DayTrading: Poniedziałek 13.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 maja 2013, 22:46

Wzrost
30
61%
Bez zmian
4
8%
Spadek
15
31%

Liczba głosów: 49

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 13.05.2013

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

EURAUD

Do tej pory nie bylo zdecydowanego D1 close ponizej ktoregos z krotkoterminowych wsparc nie wspominajac o LT ktora jest nie naruszona. 1.31 - 1.315 jest aktualnie obszarem podazy powyzej ktorego rezyduje duza liczba buy stopow (prawdopodobna kaskada tego typu zlecen nad 1.32). Reakcja ceny w tym obszarze da duzo wskazowek co do prawdopodobnego kierunku.

http://screencast.com/t/VdVxvRj8Rb7
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 17:15 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

dywersyfikacja, to raz, na brent, edek czyli mario i ben wpływu nie mają
czemu BRENT a nie WTi ... ponieważ jak się dowiadywałem o ropie większość ludzi przez ropę rozumie ropie BRENT, taki prozaiczny powód, ale coś trzeba było wybrać....

poztym jak edek czy jeny szarpią, to rzadko brent potrafi skoczyć 150 pipek w jedną stronę... takie złote, może bardziej czarne strzały się trafiają ....
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 17:15 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Tomson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tomson »

ForexTig3r pisze:NA kablu gdyby nie ta świeca z Niedzieli byśmy byli nadal w kanale, ale jestem przekonany o tym iż pojedziemy do górnej bandy mimo tego niepokojącego "płaskiego" szczytu.
Dla mnie tak słabe wybicie to oznaka, że czeka nas niezłe tąpnięcie w dół. Może jeszcze dzisiaj pęknie 1.53
Pora rozglądać się za otwarcie pozycji na dłuższy termin z TP poniżej 1.5 a może nawet 1.45 :idea:

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

BOCZEK pisze:
poztym jak edek czy jeny szarpią, to rzadko brent potrafi skoczyć 150 pipek w jedną stronę... takie złote, może bardziej czarne strzały się trafiają ....
np zobacz dziś, edek w konsoli na 50 pipek, ejek to samo a brent zrobił 150 pipek... z małymi korektami, komfort gry :mrgreen: co nie znaczy ze nie potrafią raz zejśc 100 zeby zaraz 300 podpić w góre...
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

BOCZEK pisze:
BOCZEK pisze:
np zobacz dziś, edek w konsoli na 50 pipek, ejek to samo a brent zrobił 150 pipek... z małymi korektami, komfort gry :mrgreen: co nie znaczy ze nie potrafią raz zejśc 100 zeby zaraz 300 podpić w góre...
cóż będę musiał kiedyś w końcu spróbować intensywniej się mu przyjrzeć, dzięki za klarowne wyjaśnienie :564:
a edek właśnie szarpał w dół, męczy się okrutnie :mrgreen:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

uśpili moją czujność na młotkami o 15, a widać, że jednak mają ochotę pogłębić minima, szczególnie na kangurze
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

kabel TGV ruszyło, szkode że w nim nie siedzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

zobacz jednak jak jest podstępna, dziś 4 sygnały z czego dwa poprawne...

Teraz pytanie do Rycha;
ile jest sygnałów dle tego systemu na całym wykresie, licząć te zaznaczone i te nie zaznaczone.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 17:43 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak myślę!

Tomson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tomson »

Bemowo pisze:kabel TGV ruszyło, szkode że w nim nie siedzę
A szkoda, bo były przesłanki ku temu. Piwko na pocieszenie, bo będą okazje do łapania górek :564:

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Tomson pisze:
Bemowo pisze:kabel TGV ruszyło, szkode że w nim nie siedzę
A szkoda, bo były przesłanki ku temu. Piwko na pocieszenie, bo będą okazje do łapania górek :564:
Za bardzo się zasugerowałem edkiem, a eur/gbp szaleje :564:

Zablokowany