DayTrading: Czwartek 9.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 maja 2013, 23:34

Wzrost
24
47%
Bez zmian
2
4%
Spadek
25
49%

Liczba głosów: 51

Bemowo

Re: DayTrading: Czwartek 9.05.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

edek i kolejny powód dlaczego tu nie uczestniczę.

1. trójkąt mówi sam za siebie
2. alternatywne oznaczenia fal dla wariantu up i down.

Z kabla też już się wysypałem został mi mały śmieć, zawsze zdążę ponownie wejść

poniżej czerwonej krechy ważność zachowają oznaczenia odręcznie naniesione
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

birkof86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: birkof86 »

atlanticos pisze:
unitra pisze: Dodatkowo Twoje analizy nie przedstawiają żadnej wartości, i współczuje tym, którzy biorą z Ciebie przykład
Tak na zakończenie dyskusji która do niczego nie prowadzi... Analizy mają to do siebie że ich wartość weryfikuje rynek, a broni skuteczność... Ja nie muszę ich bronic dodatkowo... W końcu jestem tylko amatorem... Wielu pipsów Ci życzę

Nie rozumiem niektorych ludzi, jak Ci dobrze wkazesz im droge bedziesz bogiem, a jak zle to wrogiem.
Kurde przeciez forex to nie zabawa dla malych dzieci, tutaj ryzyko jest duze ale i szansa wzbogacenia lub straty także, wiec kazdy dziala na swoja odpowiedzialnosc.
Czy zaba, bemowo lub ktos inny zmuszal was by grac ?
Lub grac tak jak on mysli ...
Nie nie nie oni tylko dziela sie swoja wiedza, spostrzezeniami i chwala im za to bo wiele osob czerpie z tego profity.
Oby wiecej takich Panow na tym forum :) :)

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

birkof86 pisze:
unitra pisze:
Bemowo pisze:Odpowiedzialność, a czy Atlanticos bierze z tego kasę?

Robi to dla dobra wspólnego!!!!!!!!!!
Nie chodzi o kasę, tylko o zgrywanie zawodowca, przez co jego analizy zieloni biorą za poprawne.

Odnowiłem L na kablu.

A nie sadzisz ze kazdy ma swoj rozum i to nim ma sie kierowac, analizy innych maja byc pomoca a nie nakazem gry pod ich wizje :564:
pewnie, niewielu mając rozum zwraca wogóle uwagę na analizy Atlanticosa, chodzi tylko o to aby nie obrażał innych przy tym co robi jako swoje hobby...
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

unitra

Nieprzeczytany post autor: unitra »

MJ_@# pisze:Natomiast teksty typu "Odnowiłem L na kablu." nie wnoszą zupełnie nic i proponuję je sobie podarować
A czemu, czy są one mniej warte niż teksty w stylu: tu mamy trójkąt, tam LT przebita, tu jakaś średnia trzyma rynek? Wszystko to sprawia wrażenie (słowo klucz), że wie się, co się dzieje na rynku. Byli tu ludzie, którzy naprawdę wiedzieli o co chodzi, ale jak widać długo tu nie wytrzymali.
atlanticos pisze:Analizy mają to do siebie że ich wartość weryfikuje rynek, a broni skuteczność... Ja nie muszę ich bronic dodatkowo...
Spoko, w sumie kiedyś dyskutowałem z kolegą, dlaczego rekrutuje zielonych ludzi na traderów, teraz już wiem - betonu się nie ruszy :)

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Koniec dyskusji na temat Żaby!!!!!!

unitra

Zamiast pisać głupoty o trójkątach, LT itp. zobaczcie, jak zachowuje się dolar na rynku a szczególnie co się dzieje z Jenem. Wtedy zobaczycie, co się będzie działo niebawem i jak pisałem kabel może przebić 1.56 albo przynajmniej dojść tam dzisiaj albo jutro.

rajdel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

Bemowo pisze:Koniec dyskusji na temat Żaby!!!!!!
Podpisuję się pod tym, bo aż się odechciewa przeglądać forum i wyszukiwać ważne info.

Awatar użytkownika
Fantômas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fantômas »

Hej traderzy! Formacja one2one na edku. Myslicie ze zadziala? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I saw you twice...
Try again.

MJ_@#
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MJ_@# »

unitra pisze:
MJ_@# pisze:Natomiast teksty typu "Odnowiłem L na kablu." nie wnoszą zupełnie nic i proponuję je sobie podarować
A czemu, czy są one mniej warte niż teksty w stylu: tu mamy trójkąt, tam LT przebita, tu jakaś średnia trzyma rynek? Wszystko to sprawia wrażenie (słowo klucz), że wie się, co się dzieje na rynku. Byli tu ludzie, którzy naprawdę wiedzieli o co chodzi, ale jak widać długo tu nie wytrzymali.

Podstawowa różnica jest taka, że "(...)teksty w stylu: tu mamy trójkąt, tam LT przebita, tu jakaś średnia trzyma rynek?(...)" odnoszą się do rynku.

Natomiast "Odnowiłem L na kablu." odnosi się jedynie do Twojego portfela co nikogo oprócz Ciebie interesować nie powinno.

Uprzedzając uwagi: Jeśli pokażesz wykres, na którym będzie widać na jakiej podstawie przewidujesz ruch rynku w którymś kierunku - wtedy niezależnie czy jest to dobra analiza czy zła - można na jej podstawie wyciągnąć wnioski.

unitra

MJ_@# pisze:Podstawowa różnica jest taka, że "(...)teksty w stylu: tu mamy trójkąt, tam LT przebita, tu jakaś średnia trzyma rynek?(...)" odnoszą się do rynku.
Niestety, ale takie teksty odnoszą się tylko do iluzji autora. LT, trójkąty, średnie (nawet kąt trendu) itp to wszystko są fikcyjne twory.

Ja napisałem uzasadnienie - wystarczy zobaczyć jak zachowuje się dolar i jeny. Nie muszę patrzeć pseudo analizy, żeby wyciągnąć właściwe wnioski.

Zablokowany