chyba jeszcze strzeląpsxor pisze:Co sadzicie o ejku ? Bo sie skolowalem, i nie mam pomyslu na niego, zastanawiam sie czy przymykac straty male czy przeczekac? Bo w eskach jestem 2 a nie chcial bym zeby dalej odlecial bo bez sensu.
DayTrading: Piątek 10.05.2013
Re: DayTrading: Piątek 10.05.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
psxor - no jak co, trzymasz stary i nie pękasz, przecież jak pamiętam stratne pozycje u ciebie nie występują 

Co do EUR/AUD oglądnijcie W1 - MN1 wyraźny opór na 1.3000
Jak ma sie zatrzymać na 160 to wole małe straty przyjąć:) na edku nie zamykam, ejek ma za duże pole co góry.cajto pisze:psxor - no jak co, trzymasz stary i nie pękasz, przecież jak pamiętam stratne pozycje u ciebie nie występują
Zobaczymy co zrobią na zlocie g8 w weekend, z tego co mi wiadomo mają troche przyhamować skośnych, wydaje mi się ze teraz wyrysowaliśmy głowę do rgra ale to może być życzeniowe myślenie, w dalszym ciągu wychodzę z założenia że skośni co chcieli to osiągnęli, i teraz powinni przyhamować, co mogło by osłabić trochę cross jpy (umocnić jpy), ale nie jestem już tego taki pewny, to co wiem na 85% to to że ujka zobaczymy jeszcze na 100, a ejka na 130, bo ten wyskok powyżej 100+ i ejka powyżej 131+ to były typowe zlecenia oczekujące hedżingowców, i wrócimy w ta strefę, ale co potem się wydarzy, to już nikt nie wie. Ja osobiscie mam na 132.150 bardzo grubą eSke już z slem na 0, jak podlecimy na 130-130.50 to wychodze z 2 pozycji stratnych i z tej eSki na 132.150 z saldem na 0 ( z tych pozycji) i ejka nie tykam poczekam co się wydarzy, siedzę w edku i tam trzepie kasiore, bo to jest dla mnie bardziej przewidywalna para, więcej się na niej zarabia (bo nie ma strachu wejsc grubszą pozycją że nagle walnie 30 figur w jedna lub drugą strone.
Usd/Pln H4
Złotówka w tym tygodniu znacząco osłabiła się o ok. 7gr. Przyczyną takiej presji na złotym było wysprzedawanie Euro a kupowanie dolara. Para walutowa eur/usd poszybowała na południe o 2.5centa.
Presja na wysprzedanie złotówki może trwać i w przyszłym tygodniu do ok. 3.22-3.23 najbliższe wsparcie znajduję się niedaleko w ok. 3.18.
Usd/Pln H1
Na tym interwale para walutowa podąża kanałem trendowym gdzie najbliższe wsparcie wypada w ok. 3.18 zaś potencjał na osłabienie polskie waluty będzie decydować od rozwijającej się sytuacji na rynku eur/usd.
Gb/Usd H4
Para walutowa gb/usd w przyszłym tygodniu ma szansę na kontynuację wysprzedania funta na rzecz dolara. Dość mocne umocnienie dolara może spowodować krótkotrwałą korektę i ponowne umocnienie się dolara , aczkolwiek szansa na utworzenie formacji harmonicznej w krótkim terminie wciąż rośnie.
Złotówka w tym tygodniu znacząco osłabiła się o ok. 7gr. Przyczyną takiej presji na złotym było wysprzedawanie Euro a kupowanie dolara. Para walutowa eur/usd poszybowała na południe o 2.5centa.
Presja na wysprzedanie złotówki może trwać i w przyszłym tygodniu do ok. 3.22-3.23 najbliższe wsparcie znajduję się niedaleko w ok. 3.18.
Usd/Pln H1
Na tym interwale para walutowa podąża kanałem trendowym gdzie najbliższe wsparcie wypada w ok. 3.18 zaś potencjał na osłabienie polskie waluty będzie decydować od rozwijającej się sytuacji na rynku eur/usd.
Gb/Usd H4
Para walutowa gb/usd w przyszłym tygodniu ma szansę na kontynuację wysprzedania funta na rzecz dolara. Dość mocne umocnienie dolara może spowodować krótkotrwałą korektę i ponowne umocnienie się dolara , aczkolwiek szansa na utworzenie formacji harmonicznej w krótkim terminie wciąż rośnie.
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.
Co do €Y.
Mogą, nie muszą. Tutaj ciężko czasem o godziwe korekty.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika
dokończą rgr? - jednocześnie 133. Może świeca z długim knotem się pojawi.kashper pisze:Co do €Y.
-- Dodano: ndz 12-05-2013, 10:03 --
ALE należy pamiętać, że tu jeszcze może urwać
Ejek teraz jest ciezki do grania bo tak naprawde nie wiadomo w ktora strone poleci, aktualnie mamy juz 10 miesieczna fale wzrostowa, i przydala by sie jakas konkretna korekta pod ktora sam gram, ale do tego potrzebne duze duze depo bo nie wiadomo kiedy to nastapi, moze byc za 2 miesiace a moze byc jutro a to sa juz jego ostatnie tchnienia, kto wie..Bemowo pisze:dokończą rgr? - jednocześnie 133. Może świeca z długim knotem się pojawi.kashper pisze:Co do €Y.
-- Dodano: ndz 12-05-2013, 10:03 --
ALE należy pamiętać, że tu jeszcze może urwać
Dodatkowo dochodzi fakt ze na swiecie zaczyna sie to nie podobac co robia skosni, ale mysle ze maja to w dupie
Nie rozumiem. Zamiast dołączyć się do wzrostów Ty szukasz korekty. Jak będą spadki, to będziesz szukał wzrostów?
Tak wyraźnie umiera, robiąc nowe szczyty.a to sa juz jego ostatnie tchnienia
to była ironia. Każdy kolejny szczyt może być jego ostatnim, tylko kiedy, i który, zobaczymyunitra pisze:Nie rozumiem. Zamiast dołączyć się do wzrostów Ty szukasz korekty. Jak będą spadki, to będziesz szukał wzrostów?
Tak wyraźnie umiera, robiąc nowe szczyty.a to sa juz jego ostatnie tchnienia