mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Platforma to MT4, a rachunku na ten moment oferowane są tylko w PLN. Czemu nie odpowiada Ci ta waluta?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

bo jakoś jak składam zlecenie to złotówki przemawiają za większym stresem niż w $ gdy idzie nie po mojej myśli ale ok mogę się ewentualnie przestawić na depozyt w PLN-ach Oferta na moje oko wydaje się być bardzo interesująca, będzie to moje pierwsze konto real z kwotą nie przekraczającą 1000 zł na demo robię około 20% miesięcznie przy założeniu 3 % ryzyka na jednej transakcji moja strategia oparta jest na prostych dwóch wskaźnikach MACD i Stochastic oraz paru innych, lubię grać na złocie i srebrze i parze euro/usd na innych parach zamierzam stosować strategię LNA dragona 33 jak się zgram na tym demo ECN to wejdę na pewno przypuszczam że we wrześniu tylko gra z trendem nie zamierzam zajmować odwrotnej pozycji do trendu chodź wiem że nie którzy i tak potrafią w tej strategi LNA

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jeśli przeszkadza Ci widok większych kwot wyrażanych w PLN względem USD to można sobie wyłączyć okno terminalu i bazować na zarobku punktowym (w pipsach). Wystarczy wskaźnik dodany do wykresu (np. luktom pipsometer), a otwierasz/zamykasz transakcje za pomocą BRe Smart Orders.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

aha takie buty to by mi na pewno ułatwiło chociaż te uprzedzenie do waluty polskiej mam od dawna, bo ja tylko na demo od 3 lat jestem z dłuższą przerwą i grałem w $-ch może to dziwne ale MACD i stochastic .To moje ulubione wskaźniki oczywiście grając nimi obserwowałem wszystkie tf-y i miałem trafność sygnału na poziomie dochodzącej jak liczyłem do 90% ale później był problem z zarządzaniem pozycją i SL używałem ale wydawało mi się to za proste że takimi dwoma wskaźnikami można sobie jakoś radzić fakt siedziałem długo nad nimi po kilkanaście godzin i nauczyłem się trafnie za pomocą ich podejmować decyzję zniechęciłem się bo myślałem że to tylko 90% skuteczności ale teraz wiem że to dużo i za jęło mi to sporo czasu na przemyślenia. Spodobały mi się piramidy ale jeszcze muszę nad tym popracować bo mankament jest taki że mogę przewidzieć w jakich godzinach cena będzie nadal spadać lub rosnąć i staram się wejść idealnie w rynek lecz najczęściej jest minimalna obsuwa i robię ten błąd że poprawiam i dodaje kolejne zlecenie na tej samej parze co poprzednim razem i mam na samym początku 2 pozycję na stracie. Wiem że tu muszę nad sobą popracować jeszcze ale przy realu chyba trzeba się sztywno trzymać zasad i minimalizować ryzyko niestety chyba się jeszcze tego nie nauczyłem

-- 13 maja 2013, 12:46 --

problem, lewar mam 1:100 i na złocie oraz innych surowcach mogę składać zlecenia w wysokości 1.00 lota niestety nie mam takich dużych środków gdyż depozyt zrobiłem 1000 zł co mogę zrobić aby składać zlecenia w 0.01 lota i czy surowce i towary będę mógł kupować/sprzedawać na demo za lerzy mi aby obracać małym depozytem w mikrolotach na demo bo muszę jeszcze przetestować 2 moje systemy nie jestem jeszcze ich pewny pomocy

-- 13 maja 2013, 20:56 --

dobra ok najwyraźniej nie ma na demo mikrolotów trudno ale i tak jest dobrze bo więcej surowców i par walutowych a spredy nie większe jak na innych demach tylko trochę dziwnie w mt4 wygląda różnica między ceną zamknięcia a otwarcia jakoś taka duża przestrzeń wizualnie na złocie spred 6 pipsów do zaakceptowania bardzo mnie ucieszyło jak i srebro

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

marcin.in00 pisze: dobra ok najwyraźniej nie ma na demo mikrolotów trudno
Rachunek demo jest domyślnie ustawiony jako konto typu standard. Z tego powodu najmniejszy możliwy wolumen to 0,1 lota. Aby zmienić typ rachunku na mini należy wysłać maila na adres fxsupport@dibre.com.pl z dyspozycją zmiany typu rachunku ze standard na mini.

Zmiany typu rachunku demo można dokonać tylko raz.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

jak zachowuje sie Smart Orders w zwiazku z pomyslami MT4 ...

czy sa tez problemy takie jakie maja inni brokerzy korzystajacy z platformy MT4 ..?

pytam sie poniewaz nie aktualizuje MT4 i narazie smart orders smiga dobrze ale na weekend bede musial przeinstalowac system i dlatego sie pytam czy nie wgra mi sie Bulid 500 i zaczna sie schody....

prosze o odpowiedz, Bre oraz osoby ktore graja na real ( demowcy niech sobie dadza luzu na odpowiedz...)
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

andy11 pisze:jak zachowuje sie Smart Orders w zwiazku z pomyslami MT4 ...

czy sa tez problemy takie jakie maja inni brokerzy korzystajacy z platformy MT4 ..?

pytam sie poniewaz nie aktualizuje MT4 i narazie smart orders smiga dobrze ale na weekend bede musial przeinstalowac system i dlatego sie pytam czy nie wgra mi sie Bulid 500 i zaczna sie schody....

prosze o odpowiedz, Bre oraz osoby ktore graja na real ( demowcy niech sobie dadza luzu na odpowiedz...)
Przed wprowadzeniem jakiejkolwiek aktualizacji na terminale klientów (nowy build) testujemy wszystko na naszym środowisku testowym i dopóki nie jesteśmy pewni, że wszystko jest ok, nie udostępniamy nowej wersji builda klientom.
Jeśli chodzi o BRe Smart Orders nie odnotowaliśmy żadnych błędów w działaniu na buildzie 500.
pozdrawiamy,
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

BRE FX ECN pisze:
andy11 pisze:jak zachowuje sie Smart Orders w zwiazku z pomyslami MT4 ...

Przed wprowadzeniem jakiejkolwiek aktualizacji na terminale klientów (nowy build) testujemy wszystko na naszym środowisku testowym i dopóki nie jesteśmy pewni, że wszystko jest ok, nie udostępniamy nowej wersji builda klientom.
Jeśli chodzi o BRe Smart Orders nie odnotowaliśmy żadnych błędów w działaniu na buildzie 500.
pozdrawiamy,

no wlasnie ja mam starego bulida i slyszac to co u innych brokow sie dzieje wolalem sie zapytac przed przeinstalowaniem systemu ....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Czy komuś oprócz mi przycinał sie i zamulał dziś BRe smart orders?? jak ustawiałem parametry dla zelceń oczekujących i przy przesuwaniu zleceń po wykresie strasznie muliło o co chodzi??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

U mnie cały dzień jest OK więc problem musi leżeć gdzieś u Ciebie na platformie/w systemie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ