Podobna mam analize, gosciu dobrze pisze, czesto sie jego analizami sugeruje, 90% skutecznosciNowy123 pisze:http://elliottfxtrader.blogspot.com/201 ... pdate.html
DayTrading: Piątek 10.05.2013
Re: DayTrading: Piątek 10.05.2013
tylko jest jeden problem. To analiza tygodniowa. A na tym interwale nie jeden popłyniepsxor pisze:Podobna mam analize, gosciu dobrze pisze, czesto sie jego analizami sugeruje, 90% skutecznosciNowy123 pisze:http://elliottfxtrader.blogspot.com/201 ... pdate.html
Jaki problem, eseczka i czekac z tp 300 pipkow nizej, 1 pozycja long term chyba nikomu nie zawadzi?
coraz bardziej to mnie męczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A jak pójdzie do góry, to będziesz hedźował i czekał aż swap wykończy Ci depo?psxor pisze:Jaki problem, eseczka i czekac z tp 300 pipkow nizej, 1 pozycja long term chyba nikomu nie zawadzi?

Widzę, że na przyszły tydzień również panuje haos na forum co do przyszłego kierunku pary EUR/USD. W sumie się Wam nie dziwię bo nie jest tak łatwo jak tydzień temu. Postaram się Wam troche pomóc, ale dopiero w pon wieczorem (brak możliwości dodania wykresu).
SEEYAA
SEEYAA

na weekend zamknąłem wszystkie pozycje ale korciło mnie aby zostawić L na EU ........
- zastapmnie
- Pasjonat
sugerujesz, że już niedzielna świeczka będzie taka prowzrostowa? chocto pewnie poniedziałkowa, racja?Bemowo pisze:coraz bardziej to mnie męczy
spore podobieństwo do sytuacji z okolic tegorocznego dołka; nie miałbym nic przeciw, aczkolwiek ze względu na pozostawione na samym dole eski (lol!) wolałbym jednak delikatne pogłębienie dna, takie symboliczne, np. 1288 i rura do góry
piątkowa świeczka zarówno tu, jak na kangurze może sugerować odreagowanie, pytanie, jak duże... byłoby śmiesznie, gdyby przez ostatnie godziny tygodniowej - czyli w niedzielę - zanegowali sygnał sprzedaży
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Wyrwałem z kontekstu,
Wnioski: swoim komentarzem Draghi otworzył rozdział, który wcześniej zamknął w styczniu (przyczyniając się wtedy do szybkiego umocnienia euro). W połączeniu ze słabą koniunkturą w Europie oznacza to naszym zdaniem, iż euro w perspektywie kilku miesięcy będzie tracić. W krótkiej perspektywie natomiast niski poziom premii i nastroje na rynkach akcji oznaczają, że euro przejściowo może nawet zyskać.
Ach, ten Wałęsa wszędzie swoje dzieci wsadzi
źródło XTB
-- Dodano: ndz 12-05-2013, 19:20 --
Kangur moim zdaniem powinien mocno skorygować spadki
Wnioski: swoim komentarzem Draghi otworzył rozdział, który wcześniej zamknął w styczniu (przyczyniając się wtedy do szybkiego umocnienia euro). W połączeniu ze słabą koniunkturą w Europie oznacza to naszym zdaniem, iż euro w perspektywie kilku miesięcy będzie tracić. W krótkiej perspektywie natomiast niski poziom premii i nastroje na rynkach akcji oznaczają, że euro przejściowo może nawet zyskać.
Ach, ten Wałęsa wszędzie swoje dzieci wsadzi
źródło XTB
-- Dodano: ndz 12-05-2013, 19:20 --
jeżeli nie będzie luki bessy, to wskazany scenariusz staje się prawdopodobny.zastapmnie pisze:sugerujesz, że już niedzielna świeczka będzie taka prowzrostowa? chocto pewnie poniedziałkowa, racja?Bemowo pisze:coraz bardziej to mnie męczy
spore podobieństwo do sytuacji z okolic tegorocznego dołka; nie miałbym nic przeciw, aczkolwiek ze względu na pozostawione na samym dole eski (lol!) wolałbym jednak delikatne pogłębienie dna, takie symboliczne, np. 1288 i rura do góry
piątkowa świeczka zarówno tu, jak na kangurze może sugerować odreagowanie, pytanie, jak duże... byłoby śmiesznie, gdyby przez ostatnie godziny tygodniowej - czyli w niedzielę - zanegowali sygnał sprzedaży
Kangur moim zdaniem powinien mocno skorygować spadki

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika