DayTrading: Piątek 10.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 maja 2013, 23:59

Wzrost
23
44%
Bez zmian
5
10%
Spadek
24
46%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.05.2013

Nieprzeczytany post autor: kashper »

Tak, co do EURAUD to na dniach możemy się spodziewać większej podaży. A co do dywergencji, to nie baw się tym.
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Dziękuję Panowie bo siedzę w bardzo dużej pozycji i boję się o kapitał:-)))
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

roberttheus pisze:Czy ktoś mógłby pokusić się o analizę Eur/Aud? Czy można liczyć na spadki od poniedziałku jesli nie to ile jeszcze podciagnie w górę zanim zacznie się długoterm spadkowy
Na D1 dobrze widac jak cena traduje nad wsparciem w obszarze 1.29. Dopiero close ponizej dalby dobra okazje do wejscia w pozycje krotka. Warto obserwowac zachowanie ceny w obrebie poziomu 1.3 (duzo stopow rezyduje powyzej piatkowego high) gdyz ponowny test podazy moze doprowadzic do przebicia i wyjscia na 1.31 badz nowe gorki. Personalnie w skali D1 nie ryzykowlabym zadnych shortow przed potwierdzeniem w postaci powrotu pod 1.29 i nawet 1.28. Sytuacja Macro takze nie wrozy dobrze dla AUD. Ta para wyjatkowo dobrze respektuje poziomy a do tej pory kazdy test wsparcia skutkowal silna reakcja w ostatnich dniach :)

http://screencast.com/t/yJRbJfZuxo

Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kashper »

Ja jak zwykle mam odmienną wizję. :?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

prezees
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: prezees »

Co sądzicie o Daxie, czy nie mamy tam spadającej gwiazdy na dziennym??

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Jesli spadniemy ponizej 1.29 to moze byc ciekawy scenariusz do rozegrania jednak poki co niedzwiedzie nie daja o sobie za bardzo znac. Poczatkowa reakcje niedzwiedzi na prawe ramie juz mamy za soba a teraz wedlug mnie bezpieczniej czekac poza rynkiem.

Spojrz na Monthly. :)

http://screencast.com/t/vjiPrLL3i

-- Dodano: 11 maja 2013, 13:09 --

EURAUD byl i nadal jest najlepszym instrumentem do spekulowania pod byc albo nie byc strefy EURO. Te ogromne spadki sa wynikiem wlasnie tej spekulacji oraz relatywnie duzej roznicy w oprocentowaniu. Aktualnie RBA rozpoczyna cykl luzowania polityki pienieznej a dodatkowo brak popytu na AUD i NZD podczas bardzo dobrego sentymentu na gieldach sugeruje duze prawdopodobienstwo nadchodzacej dystrybucji shortow na tej parze. Niedawno mielismy podobny scenariusz na zlocie i rownie dobrze moze to nastapic tutaj w nadchodzacych dniach/tygodniach. Jednego jestem prawie pewien :)... jesli pekna ostatnie gorki to napewno bedzie to wolatylne wybicie :)

Pare miesiecy temu pisalem o podobnym scenariuszu na Zlocie. Mimo FED QE i silnej podazy na USD oraz medialnego naganiania na Zloto kurs sie powoli oslabial co sugerowalo dystrybucje i formowanie sie prawdopodobnej gorki. To co sie dzieje tutaj jest mi w pewien sposob znajome :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

sytuacja gospodarcza australii jest nieporównywalnie lepsza od strefy euro stad tak silny spadek euro wzgledem aud w ostatnich latach to się nadal nie zmienia nie zapominaj ze polityka jest taka sama w przypadku ebc jak i rba

-- Dodano: sob 11-05-2013, 13:17 --

sądzisz że formujemy na miesięcznym dołek? no cóż mało prawdopodobne jeśli edek dalej będzie spadał poniżej 1.3

co do dobrego sentymentu na giełdach to on się właśnie kończy:=))))

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

roberttheus pisze:sytuacja gospodarcza australii jest nieporównywalnie lepsza od strefy euro stad tak silny spadek euro wzgledem aud w ostatnich latach to się nadal nie zmienia nie zapominaj ze polityka jest taka sama w przypadku ebc jak i rba

-- Dodano: sob 11-05-2013, 13:17 --

sądzisz że formujemy na miesięcznym dołek? no cóż mało prawdopodobne jeśli edek dalej będzie spadał poniżej 1.3
Nie zapominaj o tym ze naprawde ogromne ilosci instutucjonalnego kapitalu sa w dlugich na AUD. Jeszcze nie dawno kazdy powod byl dobry do otwierania longow a teraz nawet silny sentyment na gieldzie nie zacheca inwestorow do otwierania pozycji dlugich. Sytuacja gospodarcza AUD moze nie miec tu zadnego znaczenia (ten scenariusz juz mogl zostac wyeksploatowany) bo jesli nastepuje dystrybucjaa kapitalu to znaczy tylko tyle ze aktualna wartosc kursu EA nie jest juz postrzegana jako atrakcyjna do sprzedazy - efekt raczej wiadomy.
roberttheus pisze: co do dobrego sentymentu na giełdach to on się właśnie kończy:=))))
Poprosze o poparcie czyms tej spekulacji :)
Jesli tak sie stanie to moze to wplynac bardzo negatywnie na AUD i cala reszte walut wyzej oprocentowanych.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 14:32 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

wszystkie banki są zmuszone do cięcia stóp za sprawą fed co nie zmienia faktu że stopa procentowa dla Aud jest zdecydowanie wyższa niż dolara czy euro.. a tak serio to ja wierzę w to głęboko i mam nadzieję że strefa euro się rozmieni na drobne i zgnije a ja za zarobione pieniądze wsadzę swoją dupę w samolot do Sydney

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

roberttheus pisze:wszystkie banki są zmuszone do cięcia stóp za sprawą fed co nie zmienia faktu że stopa procentowa dla Aud jest zdecydowanie wyższa niż dolara czy euro.. a tak serio to ja wierzę w to głęboko i mam nadzieję że strefa euro się rozmieni na drobne i zgnije a ja za zarobione pieniądze wsadzę swoją dupę w samolot do Sydney

Niestety wiara nic nie zdzialasz :)... ewentualnie moze Ci ona przeslonic oczy i sabotazowac kazda decyzje mimo klarownych przeslanek plynacych z zachowania ceny.

Zablokowany