AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Niestety w dniu dzisiejszym wystąpiły problemy techniczne, skutkujące brakiem transakcyjności przez około 45 minut. Przepraszamy za niedogodności z tym związane. Jeżeli na Państwa rachunku wystąpiły jakieś błędy lub stan po restarcie nie odpowiada stanowi przed restartem prosimy o kontakt z infolinią (19503) lub wiadomość na AT.kontakt@alior.pl. Można również pisać pw za pośrednictwem forum.
Zgodnie z komunikatem na platformie w przypadku problemów technicznych zawsze mają Państwo możliwość zamknięcia pozycji telefonicznie. Dokładamy wszelkich starań, aby problemy nie pojawiły się w przyszłości.
Jeszcze raz przepraszamy za utrudnienia w handlu na platformie w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

awab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awab »

BM Alior Bank pisze:Witamy,
Niestety w dniu dzisiejszym wystąpiły problemy techniczne, skutkujące brakiem transakcyjności przez około 45 minut. Przepraszamy za niedogodności z tym związane. Jeżeli na Państwa rachunku wystąpiły jakieś błędy lub stan po restarcie nie odpowiada stanowi przed restartem prosimy o kontakt z infolinią (19503) lub wiadomość na AT.kontakt@alior.pl. Można również pisać pw za pośrednictwem forum.
Zgodnie z komunikatem na platformie w przypadku problemów technicznych zawsze mają Państwo możliwość zamknięcia pozycji telefonicznie. Dokładamy wszelkich starań, aby problemy nie pojawiły się w przyszłości.
Jeszcze raz przepraszamy za utrudnienia w handlu na platformie w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Po pierwsze platforma nie działała od 10.46 do ok 12.09 czyli podany przez Państwa czas 45 min. jest fikcją, po drugie nie można się z Państwem skontaktować telefonicznie bo cały czas się oczekuje na połączenie, więc to co sie dzieje w tym banku i z tą platformą to na prawdę jakaś wielka porażka!!!

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

Czyżby jakaś kolejna nic nieznacząca awaria ? Może by przydała się jakaś informacja od BM

Ok, chwilowa przerwa, już działa.
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

To jest jakaś kpina co oni robią.

Chyba najbardziej beznadziejna platforma i jeszcze nie poczuwają się do winy.

Przepraszam to se w d... niech wsadzą! Ja tracę konkretne pieniądze.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

fxjake
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxjake »

Dzisiaj Alior pozytywnie rozpatrzył moją reklamację dotyczącą awarii z 30 kwietnia. Zwrócili całą poniesioną stratę, wraz z pobranymi prowizjami, więc co do uczciwości i podejścia do klienta nie mam żadnych zastrzeżeń. Natomiast szkoda, że mają tak niestabilną platformę, z którą ciągle są jakieś problemy. Już wcześniej kilkukrotnie zdarzało mi się, że nie mogłem zamknąć pozycji, albo zmienić ustawień stoplossa i musiałem dzwonić na infolinię. Z mojego punktu widzenia, jako gracza średnio/długoterminowego dużym plusem Aliora są korzystne swapy, chyba najkorzystniejsze wśród polskich brokerów, ale Drodzy Państwo z BM Alior, jeśli szybko nie poprawicie stabilności platformy, to nie wróżę wam wielkiej kariery na rynku brokerów. Poki co, nawet (o zgrozo!) XTB działa lepiej :roll:.

jajajaja
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jajajaja »

witam. chcialem sie zapytac o taka jedna niescislosc na platformie, mianowicie na zlocie zauwazylem ze wskazania na wykresie roznia sie od wskazan w miejscu o nazwie "otwarte pozycje". w otwartych pozycjach (pomijajac prowizje) 9 pipsow jest warte 29,11 zl, czyli wartosc jednego wynosi 3,23 zl. na wykresie uzywajac prawego przycisku sprawdzam wartosc dla 101 pipsow i pokazuje 101 zl, czyli wartosc jednego = 1 zl. czy to jakis blad na wykresie? (wskazania na zlocie , 0,1 lota). tak na moje oko to tam powinna byc wartosc w usd, albo pln , ale przemnozone przez kurs wzgledem usd

-- śr 15-05-2013, 13:32 --

zapomnialem dodac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Faktycznie Linia Info wyświetla kwotę w dolarach zamiast kwotę w złotówkach. Zgłosiliśmy problem do PFSoftu i oczekujemy na jego rozwiązanie. Dziękujemy za wiadomość.

Z przyjemnością informujemy, że w dniu dzisiejszym wszyscy użytkownicy platformy Alior Trader DEMO uzyskają dostęp do funkcjonalności AlgoStudio. Możliwe będzie więc testowanie skryptów na środowisku demonstracyjnym. Nie trzeba instalować dodatkowej aktualizacji, jeżeli nie widzą Państwo tej funkcjonalności na swojej platformie DEMO wystarczy się przelogować.

Na funkcjonalność składają się następujące moduły:
• programowanie,
• testowanie strategii algorytmicznych – Algo Studio,
• Lista Systemów Transakcyjnych, pozwalająca na uruchomienie algorytmicznych strategii na platformie Alior Trader DEMO.

Najważniejsze cechy Algo Studio:
• Wsparcie dla języków: MQL4 i C#,
• Możliwość tworzenia wskaźników, systemów transakcyjnych i skryptów,
• Możliwość kompilowania kodu w języku MQL4 z zewnętrznych źródeł,
• Możliwość debugowania oraz profilowania kodu w celu jego optymalizacji,
• Tryb testowania wizualnego: wszystkie tabele, raporty oraz wykres są aktualizowane w czasie rzeczywistym,
• Testowanie na jednym lub wielu instrumentach,
• Błyskawiczna reakcja strategii na uwarunkowania handlu na wielu instrumentach jednocześnie,
• Ciągłe działanie wypracowanego systemu bez konieczności ingerencji inwestora i nieustannego sprawdzania rynku,
• Dokładne pomiary wyników strategii

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

tomiko
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomiko »

Witam,
Mam rachunek rzeczywisty w Alior Trader i zauważyłem znaczne różnice na wykresie w porównaniu z rachunkiem konkursowym Crosstrade głównie na Price Range oraz niekiedy na tickach. Z moich obserwacji wynika, że na Crosstrade wykresy są bardziej użyteczne do analizy. Z czego wynikają takie różnice ? Czy może chodzi o dostawcę danych lub niepełne dane historyczne na Alior Trader ? W załączniku przedstawiam wykresy złota dla przedziału czasowego 5 Rg oraz prostej średniej 200.
PS Wiem, że trochę obraz zamazuje skala czasowa na obu zdjęciach (Alior pokazuje od ok godz. 9, a Crosstrade od ok. godz. 13, ale to tez przykład na to jak wielu danych w tym samym przedziale czasowym nie pokazuje okno AliorTradera)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Z tego co widać na Pana wykresach to właśnie Alior Trader pokazuje większą ilość danych w jednym oknie. Proszę zauważyć również, że okno ProTradera jest już w maksymalnie oddalonym położeniu (nieaktywna lupa zoom out). Nie zauważamy tutaj dużych różnic w cenach instrumentu, aby to porównać potrzeba takiej samej skali czasowej. Proszę zbliżyć wykres w Alior Traderze i porównać wtedy jakość danych.

Zawody CrossTrade nie działają na naszych serwerach, lecz na serwerach PFSoftu. Kwotowania konkursowe mogą więc różnić się od kwotowań rynkowych i nie ma tutaj niczyjej winy - dostawcy cen są zupełnie inni.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

tomiko
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomiko »

Witam ponownie,
No, fakt tak jak już napisałem, trochę niefortunnie przez nieuwagę żle pokazałem to na zdjęciu. Faktycznie, obrazowo po uwzględnieniu zooma w oknie Aliora widać więcej, jednak po uwzględnieniu wycinka czasowego czyli w tym przypadku od ok godz 13 do 13.36 widać, że na wykresie Crosstrade działo sie w tym czasie wiele natomiast Alior nie był aż tak aktywny. W małym przedziale czasowym to prawie nie ma znaczenia, jednak przy dłuższych średnich i w dłuższym okresie wykresy się bardzo rozjeżdzają i dają zupełnie inne sygnały. Oczywiście, nie chodzi mi aby kogokolwiek winić. Przypuszczałem, że to może się właśnie wiązać z innym dostawcą ;-)
Pozdrawiam,
tomiko

ODPOWIEDZ