DayTrading: Piątek 10.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 maja 2013, 23:59

Wzrost
23
44%
Bez zmian
5
10%
Spadek
24
46%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.05.2013

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Bemowo pisze:
laktor pisze:hah czekałem na ten ruch w góre rzeźnika całe pół godziny:D teraz mogłem zamknąć l kę i zacząć weekend.

Bemowo... powiedz...ręce odrosły?

ręce odrosły, ale jaja jeszcze za małe. dzisaj zamiast być 50-100% być do przodu, to tylko 5.
Niestety kłopoty systemu (ledwo mi zipie). Od wczoraj modyfikacja (teraz dużo wcześniej otwieram pozycję)
Masakrycznie przegapiłem okazje, nie ogarniam możliwości

Prognoz nie załączam, muszę wszystko na spokojnie przemyśleć.
Analizay Kaspera i Mastera za bardzo mi utkwiły w pamięci i to mnie trochę blokuje.
Cóż forex będzie w poniedziałek, a okazje chyba się rozpoczynają - Tu sporo koncepcji na ropie i złocie - dzisiaj na ropie za krótki TRSL ustawiłem i zanim się zorientowałem już było za późno na odnowienie.

Dopiero się rozkręcam i wszystko jest na dobrej drodze

jeszcze emalię Ci wyślę
ok :564:

straszne szarpanie na parach z jenem w ostatniej godzinie tego tygodnia na fx, w tamtym tygodniu szły w określonym kierunku, ciekawe jak to odbierać przed nowym tygodniem
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Bemowo pisze:dzisaj zamiast być 50-100% być do przodu, to tylko 5.
Tylko 5 procent powiadasz?

Raczej az 5 procent :)

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

ZielonaMgielka pisze:

uwierz mi takie dni jak czwartek + piątek to była dla mnie szansa na 100-200 %, której nie wykorzystałem, ale jeszcze przyjdzie na to czas (nie potrafię wykorzystać własnego potencjału)

U mnie SL wynosi nie więcej jak 10 pips, a relacja ryzyko zysk to 1:10 - mam nadzieję że będzie więcej. Mam niestety jeszcze bardzo konserwatywne (tak jak Ty) podejście do wielkości otwieranej pozycji.
Z tego co zaobserwowałem mamy bardzo podobne metody gry z trendem.

A to, co wydawało mi się chore, czyli "CAŁE DEPO W L" wydaje mi się coraz bardziej realne i uważam, że można to robić w sposób bezpieczny. Cała sztuka polega na bieżącej regulacji natężenia wielkości pozycji.

Odnośnie prognoz na przyszły tydzień - poczekajmy na otwarcie notowań. Odnoszę wrażenie, że możemy mieć otwarcie z dużą luką.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Bemowo pisze:
ZielonaMgielka pisze:

uwierz mi takie dni jak czwartek + piątek to była dla mnie szansa na 100-200 %, której nie wykorzystałem, ale jeszcze przyjdzie na to czas (nie potrafię wykorzystać własnego potencjału)

U mnie SL wynosi nie więcej jak 10 pips, a relacja ryzyko zysk to 1:10 - mam nadzieję że będzie więcej. Mam niestety jeszcze bardzo konserwatywne (tak jak Ty) podejście do wielkości otwieranej pozycji.
Z tego co zaobserwowałem mamy bardzo podobne metody gry z trendem.

A to, co wydawało mi się chore, czyli "CAŁE DEPO W L" wydaje mi się coraz bardziej realne i uważam, że można to robić w sposób bezpieczny. Cała sztuka polega na bieżącej regulacji natężenia wielkości pozycji.

Odnośnie prognoz na przyszły tydzień - poczekajmy na otwarcie notowań. Odnoszę wrażenie, że możemy mieć otwarcie z dużą luką.

5% regularnie kazdego tygodnia przy niewielkim ryzyku doprowadzi Cie dalej niz okazyjne 100% przy ALL IN :)

Aktualnie zapowiada sie na wieksze oslabienie sie NZD wobec innych walut.

Dosyc przydatne narzedzie do prostej analizy MACRO i srednio/dlugo - terminowego orderflowu.
http://screencast.com/t/OBQlMNnakf

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Spokojnie będę się starał otwierać z M5 i ciągnąć do D, nawet może W

Mam nadzieję, że Atlanticos nie obrazi się za avatara

-- Dodano: sob 11-05-2013, 11:13 --

Co do edka,

Pamiętajmy, że na tygodniowym mamy sygnał sprzedaży, w prawej części elipsy jeszcze dużo miejsca pozostało.

Pamiętajmy, że SP 500 nie chce spadać, a czekam tam jak kat z toporem :mrgreen: (pomijam brak korelacji)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kashper »

Bemowo, bardziej widziałbym to tak.

Obrazek
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Bemowo pisze:Spokojnie będę się starał otwierać z M5 i ciągnąć do D, nawet może W

Mam nadzieję, że Atlanticos nie obrazi się za avatara

-- Dodano: sob 11-05-2013, 11:13 --

Co do edka,

Pamiętajmy, że na tygodniowym mamy sygnał sprzedaży, w prawej części elipsy jeszcze dużo miejsca pozostało.

Pamiętajmy, że SP 500 nie chce spadać, a czekam tam jak kat z toporem :mrgreen: (pomijam brak korelacji)
Co do avatara to podoba mi sie Twoja zmiana... :564: a co do edka to widzę analogie z tym co podawałem Ci w mailu po pierwszym zjeździe na kablu kilka dni temu... Uważam że podjazd w górę do wybitej TL wzrostowej na retest, ewentualnie kolejny test TL spadkowej z Twojego wykresu to wszystko na co będzie stac edka... Nie wrócimy wyżej. Jednym słowem blisko mi do wersji Kashpera :564: Czeka nas wg mnie pierwsza cześć tygodnia wzrostowa a potem już edek do piwnicy po dobre wino oblewać sukces trejderów :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Czy ktoś mógłby pokusić się o analizę Eur/Aud? Czy można liczyć na spadki od poniedziałku jesli nie to ile jeszcze podciagnie w górę zanim zacznie się długoterm spadkowy
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

roberttheus pisze:Czy ktoś mógłby pokusić się o analizę Eur/Aud?
w czwartek pokazywałem TL z dziennego którą cały czas testujemy..Każde wyjście ponad nią powoduje cofniecie i cien na dziennym... do tego na h1 dywergencja, na h4 stoch juz zawraca, na d1 stoch w okolicach 80 wiec sporo sygnalow prospadkowych.
MasterX podawał w tym rejonie ( w zasadzie niewiele wyżej) strefę podaży więc masz kolejny sygnał... Uważam że miejsca do spadków jest sporo na tej parze...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany