ProFX

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

ProFX

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Ostatnio glośno sie robi w nasyzm kraju o systemie Profx, niestety platnym 100$...

cytuje z bloga http://www.astrafx.blogspot.com/

"Jest to system gry manualnej, opartej o 10 wskaźników AT. Autorzy (forexeasystems) rekomendują używanie systemu wyłącznie w godzinach sesji europejskiej i amerykańskiej. Kiedy wszystkie wskaźniki pokażą jednoznaczny kierunek, uruchomi się alarm dźwiękowy, który ma powiadomić właściciela rachunku o możliwości otwarcia pozycji- ciekawy i użyteczny gadżet (sys działa na M30, więc nie powinniśmy mieć co chwilę sygnału dźwiękowego). Sys gra na 4 parach: GBP/USD, EUR/USD, USD/JPY i USD/CHF na TF=M30.
Dużym plusem PROFX jest fakt, że sys sprawdza sie od ponad 3 lat w realu. Co prawda generuje więcej sygnałów stratnych niż zyskownych, ale... średni stosunek TP do SL = 3/1, czyli jeden TP pokrywa 3 straty :-)"

na zagranicznych forach ludzie chwala sobie ten system, jest podobno bardzo zyskowny... Patrzac na testy od wrzesnia ubieglego roku przyniosl zysk +4303 Pips. Gosc z astrafx.blogspot.com/ zarobil nim tylko w piatek ponad 300 pips. Czy ktos z was wie cos mniej wiecej na temat zasad dzialania tego systemu?

tu jest link, http://www.forexeasystems.com/Manual%20 ... 0ProFx.htm
na ktorym widzimy przykladowe wejscia.

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Ja wiem wiecej,

Jest wart wiecej niz sie kazdy moze spodziewac.
Jest zyskowniejszy niz testy przeprowadzone od wrzesnia (zakladam ze 4000 pips sa zrobione na jednej parze) i wejscia.... tu jest taki myk ze trzeba miec troche pojecia o grze na FX i sys bedzie mial "prawie" same dodatnie pozycje a minusy beda sporadyczne.

Pozdrawiam Łukasz

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:D te wskaźniki na dole w postaci histogramu łudząco przypominają działanie AC i AO i w ogóle widze tutaj sporo z zasad ich działania + parę wskaźników na wykresie...dopatrzyłem się też świeczek Heikin Ashi i jesli sie nie myle to jeszcze jest parabolic sar....w sumie dość czytelny sys

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

mrk pisze:Gosc z astrafx.blogspot.com
Witam :-)
Ten gość to ja, to ja prowadzę tego bloga :-)
Nie testuje za koncie real sysów co do których nie ma wysokiego prawdopodobieństwa, że będą zarabiać (to chyba logiczne). Tak jak napisałem w blogu sys bez zmian sprawdza się (zarabia) na rynku od 3 lat, a to już o nim bardzo dobrze świadczy, głównie dlatego zdecydowałem sie go zakupić.. Zresztą firma forexeasystems ma bardzo dobrą opinie wśród trejderów- jest przecież autorem EA Shark :-)
Faktycznie pierwszego dnia testów udało mi się wyciągnąć na sysie ponad 300p :-) Wyniki na stronie producenta podane są tylko dla jednej pary, a ja gram od razu na wszystkich 4 rekomendowanych parach.
Zapraszam do odwiedzin mojego blogu (adres w stopce)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Astra da się ten system zautomatyzować?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

astra
Pasjonat
Pasjonat

hmmm... sys opiera się tylko na wskaźnikach, moment wejścia jest wyraźnie widoczny i jednoznaczny, więc chyba się da. Problem w tym, że nie wiem, czy jest sens- trafność sys jest sporo poniżej 50%, stratnych wejść jest więcej niż zyskownych, chyba żeby dodać jakieś dodatkowe filtry. W sumie ta sama firma wypuściła już 2 EA- SHARKA i GRIFFINA.

Awatar użytkownika
voodoo child
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: voodoo child »

A czy ten system ustala jakoś poziomy TP i SL??

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

astra pisze:hmmm... sys opiera się tylko na wskaźnikach, moment wejścia jest wyraźnie widoczny i jednoznaczny, więc chyba się da. Problem w tym, że nie wiem, czy jest sens- trafność sys jest sporo poniżej 50%, stratnych wejść jest więcej niż zyskownych, chyba żeby dodać jakieś dodatkowe filtry. W sumie ta sama firma wypuściła już 2 EA- SHARKA i GRIFFINA.
Witam.

Może będziemy mogli się dogadać. My (jako grupa) udostępnimy Ci do testów SHARKA oraz dostaniesz dostęp do forum gdzie testujemy tego EA, a Ty nam dasz potestować ProFX. Oczywiście jeśli masz na to ochotę.
Pozdrawiam
Karol Marchewka

astra
Pasjonat
Pasjonat

ok, tylko jak ja mam Wam dać potestowac PROFX skoro on działa tylko na moim rachunku, na który ja gram ?
po za tym, wiesz... Shark jest już chyba przetestowany na wszystkie strony ;-)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

astra pisze:ok, tylko jak ja mam Wam dać potestowac PROFX skoro on działa tylko na moim rachunku, na który ja gram ?
po za tym, wiesz... Shark jest już chyba przetestowany na wszystkie strony ;-)
Witam.

Będziemy go testować na demo o nazwie rachunku takim jaki Ty masz. Nie powinno być z tym problemów, chyba że jest on jeszcze jakoś inaczej zabezpieczony.

Co do Sharka to jest propozycja. Mamy tego EA i go testujemy. Jak chcesz możesz się przyłączyć.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ