem przekonany o tym iż pojedziemy do górnej bandy mimo tego niepokojącego "płaskiego" szczytu.
Pora rozglądać się za otwarcie pozycji na dłuższy termin z TP poniżej 1.5 a może nawet 1.45

np zobacz dziś, edek w konsoli na 50 pipek, ejek to samo a brent zrobił 150 pipek... z małymi korektami, komfort gryBOCZEK pisze:

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
cóż będę musiał kiedyś w końcu spróbować intensywniej się mu przyjrzeć, dzięki za klarowne wyjaśnienieBOCZEK pisze:np zobacz dziś, edek w konsoli na 50 pipek, ejek to samo a brent zrobił 150 pipek... z małymi korektami, komfort gryBOCZEK pisze:
poztym jak edek czy jeny szarpią, to rzadko brent potrafi skoczyć 150 pipek w jedną stronę... takie złote, może bardziej czarne strzały się trafiają ....co nie znaczy ze nie potrafią raz zejśc 100 zeby zaraz 300 podpić w góre...

a edek właśnie szarpał w dół, męczy się okrutnie

Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
- zastapmnie
- Pasjonat
uśpili moją czujność na młotkami o 15, a widać, że jednak mają ochotę pogłębić minima, szczególnie na kangurze
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
kabel TGV ruszyło, szkode że w nim nie siedzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zobacz jednak jak jest podstępna, dziś 4 sygnały z czego dwa poprawne...
Teraz pytanie do Rycha;
ile jest sygnałów dle tego systemu na całym wykresie, licząć te zaznaczone i te nie zaznaczone.
Teraz pytanie do Rycha;
ile jest sygnałów dle tego systemu na całym wykresie, licząć te zaznaczone i te nie zaznaczone.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 17:43 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak myślę!
Tak myślę!
A szkoda, bo były przesłanki ku temu. Piwko na pocieszenie, bo będą okazje do łapania górekBemowo pisze:kabel TGV ruszyło, szkode że w nim nie siedzę

Za bardzo się zasugerowałem edkiem, a eur/gbp szalejeTomson pisze:A szkoda, bo były przesłanki ku temu. Piwko na pocieszenie, bo będą okazje do łapania górekBemowo pisze:kabel TGV ruszyło, szkode że w nim nie siedzę