DayTrading: Piątek 10.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 maja 2013, 23:59

Wzrost
23
44%
Bez zmian
5
10%
Spadek
24
46%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.05.2013

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

kashper pisze:Ogólnie przyjemniej tu się siedzi, jak widać, że poziom wątku się podnosi. I jak widać, nie potrzeba nadmiernej do tego moderacji. Myślę, że wreszcie weszliśmy na wyższy poziom. Nie widzę tu w ogóle analiz od M30 w dół. To, że gramy w oparciu o H1, H4, D1, nie oznacza, że nie można uczestniczyć w rynku na zasadach DT. Fajnie. Podoba mi się to coraz bardziej, jak się Was czyta.

Komentarz:
https://www.youtube.com/watch?v=cSPeTQBivUY

Bez urazy rzecz jasna :)

Ps: kto mi przedstawi analizę dlaczego momentum na GBP/USD wyhamowało póki co akurat na 1,5385 ?? 8)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

gaszą tego edka co wystawi łeb z piwnicy
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

MasterFx pisze:
kashper pisze:Ogólnie przyjemniej tu się siedzi, jak widać, że poziom wątku się podnosi. I jak widać, nie potrzeba nadmiernej do tego moderacji. Myślę, że wreszcie weszliśmy na wyższy poziom. Nie widzę tu w ogóle analiz od M30 w dół. To, że gramy w oparciu o H1, H4, D1, nie oznacza, że nie można uczestniczyć w rynku na zasadach DT. Fajnie. Podoba mi się to coraz bardziej, jak się Was czyta.

Komentarz:

Ps: kto mi przedstawi analizę dlaczego momentum na GBP/USD wyhamowało póki co akurat na 1,5385 ?? 8)
Już od małego faszerują narkotykami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:lapal ktos S na UJ sie obracal jak pisalem :przy 101 40
łapał ale 5 pipsów niżej :564:

a tak w ogóle MasterX - dobra robota z oceną UJ wczoraj i strefą podaży (wprawdzie moje wejście bazowało na czymś innym, ale pamiętałem strefę którą podawałeś)
spoko lecz trzeb uwazac bo jak USA wejdzie nie zdziwie sie jak beda chcili testna to jeszcze raz co by tez podebrac S ;)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Zgadzam się USDPLN poleci do góry.
NA edku, kablu widać wyraźnie co się święci, szukać S tylko i trzymać bo będą nadrabiać początek Maja.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kashper »

MasterFx pisze:

Komentarz:

Nie wiem o co Ci chodzi z tym dzieckiem.

Na GBP/USD jesteśmy w strefie wsparć + około 50% fibo ostatnich wzrostów tak na oko + wysoka biała świeca, choć nie marubozu, w okolicach której kolejne impulsy korekcyjne stopniowo wygasają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 12:01 przez kashper, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

USDJPY

100 jest bardzo silnym wsparciem i niemal gwarantuje reakcje w przypadku testu.
Jednak juz teraz szanse na test tego poziomu sa nie wielkie. Popyt jest skoncentrowany prawdopodobnie wyzej i kazdy nawet niewielki pullback moze byc dobra okazja do podkupowania.

http://screencast.com/t/l6auR1EgAN

...

NIKKEI znajduje sie w newralgicznym punkcie. Zachwanie ceny sugeruje przebicie 15000 i kontynuacaje wzrostow co z pewnoscia pchnie crosyy JPY znacznie wyzej.

http://screencast.com/t/by6fVThN
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 12:06 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Ale chodzi mi dokładnie czemu 1,5385? W punkt... dlaczego ta świeca 30 pipsowa na m5 nagle tam stanęła i odreagowała?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:USDJPY

100 jest bardzo silnym wsparciem i niemal gwarantuje reakcje w przypadku testu.
Jednak juz teraz szanse na test tego poziomu sa nie wielkie. Popyt jest skoncentrowany prawdopodobnie wyzej i kazdy nawet niewielki pullback moze byc dobra okazja do podkupowania.

http://screencast.com/t/l6auR1EgAN

tak 100 test od gory bedzie predzej czy pozniej :)

-- Dodano: pt 10-05-2013, 12:07 --

alt ot odopiero jak by puscilo 100 60 70 na razie sie nie zapowiada na to

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Jakaś analiza surowców rolnych by się dziś przydała, bo raport USDA.
Na pszenicy z techniki bardziej widzę wzrosty, a niby raport ma przynieść spadki.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany