Cel: utrzymać się z tego cyrku

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Re: Cel: utrzymać się z tego cyrku

Nieprzeczytany post autor: TYmbark »

Wczoraj brak jasnych sygnałów więc wejść żadnych nie było, dzisiaj zaczynamy o 14 :)
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Dobrze że jeszcze raz sobie przejrzałem kalendarz ważne dane z USA także poczekamy do 15.30 :)
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

Awatar użytkownika
home21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: home21 »

Zazdroszcze Ci ze mozesz caly dzien poswiecic na znalezienie dobrego wejscia. Ja przychodze po pracy, przegladam wykresy na szybko, gdzies tam zahandluje czasem ale przewaznie z wynikiem SL. Glupie wejscia bo musze oczywiscie codziennie byc na rynku... Jak gralem kiedys na duzych interwalach D1 to szlo mi znacznie lepiej. Jak bym tak mial caly dzien dla forexu i duzo cierpliwosci... to by bylo fajnie :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

To może po prostu wróć na wyższe interwały skoro nie masz czasu a w dodatku miałeś lepsze wyniki?

Awatar użytkownika
home21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: home21 »

No wlasnie, gdyby to bylo takie proste. Narazie jestem poza rynkiem jesli chdzi o wysoki tf, czekam sobie. Ale od czasu do czasu (czyli prawie codziennie) mysle sobie, eee kilka malych skalpikow nie zaszkodzi. Otoz okazuje sie ze to co zarobilem na tranzakcjach D1, poszlo na drobne wydatki na skalpie:) heh

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

home21 pisze:Zazdroszcze Ci ze mozesz caly dzien poswiecic na znalezienie dobrego wejscia. Ja przychodze po pracy, przegladam wykresy na szybko, gdzies tam zahandluje czasem ale przewaznie z wynikiem SL. Glupie wejscia bo musze oczywiscie codziennie byc na rynku... Jak gralem kiedys na duzych interwalach D1 to szlo mi znacznie lepiej. Jak bym tak mial caly dzien dla forexu i duzo cierpliwosci... to by bylo fajnie :)
Każdy kiedyś od czegoś zaczynał, gra na wysokich interwałach nauczyła mnie cierpliwości, ale jaki widać czasami i to nie wystarcza i popełnia się głupie błędy.

Ścisła selekcja które trejdy brać a których nie, wymaga czasu. Skalpowanie czy wchodzenie na rynek w ogóle po to żeby tylko na nim być to słaba opcja :)

Przy małej ilości czasu zostaje tylko gra LT i na prawdę wiele można się tam nauczyć. Inna kwestia, że pozycje długoterminowe trzeba umieć trzymać. Ja jakoś nie potrafiłbym chyba trzymać pozycji z zyskiem np 700 pipsów lub stratą 700 pipsów, nawet jeśli mieściło by się to w przyjętych przeze mnie zasadach MM.

Dzisiaj nie było żadnych sygnałów, gapiłem się na wykresy i tyle :)
Pozdrawiam i do jutra.
Michał
Obrazek

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj zaczynamy o 14 i w końcu może by się coś udało ugrać :)
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

No i niestety wczoraj nie chciało się nic wyklarować na wykresach, powiem tak, że coraz bardziej jestem poirytowany tym faktem bo ruchy są tylko mój system nie generuje sygnałów ostatnio zbyt dużo.
No nic bycie cierpliwym do łatwych nie należy i swoje trzeba wycierpieć :)
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Witam w kolejnym tygodniu :)
Poczekamy dzisiaj do 15.30, wcześniej może trochę pobujać rynkiem, także lepiej trzymać się z daleka.
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Wczorajszy dzień również minął na siedzeniu na rękach z czego jestem coraz mniej zadowolony.
Dzisiaj zaczynamy o 14 :)
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

ODPOWIEDZ