ProFX

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

A jak dzis idzie na RobotForex ?

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

lipa. usd/jpy zablokował się na jednej pozycji stratnej i od rana nie otworzył żadnej nowej pozycji. Dlatego dodałem nowa parę- aud/usd. Te dwie pary bardzo dobrze działały w testach. Zobaczymy jak poradzi sobie robot grając na dwóch parach naraz. Wyniki jak zwykle po 23 na blogu.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

@Astra czy istnieje taka mozliwość zebys sie pochwalił wynikami strategi + ea z ostnich dni? bo bardzo ciekawia mnie te wyniki

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

baczniew pisze:@Astra czy istnieje taka mozliwość zebys sie pochwalił wynikami strategi + ea z ostnich dni? bo bardzo ciekawia mnie te wyniki
Wszystko masz na blogu
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

astra
Pasjonat
Pasjonat

voodoo child pisze:A czy ten system ustala jakoś poziomy TP i SL??
TP=zmiana któregokolwiek wskaźnika na wskazanie przeciwnego kierunku do zajętej pozycji
do SL jest specjalny wskaźnik, który pokazuje Ci z dokładnością do pipsa gdzie trzeba postawić SL.

Dodano po 2 minutach:
MrYogi pisze:Wszystko masz na blogu
dokładnie
zapraszam do mojego bloga: www.astrafx.blogspot.com :-)
tam są wszelkie info i wyniki
blog powstał w celu umieszczanie wszystkich info w jednym, centralnym miejscu dostępnym dla wszystkich

Dodano po 14 godzinach 56 minutach:

ok, potestowałem trochę i... PROFX odpala się na każdym rachunku, którego jestem właścicielem, więc można założyć rachunek demo, wpisać mnie jako właściciela i powinno działać.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
astra pisze: ok, potestowałem trochę i... PROFX odpala się na każdym rachunku, którego jestem właścicielem, więc można założyć rachunek demo, wpisać mnie jako właściciela i powinno działać.
No i o to chodziło :D. Dzisiaj lub jutro damy Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Astra jak zamierzasz wcielic automat w normalny tryb pracy?

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Pytanie brzmi moze glupio, jednak marzeniem kazdego z nas jest uruchomienie "samograja" , ktory robi kase. Czy masz zamiar pozycje otwierac /zamykac recznie korzystajac z sygnalow automata, czy to tez bedzie on to zalatwiac (mysle o realu)? Mialem kiedys okazje przypatrzyc pracy faceta, ktory sam sprzedaje sygnaly klienteli z wyzszej polki, jednak co mnie zdziwilo, kazde wejscie/wyjscie bylo u niego traktowane manulalnie (mimo, ze gosc pracuje na omedze)

Czy masz zamiar MT4 zainstalowac na serwerze, czy tez siedziec przed kompem?

Wkrotce, bede musial korzystac (zawodowo) z serwera, za ktorego wynajmowanie, i tak musze zaplacic, wiec pomyslalem sobie, zeby zainstalowac MT4 i puscic samograja .
Jesli ktos ma na tym polu doswiadczenie, bylo by bardzo pomocne, gdyby sie podzielil swoimi uwagami.

PS. Fajny blog

:564:
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

astra
Pasjonat
Pasjonat

wiesz... generalnie EA jest po to, aby trochę "odciążyć" tradera. MT4 instaluje na vps i tam instaluje i konfiguruje EA, czyli tzw. samograj. Oczywiście ja przynajmniej raz dziennie loguje się na server aby sprawdzić czy mt4 nie rozłączyło sie z brokerem i generalnie czy wszystko gra. Oczywiście na kompie domowym też mam mt4 ale tylko celu podglądu składanych zleceń i wyników EA. Robot działa cała dobę z vps.

PS.
Dzięki :-)

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Astra jakich zmian dokonałes w ustawieniach EA aby móc poprawnie grać od stawki 0.01 lota ? Niestety nastepna otwarta transakcja ma juz wysokość 0.1 lota zamiast 0.02 l

astra
Pasjonat
Pasjonat

jeśli ustawisz na sztywno w ustawieniach 0,01 lota, to powinien grac tylko taką wielkością, dopóki sam jej nie zmienisz
niestety, na większych zagrywkach (od 0,1) sam dobiera sobie wielkość następnej zagrywki, tak po prostu to EA jest napisane

ODPOWIEDZ