OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Yankee pisze:Jesli chodzi o mnie to ja nie rozrozniam 2 typow- dla mnie wejscie nastepuje kiedy ac i ao zmienia kolor przy rosnacym stochu
dokładnie zgadzam się z Yankee..niekoniecznie trzeba rozpoznawac 2 kategorii wejść dochodzi się do tego dopiero po czasie po przeprowadzeniu n-ilości tradeów ,zazwyczaj jest tak w praktyce że podczas zmiany kolorów (AC i AO mają ten sam kolor) stoch pokazuje nam kierunek zgodny z obranym kolorem AC i AO , czasami jest tak że poziom 0 histogramu AC jest bliski którejs wartości stocha 80 albo 20 ale tak naprawde nie ma to wiekszego znaczenia chyba że chcemy kupować kiedy wartość stocha =80 , dla sprzedazy =20 jest bardzo bliska poziomowi histogramu AC=0 gdzie AC i AO pokazują nam słupki tego samego koloru charakterystyczne dla kupna lub sprzedaży bo moze to byc troche bardziej ryzykowne :)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

No to mam pisać automat wg. oryginalnych zasad, czy wg. tego co podał Yankee?

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

mozesz napisac według zmodyfikowanych, chyba ze jak masz troche czasu to mozesz tez według oryginalnych(ale nie chce krasć twojego cennego czasu)... :D zreszta wybierz który ci najbardziej odpowiada...

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Według Mojej analizy ten system wogóle się nie sprawdza w poniedziałki, dopiero od wieczora można nim grać, to wtedy daje odpowiednie wyniki.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

MrYogi a możesz powiedzieć czy stosujesz wejścia alternatywne czy konserwatywne, czy jeszcze jakieś inne, albo oba razem. Nie irytujcie się, że tak się dopytuje, ale chce żeby EA był jak najlepszy.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

MrYogi pisze:Według Mojej analizy ten system wogóle się nie sprawdza w poniedziałki, dopiero od wieczora można nim grać, to wtedy daje odpowiednie wyniki.

zgadzam się z Yogim prawdziwy potencjał tego systemu tak naprawdę mozna zobaczyc po poniedziałku
Pablo90 pisze:MrYogi a możesz powiedzieć czy stosujesz wejścia alternatywne czy konserwatywne, czy jeszcze jakieś inne, albo oba razem. Nie irytujcie się, że tak się dopytuje, ale chce żeby EA był jak najlepszy.
sprawdź oba razem , tak jak yankee i jaguarII piszą obecnie nie ma to wiekszego znaczenia czy wejscia sa konserwatywne czy agresywne.. :P

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Ja szczerze mowiac nie rozumiem po co chcesz sobie utrudniac...
Bo 1) sam przyznales ze to bedzie trudne do napisania
2) w praktyce nie ma to zadnego znaczenia
wiec chyba szkoda czasu zeby sie tym zajmowac. Ten podzial na wejscia jest bo jest, ale w praktyce watpie czy ktos go stosuje. Przeciez roznia sie tylko poziomem stocha... Tak jak napisalem wczesniej napisz ze jest rosnacy i to wszystko (ew mozna pomyslec o ograniczeniu z gory). Fajnie jesli bylby zauwazalnie roznacy np stoch(x)-stoch(x-1)>10 wtedy mozna by weliminowac warunek z nawiasu, bo bedac wysoko nie ma sily zeby mocno rosl.
Ale to tez taki warunek z kapulesza ktory wlasnie przyszedl mi do glowy i nie wiem czy bedzie mial sens. Niemniej na pewno bardziej warty rozwazenia niz rozroznianie wejsc. Po co komplikowac cos co jest proste?

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Yankee pisze:1) sam przyznales ze to bedzie trudne do napisania
Już wiem jak to napisać i chyba nie będzie to takie trudne.
Yankee pisze:2) w praktyce nie ma to zadnego znaczenia
Ok., po prostu dla mnie to nie jest takie oczywiste, bo nie grałem tym systemem i nie wiem jak on sprawdza się od strony praktycznej.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

dzisiaj wcześnie rano o 5.00 naszego czasu (3.00 według ODL ) jak ktoś obserwował parę GBP/USD mógł zarobić sporo tym systemem...sytuacja była bardzo czytelna i mozna było sprzedawać niemal od lokalnego szczytu (co sie rzadko zdarza) i zarobić ponad 200 pipsów jednym tchem...

na 4h (stoch przebił 80 , AC słupek czerwony ,AO jeszcze zielony) czekalismy od północy czasu platformy ODL na potwierdzenie wejścia na nizszym TF=1h tutaj o 3.00 (stoch przebił 80 AC i AO w tym samym czerwonym kolorze) weszliśmy przy 2,0008 na shorta i przynajmniej 200 pipsów spokojnie ugraliśmy (wyjść można było kiedy stoch osiągnal poziom wyprzedania)
:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

:P nom całkiem niezły wynik ale można jeszcze było więcej złapać pipsów (albo bedzie jeszcze można ) na podstawie stocha na 4h on tam dopiero wchodzi w strefe wyprzedania :P
jaguarII a jaki docelowo stosujesz MM taki jak załozono na poczatku? :P

ODPOWIEDZ