Armada vs Bre Forex ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Armada vs Bre Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Mlody22 pisze:Dziaj Publikacja PMI Wielka Brytania. Grałem na zlecenia BUY/SELL STOP. Armada poślizg na Zleceniu BUY STop 0,3pip na STop LOSS poślizg 2 pip, Na drugim zleceniu samo weście pożlizg około 0,3pip na SL poślizg 0,4.

FXPRO poślizg przy wesciu SELL STOP 11pip!!!! na SL 15pip!! na zleceniu BUY STOP - poślizg na wejście 10 pip, SL- 0,2pip. Co jest Grane z kąd te poślizgi u FX pro zwłaszcza jęsli chodzi o moment wescia pozycji no bo SL nie jest gwarantowany wiec kit z tym chociarz i tak jest duży poślizg w porownaniu do Armady. Czy to może być kwestia dostawców płynności???

Żadna niespodzianka. FX Pro ma wyższe poślizgi.
Jeśli np Dukascopy nie miałoby problemów z poślizgami to żaden broker nie miałby z nimi szans. A tak wystarczy się zastanowić dlaczego ludzie nie zawsze grają u najtańszych brokerów.
Nie mówię oczywiście, że to Dukas lub FxPro jest złe - to bardzo dobrzy brokerzy -szczególnie Dukas, ale bezwładność, wolumen to wszystko powoduje poślizgi.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Zauważyłem róznice w wyglądzie świec. BRE Forex ECN ma inną świecę 15 minutową z godz. 14.30 (Payrollsy z USA) na parze EUR/USD. W załaczniku print screen. Czy to normalne?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

cytrynek, jest to spowodowane tym, że w BRE zegarek jest opóźniony o te 2-3 sekundy.

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Inna? Luka cenowa to rzecz normalna przy takich danych;)
Obrazek

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

cytrynek pisze:Zauważyłem róznice w wyglądzie świec. BRE Forex ECN ma inną świecę 15 minutową z godz. 14.30 (Payrollsy z USA) na parze EUR/USD. W załaczniku print screen. Czy to normalne?
Problem pojawił się tylko u Pana, w związku z czym bardzo prosimy o odświeżenie wykresu (kliknięcie prawym przyciskiem myszy na wykres i wybranie "Odśwież"). Na załączonym przez Pana obrazku brakuje części notowań (prawdopodobnie lokalna utrata łączności platformy z Internetem). Ze strony serwerowej nie było w tym czasie najmniejszych problemów, w związku z czym na prawidłowym wykresie nie ma luk.

Gdyby problem na Pana platformie się powtarzał, prosimy o kontakt przez czata http://breforex.pl/czat - postaramy się jak najszybciej pomóc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Dziękuję za informację. Próba odświeżenia nie pomogła. Załączony przez Państwa print screen wystarcza mi w zupełności do uznania problemu po mojej stronie. W dodatku problem wystapił na koncie demo. Tak przy okazji chciałem zapytać kiedy zadzwoni do mnie opiekun? :) W dniu 30 kwietnia założyłem realne konto (standard) za pośrednictwem Forex Club z opcją podpisania umowy w POK. Pozdrawiam!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

lolekfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lolekfx »

Mój problem wygląda podobnie, co autora wątku. Tyle, że ja rozważam dwóch brokerów. Wspomniany już BRe Forex w modelu ECN, a drugi to BOŚ FX tyle, że niestety model MM bo tylko taki oferują. W BRE trochę odstraszają prowizje. Testuje konto od kilku tygodni i dzisiaj zauważyłem, że naliczane prowizje są po uwzględnieniu rabatu z Forex Club. Czyli po 0,00315 a nie po 0,0045 . Prowizje w bre to minus, ale plusem jest platforma MT4 i ilość oferowanych instrumentów. W boś fx kosztem dla otwarcia pozycji to "tylko" spread. Sam już zgłupiałem..

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

lolekfx pisze:Mój problem wygląda podobnie, co autora wątku. Tyle, że ja rozważam dwóch brokerów. Wspomniany już BRe Forex w modelu ECN, a drugi to BOŚ FX tyle, że niestety model MM bo tylko taki oferują. W BRE trochę odstraszają prowizje. Testuje konto od kilku tygodni i dzisiaj zauważyłem, że naliczane prowizje są po uwzględnieniu rabatu z Forex Club. Czyli po 0,00315 a nie po 0,0045 . Prowizje w bre to minus, ale plusem jest platforma MT4 i ilość oferowanych instrumentów. W boś fx kosztem dla otwarcia pozycji to "tylko" spread. Sam już zgłupiałem..
Zdecydowanie wybrałbym BRE Forex ECN. Co z tego, że BossaFX nie pobiera prowizji skoro "nadrabia" to na większym spreadzie :) Jeżeli zalezy Ci na mikrolotach to założ konto mini z depo 500 PLN (mniej instrumentów). Pozdrawiam!

hjalmar
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hjalmar »

Witajcie,
jak teraz wygląda sytuacja BRE vs Armada? po paru miesiącach napewno wykiełkowało pare nowych doświadczeń na temat obu brokerów. Pytam, ponieważ również rozważam założenie konta u jednego z nich. Jak z awariami, egzekucją zleceń, poślizgami?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

hjalmar pisze:Witajcie,
jak teraz wygląda sytuacja BRE vs Armada? po paru miesiącach napewno wykiełkowało pare nowych doświadczeń na temat obu brokerów. Pytam, ponieważ również rozważam założenie konta u jednego z nich. Jak z awariami, egzekucją zleceń, poślizgami?
Pozdrawiam
Mam rachunki i w Armadzie i BRE praktycznie wszystko śmiga bez najmniejszych zastrzeżeń. Różnica może być jedynie w tym że BRE przyśle ci PITa ale taki problem to nie problem, Armada ma za to niższą prowizje więc jak zlecisz wykonanie Pita w biurze rachunkowym to i tak masz spory plus. Jedyna dość istotna różnica to swap na kozyść Armady, ale to jest istotne jeśli inwestujesz w średnim lub długim terminie.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

ODPOWIEDZ