DayTrading: Czwartek 9.05.2013
-
- Gaduła
Re: DayTrading: Czwartek 9.05.2013
Co do kabla to pewnie jutro będzie wiadomo...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Takie ma znaczenie, że robić analizę to jedno, a grać to drugie. Często robi się odważne analizy, które nic nas nie kosztują, bo nie angażujemy w nie pieniędzy. Ale kiedy przychodzi zagłosować na nie własnymi środkami wtedy okazuje się, ile są tak naprawdę warte.atlanticos pisze:Nie widzę takiej potrzeby. Jakie znaczenie ma to kiedy wchodzę na rynek i kiedy z niego wychodzę?
Rozumiem ten problem i właśnie dlatego chciałbym, żebyś był inni niż owi analitycy i pokazał, że grasz naprawdę.atlanticos pisze:I niestety nie miałem możliwości skorzystać z rad kogoś kto się w tym odnalazł. Uczestniczyłem w wielu szkoleniach po których miałem coraz większy mętlik w głowie...
Ja bym na Twoim miejscu nie wierzył w mit Złych Grubasów, bo tak naprawdę ich mało obchodzą takie płotki jak przeciętny detalista.atlanticos pisze:bo nawet jak o coś zapytaja to 80% doświadczonych myśli tylko jak ich wkręcić lub olewa ich totalnie...
Ok. mam 2 gości na celowniku. Kaspher i dywergent. Obaj koledzy są do serca przyłóż.
Doradzą nam maluczkim którzy walczą o skrzynkę browaru jak najlepiej. Prawda "koledzy".
Strzałki się pomyliły, ale pozycje zarabiają...
Doradzą nam maluczkim którzy walczą o skrzynkę browaru jak najlepiej. Prawda "koledzy".
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
Dokladnie , jestem takim jednym z wielu , którzy zaczynają , czuje w tym potencjał i pociąga mnie to , i właśnie gdyby nie tacy ludzie jak Atlanticos ... czy KASPER " młodzi nie mieliby szans na w miare bezbolesne wejście na ten rynek , oni odwalaja kawał dobrej roboty i naprawdę chodzi o nauke FOREXU ..... nie o kase , jaka kase ja mogę zrobić kopiując bezmyślnie w/w kolegów jak mam malutenki kapitalik i gram na 0,01 lota .....zadną , ale wiedzę panowie oddają nieocenioną i chwała im za to . zauważyłem ,ze sytuacja powtarza się cyklicznie zawsze wtedy kiedy np. edek jest w miejscu newralgicznym i atlanticos przedstawia , ku niezadowoleniu wielu trafna zdroworozsądkowa analizę i popiera to analiza techniczna ...zawsze spadają na niego gromy . Niczego one nie wnoszą skad w grupie bierze się tyle zawiści , przecież mamy jeden ....wygrać >kłótnie niczego nie wnoszą ..... w imieniu wielu cicho siedzących tu i starających się czegoś nauczyć ... wielkie podziękowania dla tych co wnoszą wartość merytoryczna ...dzięki.atlanticos pisze:Nie widzę takiej potrzeby. Jakie znaczenie ma to kiedy wchodzę na rynek i kiedy z niego wychodzę?unitra pisze: może uwiarygodnisz się i aktywujesz MyFxBook'a
Każde wejście na rynek to indywidualna decyzja każdego. Ja tu służę analizą, pomocą. A dlaczego? Dlatego że jest tu sporo osób które zaczynają a sam wiem ile straciłem i jakie błędy popełniałem na początku. I niestety nie miałem możliwości skorzystać z rad kogoś kto się w tym odnalazł. Uczestniczyłem w wielu szkoleniach po których miałem coraz większy mętlik w głowie... A jak czytam forum to wiem dlaczego niedoświadczeni trejderze sie wykładają... bo nawet jak o coś zapytaja to 80% doświadczonych myśli tylko jak ich wkręcić lub olewa ich totalnie... MyFxBook nie bedzie napewno, ale analizy beda sie pojawiały bo to moje hobby, praca i cieszy mnie to każdego dnia jak na razie. Co będzie kiedyś nie wiem. Pozdrawiam
"ZEUS" proponuje go ignorować ..... chory człowiek każdy swój post zaczyna od niekonstruktywnej krytyki i nie ma za grosz smaku , posuwa się w obelgach zbyt daleko , czemu admin toleruje takich .... typów?
- atlanticos
- Maniak
ale przecież bardzo często analizę przedstawiam już po zajęciu pozycji co widać na moich wykresach... nie potrzebuje do tego specjalnej stronki i nie mam tez potrzeby dodatkowego uwiarygadniania się... Przecież korzystanie z analizy to nie przymus...unitra pisze:Takie ma znaczenie, że robić analizę to jedno, a grać to drugie. Często robi się odważne analizy, które nic nas nie kosztują, bo nie angażujemy w nie pieniędzy. Ale kiedy przychodzi zagłosować na nie własnymi środkami wtedy okazuje się, ile są tak naprawdę warte.atlanticos pisze:Nie widzę takiej potrzeby. Jakie znaczenie ma to kiedy wchodzę na rynek i kiedy z niego wychodzę?

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
w koncu zaczynamy korekte na SP500
wczoraj duz wolumne na SP50 futach

Powtórzę, ponieważ postów dużo nade mną.
Ok. mam 2 gości na celowniku. Kaspher i dywergent. Obaj koledzy są do serca przyłóż.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
- klimokrates
- Pasjonat
Żeby daleko nie szukać:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p582418
Słuchaj atlanticos każdy się myli nawet Ty, każdy ma inne zdanie ale to nie powód by kogoś obrażać lub mówić, że ma małą fujarę, kompleksy itp.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p582418
Słuchaj atlanticos każdy się myli nawet Ty, każdy ma inne zdanie ale to nie powód by kogoś obrażać lub mówić, że ma małą fujarę, kompleksy itp.
"Pycha chodzi przed upadkiem".atlanticos pisze:zaczyna mnie nudzic to ze tak czesto mam racjeha ha
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
@atlanticos
Oczywiście, że nie przymus, ale zauważ, że z Twoich analiz korzystają kompletnie zieloni ludzie, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z odpowiedzialności, jaka jest na Twoich barkach? W moich oczach (to nic osobistego) nie jesteś wiarygodny tak jak i żadna inna osoba, dopóki nie pokaże statementu. Ja też dla was nie powinienem być wiarygodny, bo nic o mnie nie wiecie. Tymczasem napisałem parę postów wcześniej, że kabel pójdzie powyżej 1.56 (według mnie może tak być, ale..) i część ludzi chociaż nic o mnie nie wiem, mogło się tym zasugerować. I to jest poważny błąd jaki popełniamy (ja także czasem ulegam tej pokusie). Uważam, że uwiarygodnienie się będzie po prostu uczciwe w stosunku do świeżaków. W ogóle powinien być obowiązek ujawniania statemetów, zanim ktoś zacznie pisać w tym dziale swoje analizy.
-- Dodano: czw 09-05-2013, 16:25 --
BTW z kabla wyszedł skalpik, pozycja zamknięta na BE.
Oczywiście, że nie przymus, ale zauważ, że z Twoich analiz korzystają kompletnie zieloni ludzie, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z odpowiedzialności, jaka jest na Twoich barkach? W moich oczach (to nic osobistego) nie jesteś wiarygodny tak jak i żadna inna osoba, dopóki nie pokaże statementu. Ja też dla was nie powinienem być wiarygodny, bo nic o mnie nie wiecie. Tymczasem napisałem parę postów wcześniej, że kabel pójdzie powyżej 1.56 (według mnie może tak być, ale..) i część ludzi chociaż nic o mnie nie wiem, mogło się tym zasugerować. I to jest poważny błąd jaki popełniamy (ja także czasem ulegam tej pokusie). Uważam, że uwiarygodnienie się będzie po prostu uczciwe w stosunku do świeżaków. W ogóle powinien być obowiązek ujawniania statemetów, zanim ktoś zacznie pisać w tym dziale swoje analizy.
-- Dodano: czw 09-05-2013, 16:25 --
BTW z kabla wyszedł skalpik, pozycja zamknięta na BE.
- zastapmnie
- Pasjonat
wygląda na to ,że dzisiaj zasłonią całą wczorajsza białą świeczkę na edku;
już tak niedawno było...
już tak niedawno było...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...